wujas95 0 Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Witam serdecznie, Dziś postanowiłem zmierzyć się z instalacją MiuiPolska na moim xiaomi redmi note 3 pro. Odblokowalem bootloader, chociaż mialem problem ze słynnymi 50%, wystarczyło zainstalować nowe sterowniki. I teraz utknąłem w miejscu w którym musze zainstalować TWRP.. W oficjalnym poradniku jest napisane tak : 3. Instalacja recovery Instalujemy Fastboot wg FAQ Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Na koniec fastboot boot twrp.img Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie" No więc zainstalowałem Fastboot, umiescilem recovery w katalogu, i jak staram sie uruchomic wiersz poleceń i wpisać jakąś komendę to wyskakuje że nazwa fastboot nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, ok spoko, więc inaczej, odpalam fastboot.exe, wpisuje fastbood devices - wyskakuje mi moj telefon. Gdy wpisuje fastboot flash recovery twrp_kenzo.img wyskakuje że error : cannot load "twrp_kenzo.img". Utknąłem, nie wiem co dalej, próbowałem zmieniać nazwę na samo kenzo, na recovery i NIC, nie wiem co dalej, utknąłęm, jest wpółdo 3, a ja utknąłem :(, proszę serdecznie o pomoc, pozdrawiam Link to post Share on other sites
braders2 1 Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Plik z obrazem twrp musi być w tym samym katalogu co plik wykonywalny fastboot.exe Link to post Share on other sites
luki! 68 Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to post Share on other sites
luki! 68 Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 Brak poprawy tematu = kosz Link to post Share on other sites
luki! 68 Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to post Share on other sites
Recommended Posts