Jump to content

Komputer nie widzi telefonu w trybie fastboot

PanPreza

Recommended Posts

Elo,

Bezproblemowo przeszedłem przez odblokowanie bootloadera na romie stable (china dev caly czas wyrzucało couldn't verify device), aczkolwiek telefon nie zrestartował się automatycznie, tylko musiałem to zrobić ręcznie, ale utkwiłem na twrp.

Ściągnąłem minimal ADB and fastboot  setu, zainstalowałem, ale po podłączeniu telefonu w trybie fastboot i wpisaniu komendy jak guru Acid zaleca "fastboot devices" nie ma reakcji. Wyskakuje spowrotem linijka startowa  c:\program files (x86)\minimal ADB and Fastboot>

Może ktoś ma jakąś teorię o o co chodzi? Próbowałem na 2 kompach (oba win 10), ale tzw "d*pa"

Edited by PanPreza
dodatkowe info

jak juz wejdziesz w tryb fastboot i podłączysz telefon do komputera to wejdz w menedżer urządzeń i sprawdz jaki masz sterownik telefonu. Jeśli jest w wersji 11 to masz odpowiedź. musisz zainstalować sterownik w wersji 7.2 i zablokować automatyczne aktualizacje.

Tak też doczytałem na .eu Nie będzie to dla ciebie problemem dać linka do tych sterów?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Sterowniki ściągnąłem, ale szczęśliwie na stacjonarce był tylko sterownik 7.1 :) i poszło bez zgrzytów.

Edited by PanPreza

• 1 month later...

klikam i nie widze opcji  Android bootloader interf  jak to znalezc kiedy on prosi o podanie lokalizacji w ktorej ma znalezc sterownik pozatym tam nie ma wykrzyknika wskazujacego na jakis problem, podasz link do tego mi flasha ktorym robiles na tel mi5 bo juz 4 rozne wersje i zadna nie widzi telefonu

Edited by Daniel666

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...