gonzo_86 Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Nigdy nie miałem LTE i żyję normalnie, raka nie mam, zdrowie dopisuje. Ale niektórzy muszą mieć, żeby szybko wrzucić zdjęcie na fejsa, dać lajka albo co tam Ale z LTE komfort jest dużo większy. Ja to teraz dostrzegam.Tapnięte z RN3 PRO KATE Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Haha jak maja szczatkowe 3G to 4G nie moga ? A jak nie moga to i b20 tez nie beda miec Sent from my MI 4LTE using TapatalkZobacz jak 3g chodzi (a raczej nie chodzi)przy jednej kresce a jak 4g.Do tego wystarczy w pociąg wsiąść który jedzie ponad 120km/h i zobaczyć że z 3g praktycznie nie da się korzystaćWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 12 minut temu, tpawel napisał: Zobacz jak 3g chodzi (a raczej nie chodzi)przy jednej kresce a jak 4g. Do tego wystarczy w pociąg wsiąść który jedzie ponad 120km/h i zobaczyć że z 3g praktycznie nie da się korzystać Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka A jak ktoś nie jeździ pociągiem? A w samochodzie przy 120 km/h tak trochę niebezpiecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Oj no co człowiek to inaczej korzysta, ale dyskusja zostala sprowadzona do tego że LTE jest bez sensu bo jest 3g. Nie nie jest. I to zarówno dla operatorów jak i abonentówWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 2 godziny temu, galakty napisał: Nigdy nie miałem LTE i żyję normalnie, raka nie mam, zdrowie dopisuje. Ale niektórzy muszą mieć, żeby szybko wrzucić zdjęcie na fejsa, dać lajka albo co tam Są tacy co w pokoju mają klepisko, myją się w wiadrze a za potrzebą chodzą za stodołę i też żyją normalnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali M Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 (edited) Bry. Szukam etui do redmi 4 pro, ale jest jeden haczyk: koniecznie musi być z jakiegos polskiego sklepu, bądź allegro. Ktoś się już na coś natknął? Edited December 16, 2016 by Kali M literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Dnia 15.12.2016 o 06:19, Redmi2 napisał: Bzdura Ja mówię o swoich odczuciach. Nie prowadziłem jakichś skomplikowanych badań... i MOIM ZDANIEM (według moich spostrzeżeń...) xiaomi ma bardzo dobre anteny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netdaru Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 2 godziny temu, Kali M napisał: Bry. Szukam etui do redmi 4 pro, ale jest jeden haczyk: koniecznie musi być z jakiegos polskiego sklepu, bądź allegro. Ktoś się już na coś natknął? A to? http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4-pro-etui-bumper-ipaky-szklo-9h-i6643405760.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali M Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 Dziękować jakby ktoś się jeszcze na coś natknął, to będę wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th3rioN Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 (edited) @Kali M Nillkin ma w ofercie etui ze swoich serii (Sparkle - z klapką, i Frosted) dla Redmi 4 Pro - na razie w PL chyba brak (jest dla zwykłego Redmi 4), ale jeśli etui nie jest Ci potrzebne na wczoraj to może warto chwilę poczekać? Strona Nillkina z produktami dla Redmi 4 Pro Edited December 16, 2016 by Th3rioN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted December 16, 2016 Share Posted December 16, 2016 2 godziny temu, Th3rioN napisał: @Kali M Nillkin ma w ofercie etui ze swoich serii (Sparkle - z klapką, i Frosted) dla Redmi 4 Pro - na razie w PL chyba brak (jest dla zwykłego Redmi 4), ale jeśli etui nie jest Ci potrzebne na wczoraj to może warto chwilę poczekać? Strona Nillkina z produktami dla Redmi 4 Pro Hej, Zamawiałeś poprzez ali? ile czekałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagru11 Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 @Redmi3s PRO ja teraz zamawiałem od nich rzeczy z ali. Wysłali praktycznie od razu bez przeciągania następnego dnia, przesyłka na razie w drodze (zamawiałem 09.12) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 3 godziny temu, szwagru11 napisał: @Redmi3s PRO ja teraz zamawiałem od nich rzeczy z ali. Wysłali praktycznie od razu bez przeciągania następnego dnia, przesyłka na razie w drodze (zamawiałem 09.12) I też ci pisze cały czas, że w Estonii jest ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagru11 Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 Nie, china post, status że wyleciało z ChinWysłane z mojego 2014813 przy użyciu TapatalkaEdit: dotarło wczoraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 hmm... a ten redmi 4 to te boczki już nie przypominają redmi 3 tylko bardziej jakiegoś gejfona si? Nie są już tak ładnie zaokrąglone jak w redmi 3? Trochę mnie to nurtuje bo redmi 3 mi ładnie w dłoni leżał a te kanciaste boki to nie wiem, jakoś mi nie podchodzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 20 minut temu, PokaBobra napisał: hmm... a ten redmi 4 to te boczki już nie przypominają redmi 3 tylko bardziej jakiegoś gejfona si? Nie są już tak ładnie zaokrąglone jak w redmi 3? Trochę mnie to nurtuje bo redmi 3 mi ładnie w dłoni leżał a te kanciaste boki to nie wiem, jakoś mi nie podchodzą. nie będzie źle, lumia 630 jest cholernie kanciasta a nie jest źle, to jest i tak nieźle zaoblone, powinno być w porządku jak nie to można etui kupić i będzie wygodniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 A co tam się złego dzieje z romami dla Redmi 4? Cytat as it can be seen in miui forum, MIUI 8 China Stable V8.1.2.0.MBECNDI for Redmi 4 Prime Suspended due to Bugs!Xiaomi.eu will not waste time on current stable that is 8.0 but wait until stable 8.1 get fixed. Czyli, że co, nie ma w ogóle żadnego romu dla redmi 4? :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 A co tam się złego dzieje z romami dla Redmi 4? as it can be seen in miui forum, MIUI 8 China Stable V8.1.2.0.MBECNDI for Redmi 4 Prime Suspended due to Bugs!Xiaomi.eu will not waste time on current stable that is 8.0 but wait until stable 8.1 get fixed. Czyli, że co, nie ma w ogóle żadnego romu dla redmi 4? :SJest dev, nie ma stable póki coWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Ale czy ten dev w miare względnie dobrze działa? Czy nie ma tam przesadnej ilości bugów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 (edited) 13 godzin temu, PokaBobra napisał: Ale czy ten dev w miare względnie dobrze działa? Czy nie ma tam przesadnej ilości bugów? Korzystałem z wszystkich DEV i na bieżąco aktualizuję, czasami zdarzają się chwilowe spadki wydajności aplikacji typu messenger (zarządzanie procesami w tle leży). Tak to nie mam na co narzekać. Edited December 28, 2016 by Nezo literówka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 A tak swoją drogą skoro xiaomi.eu już dawno dali radę zrobić rom dla redmi 4 to dlaczego samo Xiaomi nie może ogarnąć globala dla niego. Czyżby w xiaomi.eu byli lepsi specjaliści niż w samym xiaomi corp.?Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 3 minuty temu, PokaBobra napisał: A tak swoją drogą skoro xiaomi.eu już dawno dali radę zrobić rom dla redmi 4 to dlaczego samo Xiaomi nie może ogarnąć globala dla niego. Czyżby w xiaomi.eu byli lepsi specjaliści niż w samym xiaomi corp.? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka To nie kwestia umiejętności, tylko decyzji biznesowej. Globale robią tylko dla modeli, które zamierzają sprzedawać (masowo) poza Chinami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 że niby redmi 4 nie zamierzają sprzedawać masowo? Poza tym z tego co słyszałem to global ma być dla niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagru11 Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 To chyba bardziej chodzi o to, że wersja global ma być dla redmi 4x z bandami eu czyli m.in b20 lteWysłane z mojego 2014813 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 No nie dobijaj mnie ze nie bedzie dla tych obecnych wersji Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Po co Ci Global skoro masz xiaomi.euWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Nie znam tego eu, zawsze siedziałem na globalu i wszystko było cacy a oficjalny rom to jednak oficjalny a xiaomi.eu "instaluje na własną odpowiedzialność"Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Ale ten xiaomi.eu to tak naprawdę dev china,tylko z tłumaczeniem Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagru11 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 (edited) 8 godzin temu, PokaBobra napisał: No nie dobijaj mnie ze nie bedzie dla tych obecnych wersji Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Może być a nie musi. Zależnie czy soft będzie taki sam do obu wersji. (tak jak jest w redmi 3s - modele są różne w wersji china i global ale softy te same) Edited December 30, 2016 by szwagru11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 4 godziny temu, PokaBobra napisał: Nie znam tego eu, zawsze siedziałem na globalu i wszystko było cacy a oficjalny rom to jednak oficjalny a xiaomi.eu "instaluje na własną odpowiedzialność" Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Między globalem a china też przechodzisz na własną odpowiedzialność. Tu po prostu Acid zastrzega sobie, żeby nikt do niego nie miał pretensji jak sobie zabije telefon z własnej głupoty. Tu też wszystko działa, a jest kilka rzeczy więcej i lepiej niż na globalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Mądry @PokaBobra nie nabija kabzy Acidowi :D! Po co wydawać oprogramowanie które nie będzie przez nikogo używane? Dlatego właśnie nie ma Globala bo telefon domyślnie jest używany tylko w chinach a dla nich jest oprogramowanie. Co do tego czy wydany w przyszłości global na 4X będzie działać na innych modelach nie wiadomo (prawdopodobnie z tymi samymi procesorami nie będzie problemu) Ja używałem trochę wszystkich wersji sMIUI, global, china, Stable nie stable i moim zdaniem najmniej zbugowany jest nasz ROM szkoda jedynie, że z ViperFX zrezygnowano jakiś czas temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sulfur Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Wiadomo coś kiedy wyjdzie wersja 4X (international/global z B20)? Czekam, czekam i czekam i pytanie czy się doczekam... ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagru11 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 ponoć w styczniu miało się coś pojawić.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Miałem redmi 3 teraz bawię się tym redmi 4 pro i muszę przyznać że włączony zżera baterię ostro ale to pewnie wina ekranu full hd?Kto ma redmi 4 to niech powie co mu pisze przy stanie baterii bo na redmi 4 mam "prawidłowy" a na redmi 3 "dobry" to cos nie tak z baterią czy to tylko inne tłumaczenie? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Miałem redmi 3 teraz bawię się tym redmi 4 pro i muszę przyznać że włączony zżera baterię ostro ale to pewnie wina ekranu full hd?Kto ma redmi 4 to niech powie co mu pisze przy stanie baterii bo na redmi 4 mam "prawidłowy" a na redmi 3 "dobry" to cos nie tak z baterią czy to tylko inne tłumaczenie? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaXiaomi.eu? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts