Jump to content

Problemy z WIFI

forestkowski

Recommended Posts

Posiadam od pewnego czasu dość krótkiego Redmi Note 4. Jestem mega zadowolony a od kiedy odblokowałem bootloader i zainstalowalem miui polska to marzenie wrecz. Jednak pojawił się pewien problem. Nie znalazłem na forum nic o tym problemie w tym modelu. Mam problem z włączeniem wifi, nie da sie tego zrobić. Klikając ikonke wifi lub w ustawieniach wifi sie włącza i od razu wyłącza. Kolega doradził mi wipe cache. Zrobiłem. Włączam telefon. Wifi działa. Ciesze sie ze naprawione. Po jakims czasie wyłączam wifi. Próbuje włączyć. Nie działa. Znów to samo. Wifi się włącza tylko jednorazowo po wipeie cachu. Aktualizacja romu też nie pomogła. Może ktoś ma pomysł jak to naprawić? :-( Z góry dziękuję i przepraszam jesli powtórzyłem temat. 

• 9 months later...

Także mam globala i korzystam z kilku wifi, na różnych routerach, nie ma problemu z połączeniem.

Wrzuć może screena ustawień tel. dot. routera, z którym masz problem się połączyć, a nuż coś się nam rzuci w oczy (?)

Ew. spróbuj to drugie zestawienie wifi skasować (zapomnij sieć) i ustawić raz jeszcze

• 1 month later...

Witam, od kilka dni posiadam w/w model I wszystko było by ok gdyby nie problem z WiFi.  Mianowicie telefon łączy się z WiFi ale net nie działa,  natomiast na innych urzadzeniach jest ok. Po zapomnieniu sieci  I resecie telefonu działało do momentu wyłączenia WiFi natomiast po ponownym włączeniu nadal jest jak na początku.  Wersja Miui 8.5 global 

• 3 weeks later...

Mam problemu od paru tygodni z WiFi, otóż parę razy dziennie prędkość pobierania spada do zera i trzeba je włączyć i wyłączyć, jest to o tyle uciążliwe, że wymaga czasem włączenia danych komórkowych podczas oglądania filmów.

Kolejnym problemem jest regularne wyłączanie się sieci komórkowej- smartfon gubi zasięg i nie połączy się z powrotem bez restartu.

Xiaomi Redmi Note 4, Global 8.5.2.0

Witam, mój problem jest dość uciążliwy a mianowicie na najnowszej zaktualizowanej wersji MIUI łącząc się z internetem poprzez Wifi, niekiedy prędkość jest normalna a niekiedy jakby nie było internetu mimo że połączenie cały czas jest. Facebook potrafi przestać ładować obrazki w połowie, YouTube uruchamia się w nieskończoność, Google Chrome czasem zbiera się parę minut żeby załadować stronę, podejrzewam że to problem software ponieważ niekiedy internet po prostu działa a niekiedy nie. Dane mobilne działają normalnie. 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...