Rantar Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Sprawa wygląda tak, że po wgraniu Miuipolska dla tego telefonu wszystko śmiga jak należy za wyjątkiem GPS. Telefon w mapach nie potrafi sie odnaleźć mimo godzinnego wyszukiwania, Resetowałem gps za pomocą aplikacji GPS Status i nic nie pomogło. Ma ktoś pomysł jak to naprawić ? Moze brak jakiegoś sterownika ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Na poprzednim romie (nie miui polska) działało? Jak tak wgraj na czysto china dev i po problemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 U mnie wszystko gra z GPSem na miuipolska. Wczoraj akurat jechałem z google maps i hulało. Może musisz postawić rom jeszcze raz z full wipe najpierw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Idioblaster Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 przepraszam za off top ale nie umiem stworzyć tematu a sprawa jest pilna :/ Dzisiaj potrzebowałem skorzystać otg i mój 5s plus nie obsłużył choć pendrive działa na innych urządzenia tutaj nie :/ mam miupolska 8 6.12.8 mozecie mi jakosc pomóc ? sa dostepne sterowniki na otg do mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyczku Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Witam, Zastanawiam się nad kupnem Xiaomi mi 5S Plus lub One Plus 3T jednak na co dzień korzystam z aplikacji Google Maps w telefonie, dużo jeżdżę ok 100 tys km rocznie. Czytałam, że Xiaomi ma czasem problem z nawigacją poza miastami. Niestety nie mogę znaleźć opinii użytkowników Mi 5S Plus. Użytkownicy Xiaomi mi 5 często narzekają na GPS. Przez ponad 3 lata korzystałam z Samsunga Galaxy S4 i działało wszystko bez zarzutu nawet w lesie, w górach. Parę miesięcy temu po aktualizacjach Sg S4 zaczął chodzić bardzo wolno a Google Maps często się wieszał. Teraz padł już całkiem wyświetlacz. Ktoś użytkuje te telefony i sporo jeździ po Polsce i może coś powiedzieć na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantar Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 Hej. Ja mam mi5s plus już kilka miesięcy i powiem Ci ze jak narazie nie znalazłem problemu z GPS. Na początku faktycznie nie działał ale full wipe pomógł. Teraz korzystam często z Google maps i z aplikacji inewi (moja firma tak monitoruje pracownikow) i telefon daje rade. Czasami potrzebuje chwili żeby znaleźć lokalizacje w inewi. W mapach działa bardzo dobrze mimo iż pochodzę że wsi to nawet tam telefon nie głupieje. Z innych ciekawych rzeczy. Ostatnio jechałem do Warszawy z Poznania i wieczorem znów do Poznania. Cała droga na mapach bo Warszawy nie znam ani trochę. Cały dzień włączony GPS i internet. Jakieś tam rozmowy smsy itp. Rano odlaczylem telefon od ładowarki. Po powrocie wieczorem nadal miałem prawie 40%... Jak dla mnie ogromny plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts