mazok Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 te czarne ramki wokół ekranu to jest jakiś żart - nie przeszkadza wam to? (do posiadaczy pytanie) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrezesASR Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 30 minut temu, gonzo_86 napisał: A dlaczego nie możliwe? Jeśli masz roaming wyłączony to play działa we wszystkich polskich sieciach Tapnięte z RN3 PRO KATE ale mieszkam na zadupiu gdzie LTE złapie tylko antena kierunkowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 No to twój tel ma wbudowaną antenę Tapnięte z RN3 PRO KATE Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 (edited) 1 hour ago, Redmi2 said: ...w redmi 4 to kolos, to normalna maskra, tragedia.. Na redmi 3 takze jesli lipa wzgledem serii mi pod tym wzgledem ale chyba redmi4 nic nie przebije. Dobrze ze dawno postawilem krzyzyk na serii redmi i redmi note.. Mi Mix też ma - małą, ale ma Ja chyba z tego powodu będę uderzał w wersje z czarnym frontem (nie chodzi mi o Mi Mixa, ale ewentualnie o inny xiaomi) Edited November 24, 2016 by maludroid 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 4 godziny temu, m4ci3k_sz napisał: Tłumaczyli Ci że to problem sterowników a ty dalej swoje. Wywal mi PC suite, zainstaluj miflash 2016 Wysłane z mojego X-PRO przy użyciu Tapatalka Poszło. Ze wszystkimi przykazaniami ale dopiero w firmie u szefa w biurze. Jednak komp szefa to jest to;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Jeszcze jak się spojrzy na zdjęcia producenta telefonu Redmi 4 to widać jakie kłamczuszki z Xiaomi: http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_4_prime-pictures-8263.php http://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/redmi4standardedition/galeria/xiaomi-redmi-4-standard-edition-04/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukier Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 chyba właśnie mnie zniechęciliście to zakupu :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Bo telefon dla faceta musi być CZARNY a nie jakiś pedalski biały. Mam czarnego Mi5 który ma cienkie ramki a mimo to nigdy nie wziąłbym białego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukier Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 w dobrej cenie maja tylko złote ale tam tez będzie widać te ramki ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukier Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 1 minutę temu, Redmi2 napisał: Nie uwazam aby bialy byl dla pedalow, a co czarny meski? Dla zakonnikow? Jak dla ciebie oznaka meskosci to gratuluje. A kupowanie czarnego aby ne bylo widac tych ohydnych ramek to oszukiwanie samego siebie. Tak sobie tlumaczysz beznadziejny zakup? Mam bialy mi4, srebny mi max i mam zamiar kupic mi5 czarny. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Daruj sobie ten telefon poprostu, kup inny. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Czyli zostałem przy poprzednim wyborze czyli 3s prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Hehe trafił się kolejny prawdziwy samiec alfa, który uważa, że kolor telefonu jest jakimś wyznacznikiem męskości. No akurat w Mi4 tych ramek się praktycznie nie zauważa, ale jak patrzę na tego Redmi 4 to masakra, tu nawet czarny kolor telefonu za dużo nie da. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrezesASR Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Chodzi wam o ramki góra/dół? Boki? Całość? Ludzie mają różne wymagania ale to kryterium wyboru mnie śmieszy... Tym bardziej że telefon kosztuje 700zl w najmocniejszej wersji (nie licząc przesyłki) co przy flagowcach za 1500 i więcej jest raczej małą kasą. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Da się kupić nawet poniżej 600 np na banggood. Ramki jak ramki, po dwóch dniach nawet ich zauważać nie będziecie. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 (edited) 3 hours ago, PrezesASR said: Chodzi wam o ramki góra/dół? Boki? Całość? Ludzie mają różne wymagania ale to kryterium wyboru mnie śmieszy... Tym bardziej że telefon kosztuje 700zl w najmocniejszej wersji (nie licząc przesyłki) co przy flagowcach za 1500 i więcej jest raczej małą kasą. Mówimy o tym samym? Spójrz na CZARNE ramki. Po prawej nasz bohater (raczej antybohater) Redmi 4. W poprzedniej generacji Redmi 3 są mniej więcej takie jak w Mi4 (po lewej). Kliknij: Przecież to wygląda tragicznie. Edited November 24, 2016 by maludroid 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrezesASR Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 no na białym froncie wygląda to nie estetycznie, ale u mnie na czarnym jest całkiem nieźle... poza tym patrzę się w ekran nie na ramki Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 OMG cofam mój poprzedni post. Strasznie to wygląda. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 (edited) Zrobiłem taki obrazek, warto chyba dać pstryczka w nos Xiaomi za to oszukaństwo i go popostować gdzieniegdzie (np. forum Xiaomi, reddit, wykop...). Jak ktoś by się zdecydował, to lepiej niech linkuje do tego posta, zamiast samej grafiki: Edited November 24, 2016 by maludroid 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 (edited) xiaomi zmodyfikowało oficjalne rendery i dodało czarne bezele - oczywiście zastosowano triki aby nie wyglądało to tak paskudnie jak w realu, obczajcie sami: http://www.mi.com/redmi4/gallery/ edit: ale tutaj na samym dole jeszcze niepoprawione: http://www.mi.com/redmi4/ Oszuki jedne Edited November 24, 2016 by mazok Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 40 minutes ago, Piotrek_ said: Ta chłopie.... to jest telefon budżetowy, on się sprzeda w milionach egzemplarzy, myślisz że kilka linków mu zaszkodzi?? Niech on sobie będzie budżetowy, ale bez oszustw. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 W sumie nie wygląda to tak źle, coś jak w różnych HTC Desire (tylko tam jest to znacznie większe). Zależy co kto lubi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 (edited) Koledzy, serio? Zużyłem czytając te ostatnie posty o czarnej ramce jakieś 95% empatii z mojego wewn. akumulatora, próbując zrozumieć, jak i dlaczego taka ramka może komuś tak przeszkadzać. I nie rozumiem. No chyba że (ale tego nikt nie napisał) ona jest zamiast pikseli, czyli że pikseli jest mniej niż 1920x1080 (czy ile tam powinno być wg specyfikacji). Ale jeśli ekran jest po prostu mniejszy o tę ramkę, ale ma (na tej mniejszej powierzchni) tyle pikseli, ile mieć powinien, to po prostu się cieszcie większym dpi czy tam ppi – więc lepszą ostrością obrazu. Poz tym to Redmi, a nie Redmi Note, wiec z założenia maleństwo z małym ekranikiem (cwaniakuję, tak, bo leci/jedzie do mnie Mi Max). Edited November 24, 2016 by latet 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Niech sobie ramki będą ale Xiaomi nie powinno tak oszukiwać, a dobrze zdają sobie sprawę z tego, że ludziom się one nie podobają bo nie bez powodu ukrywają je na renderach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrezesASR Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 tak wygląda grey z czarnym frontem, wiem bo mam go właśnie na biurku Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaos666 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Złoty w akcji: podczas grania wygląda to mega ...ujowo i drażniąco Czarny w akcji: tutaj już jest spoko, nie widać aż tak.. ps: to tylko moja opinia, każdy lubi to co lubi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 17 godzin temu, PrezesASR napisał: Chodzi wam o ramki góra/dół? Boki? Całość? Ludzie mają różne wymagania ale to kryterium wyboru mnie śmieszy... Tym bardziej że telefon kosztuje 700zl w najmocniejszej wersji (nie licząc przesyłki) co przy flagowcach za 1500 i więcej jest raczej małą kasą. 10 godzin temu, latet napisał: Koledzy, serio? Zużyłem czytając te ostatnie posty o czarnej ramce jakieś 95% empatii z mojego wewn. akumulatora, próbując zrozumieć, jak i dlaczego taka ramka może komuś tak przeszkadzać. I nie rozumiem. No chyba że (ale tego nikt nie napisał) ona jest zamiast pikseli, czyli że pikseli jest mniej niż 1920x1080 (czy ile tam powinno być wg specyfikacji). Ale jeśli ekran jest po prostu mniejszy o tę ramkę, ale ma (na tej mniejszej powierzchni) tyle pikseli, ile mieć powinien, to po prostu się cieszcie większym dpi czy tam ppi – więc lepszą ostrością obrazu. Poz tym to Redmi, a nie Redmi Note, wiec z założenia maleństwo z małym ekranikiem (cwaniakuję, tak, bo leci/jedzie do mnie Mi Max). Panowie 100% racji, jak widze takie teksty (z powodu ramki): 18 godzin temu, lukier napisał: chyba właśnie mnie zniechęciliście to zakupu :/ To lapie takiego facepalma xD 15 godzin temu, Redmi2 napisał: To sobie zobacz na inne budzetowce z serii redmi, np redmi 2/2A/redmi3/3s redmi pro, redmi note 2/3/4 takze nie kostuja duza, maja tez ramki ale sa minimalne a w redmi 4 rzuca sie to strasznie w oczy i sa conajmniej 3 razy wieksze niz w reszcie. Zreszta mi4/mi4c itp takze. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Owszem w redmi 2/3 czy pro czy seri mi to nie razi i nie zwraca sie uwagi, tu to jednak bedzie razic ciagle. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Redmi note 2 tez ma spora ramke, ale masz pewnie czarny front i tego nie widzisz. Teraz tak spojrzalem na swoj rmn2 i faktycznie ma duze ramki, ale zwrocilem na to uwage tylko dlatego, ze przeczytalem te wasze smieszne biadolenia. Za 30 minut juz o tym zapomne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 O co ci chodzi z ta mydelniczka? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 58 minutes ago, redminote2 said: O co ci chodzi z ta mydelniczka? Pewnie o obłe krawędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Jedynym rozwiązaniem po prostu kupować Xiaomi zawsze z czarnym frontem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 4 godziny temu, maludroid napisał: Pewnie o obłe krawędzie. xDDDDD No po prostu nie moge sie nadziwic, jak ludziom takie idiotyczne mikroskopijne detale moga az tak bardzo przeszkadzac. No juz jakoooooos cieeeeezko moge zrozumiec to stekanie na ramki w ramce, ale zeby te oble krawedzie byly takim strasznym koszmarem? ;P To ja mam pytanie do kolegi redmi2, jak korzystasz z telefonu to sie patrzysz na wyswietlacz czy na plecy telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Dowalili z tymi ramkami dziadek redmi 1s ma mniejsze. z Mi4 LTE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 Redmi 3/3s/note 3 to nie mydelnice. To jest mydelnica XD! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Ech a ja sie nie moge nadziwic tobie. Jakby zachwalali gowno to tez bys zachwalal? Podobaja Ci sie faceci? Nie? No czemu przexiez taka moda. Nosisz rurki tez? Bo jak widac chyba tak.... Nie wiem o co Ci biega? Masz problem z tym ze komus sie cos nie podoba? Jak patrzysz na telefon myslisz o tym ze komus sie to nir podoba? Pytania z d*py strony zadajesz i szukasz dziury w calym. Nie podoba mi sie mydelnica redmi 3 i ramki na ekranie redmi 4. Jak masz z tym jakis problem to idz do lekarza bo ja nie mam zadnego problemu. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Hehehe akurat typow co to przykladaja szczegolna uwage do kolorow, ksztaltow nieistotnych komponentow w telefonie przyrownuje wlasnie do takich odmiencow co wymieniles w swojej wypowiedzi, takze hehe pojechales sam sobie w moim (czyli typowo mieskim) mniemaniu Gownem mozna nazwac gowno lub cos zblizonego do gowna, a porownywanie telefonu z "oblymi ksztaltami" czy "ramek w ramce" do gowna to jest jak porownanie demkoracji do dyktatury (nie chodzi o emocje z tym zwiazane tylko o fakty), albo np. przyrownanie Slonca do Neptuna. @XiaoRén wkleil zdjecia samsunga galaxy s3, normalny telefon, dwoch znajomych ma taki telefon, ktorymi wielokrotnie sie bawilem i nigdy nie odczuwalem obrzydzenia, ohydy i podobnych wrazen ;pp Edited November 25, 2016 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 (edited) 3 godziny temu, redminote2 napisał: @XiaoRén wkleil zdjecia samsunga galaxy s3, normalny telefon, dwoch znajomych ma taki telefon, ktorymi wielokrotnie sie bawilem i nigdy nie odczuwalem obrzydzenia, ohydy i podobnych wrazen ;pp Cóż, to zdanie jest zarówno odpowiedzią na twój post jak i na kłótnie tych, co psioczą po sobie bo jednym ramki się podobają a innym nie: "De gustibus non est disputandum" I wszystkie kłótnie tego typu są bez najmniejszego cienia sensu. Poza tym, kto mówi że sgs3 powoduje uczucie ohydy i obrzydzenia . Nic nie zmieni faktu, że to król mydelnic i ja tak go przedstawiłem. Jak komuś się taki podoba to spoko i tyle, niech się cieszy (tak nawiązując do zdania wyżej). Edited November 25, 2016 by XiaoRén 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 (edited) Witam. Wczoraj zainstaowalem miuipolska na Redmi 4 Pro. Jest kilka problemow np. ze sklepem PLAY, ale to malo wazne. Najwiekszy problem jest w tym, ze telefon nie zapisuje zdjec w pamieci telefonu. Ani zdjec, ani zrzutow ekranu, nic. Jedyna mozliwosc jest w zapisie na karcie pamieci. W TWRP chcialem wlaczyc USB Storage, ale to okienko jest nieaktywne. Wgrywalem system z karty pamieci, bo wipem wyczyscilem cala zawartosc wraz z wczesniej umieszczonym w telefonie romem. Czy to moze miec wplyw? Jak mam ustawic zapis zdjec w pamieci telefonu? Wlasnie sprawdzilem ze w telefonie nie mozna dostac sie w ogole do pamieci wewnetrznej. Ani po kablu z komputera, ani tez nic przezucic z karty pamieci. Edited November 26, 2016 by daniel.swider79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagru11 Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Po południu wyszły poprawione softy z naprawioną obsługą appek od googla, zależy kiedy pobierałeś Wysłane z mojego 2014813 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts