XiaoRén Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 (edited) Witam i zapraszam na porcję plotek o serii redmi: http://www.mgsm.pl/pl/aktualnosci/6777/Xiaomi-Redmi-4-w-kolejnym-przecieku.html podobno ma posiąść matryce przedniego aparatu o rozdzielczości 500 mgpx. Zobaczymy, czy plotki się sprawdzą. Edited November 1, 2016 by XiaoRén
m4ci3k_sz Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Reaktywacji starej serii? Sprzed czasów mi4? A redmi 2 i redmi 3 to co? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
r0bertt Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Wygląda jak 3-ka tylko ma wyświetlacz FHD, czy coś jeszcze pominąłem? Z aparatem wszystko to wygląda podobnie, coraz gorsze te modele z Xiaomi... szczególnie tych Redmi to klepią milion odmian a wszystko podobne :/ 1
tpawel Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Ma inne wstawki od anten i co najważniejsze snapa 625,czyli skok wydajnościowo będzie spory( antutu ponad60k pkt)W Chinach któryś operator się pospieszyl i pokazał redmi 4a z mniejszą baterią i snapem 425. U nas w cenie 80$ byłby killerem doogee,uleelephonow itp.Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
XiaoRén Posted November 1, 2016 Author Posted November 1, 2016 Różnice między redmi 3s: - Wyświetlacz FHD (jak dotąd brakowało mi go w serii redmi) - Nowy procek, czyli duży przeskok wydajności - Wygląd - praktycznie nie ma ramki po obydwu stronach wyświetlacza (jak obejrzycie zdjęcie to zobaczycie) Poza tym, cóż, patrząc na aktualne dane to odgrzewany kotleciok. Pamiętajmy jednak, że to tylko niesprawdzone przecieki
m4ci3k_sz Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Ramki są wokół wyświetlacza i na pewno będą takie ogromne jak w mi5. Tylko ja dalej nie rozumiem co miałeś na myśli pisząc o reaktywacji serii... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Acid Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 To po prostu kolejny Redmi... Nic odkrywczego. Model ten miał się pokazać pod koniec roku. Ma szansę trafić szybko do Polski bo będzie to jakiś wariant dla operatorów czy coś i z band 20 + Global. A wygląd fajny, choć już głowa boli z natłoku tych Xiaomi w tym roku, a wszystkie podobne do siebie: Redmi Pro, Note 4, Redmi 4, Mi5s/Plus.. Wysłane z mojego MI 5 5
XiaoRén Posted November 1, 2016 Author Posted November 1, 2016 @m4ci3k_sz poprawione. Pasi? 31 minut temu, Acid napisał: To po prostu kolejny Redmi... Nic odkrywczego. Fakt. Natomiast jak na redmi zapowiada się bardzo wydajnie (snap 625). Zachowując pozytywy charakteryzujące całą serię redmi (metalowa obudowa, czytnik kart pamięci itp.), dodatkowo czytnik linii papilarnych, ekran fhd i być może tak opłakiwanie lte 800, jeżeli wejdzie na nasz rynek w dobrej cenie (mam na myśli ok. 800 zł), to stanie się prawdziwym średniakokillerem .
chopmaz Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Czas pracy na baterii może być krótszy ze względu na wyświetlacz FHD?
bogusz89 Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Czas pracy na baterii może być krótszy ze względu na wyświetlacz FHD?Pewnie trochę tak, ale z drugiej strony procesor jest w niższym procesie technologicznym (14nm). Jestem ciekaw co przeważy Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
tpawel Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Z tym bardzo wydajnym snapem 625 to bym nie przesadzał. To taki helio x10 na cortexach a53, tylko że sporo mniejszym apetytem na energię. @Acid a coś wiadomo kiedy te mi5s/plus z b20 się mogą pojawić?Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 1
Acid Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Nie wiadomo czy w ogóle. Dopisek "s" w nazwie modelu świadczy o "chińskości" tego modelu.
tpawel Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Nie wiadomo czy w ogóle. Dopisek "s" w nazwie modelu świadczy o "chińskości" tego modelu.Kiedyś coś wspominales że mi5 nie ma International bo już jest stary i zrobią mi5s Myślałem że to już pewniak Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Acid Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 No tak ale też mówiłem, że w przyszłym roku więc pytanie tu i teraz to za wcześnie. Na razie dopisek "s" oznacza chiński model. 3
galakty Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Nie będzie słabszej baterii przez FHD, bardziej liczy się wielkość wyświetlacza, a nie rozdzielczość (FHD to żaden cud, gdyby to był ekran 4K to można się martwić).
bogusz89 Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Nie do końca się zgodzę. Renderowanie w wyższej rozdzielczości na pewno odbije się w jakimś stopniu na baterii. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
cuben1ty Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Te ramki są jak w Huawei P8 Lite, jak ekran zablokowany to ramek nie ma, ale po odblokowaniu nadchodzi rozczarowanie
tpawel Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Cudów po telefonie za 100$ się spodziewałes?Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
cuben1ty Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 6 minut temu, tpawel napisał: Cudów po telefonie za 100$ się spodziewałes? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka W porównaniu do niektórych telefonów za 100$ to są cuda
tpawel Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 No jasne że tak, ale narzekanie na ramki jest trochę niepoważne skoro większość telefonów nawet 2x droższe je ma. Redmi 4 za te pieniądze będzie killerem. To jest pewne. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 1
XiaoRén Posted November 2, 2016 Author Posted November 2, 2016 (edited) 9 godzin temu, galakty napisał: Nie będzie słabszej baterii przez FHD, bardziej liczy się wielkość wyświetlacza, a nie rozdzielczość (FHD to żaden cud, gdyby to był ekran 4K to można się martwić). Odbije się na pewno (bo tak po prostu musi być). To zależy też jak Xiaomi to zoptymalizuje. Nie spodziewałbym się jednak płaczu ze względu na krótka prace na baterii. Bedzie ona pewnie miała ok. 4000 mAh tak jak u poprzedników. Mi5 ma LCD fhd i wydajne podzespoły z baterią 3000 mAh, a nie spotkałem się jeszcze z narzekaniem na krótką pracę. Będzie pewnie krócej od redmi 3, 3 pro, 3 s/x, ale sądzę że więcej niż dobrze. Edited November 2, 2016 by XiaoRén
areq1987 Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Nie wiem czemu sie tak czepiacie tych ramek, bedzie na pewno wersja grey bez ramek.. A co do FullHD w zasadzie nie jest potrzebne przy 5calach w końcu ekranu nie oglada sie z odlegości 5cm zeby zobaczyc jakieś różnice. A interfejs jest troszke wiekszy na 5calach przy HD w stosunku do FHD co lepiej sie sprawdza szczegolnie przy miui. No i FHD to 2x wiecej pixeli do obrobienia czyli o takich czasach uzytkowania jak w 3s można zapomnieć chyba ze dadzą baterie 5000mah Póki co ze specyfakcji wynika ze nie warto wymieniać 3s w przypadku ZU. Jeśli kamera byłaby dużo lepsza od 3s można byłoby rozważyć zmianę. 2
XiaoRén Posted November 2, 2016 Author Posted November 2, 2016 1 godzinę temu, areq1987 napisał: Jeśli kamera byłaby dużo lepsza od 3s można byłoby rozważyć zmianę. Wg przecieku zapowiada się, przedni aparat ma mieć 500 milionów pixeli . A tak szczerze, nie spodziewałbym się.
tpawel Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Nie wiem czemu sie tak czepiacie tych ramek, bedzie na pewno wersja grey bez ramek.. A co do FullHD w zasadzie nie jest potrzebne przy 5calach w końcu ekranu nie oglada sie z odlegości 5cm zeby zobaczyc jakieś różnice. A interfejs jest troszke wiekszy na 5calach przy HD w stosunku do FHD co lepiej sie sprawdza szczegolnie przy miui. No i FHD to 2x wiecej pixeli do obrobienia czyli o takich czasach uzytkowania jak w 3s można zapomnieć chyba ze dadzą baterie 5000mah Póki co ze specyfakcji wynika ze nie warto wymieniać 3s w przypadku ZU. Jeśli kamera byłaby dużo lepsza od 3s można byłoby rozważyć zmianę.Nie bylbym taki pewien jeśli chodzi o baterię. Snap625 powinien być sporo oszczedniejszy niz 430. Może procek zrekompensuje wyższy apetyt przez wyświetlacz. Do tego dojdzie zauważalnie wyższa wydajność. Jeśli przecieki się potwierdzą i cena będzie znośna to moim zdaniem warto będzie wymienić 3s. Tutaj jest całkowicie inna sprawa niż rn3pro vs rn4Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 2
cuben1ty Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 1 godzinę temu, areq1987 napisał: Nie wiem czemu sie tak czepiacie tych ramek, bedzie na pewno wersja grey bez ramek.. A co do FullHD w zasadzie nie jest potrzebne przy 5calach w końcu ekranu nie oglada sie z odlegości 5cm zeby zobaczyc jakieś różnice. A interfejs jest troszke wiekszy na 5calach przy HD w stosunku do FHD co lepiej sie sprawdza szczegolnie przy miui. No i FHD to 2x wiecej pixeli do obrobienia czyli o takich czasach uzytkowania jak w 3s można zapomnieć chyba ze dadzą baterie 5000mah Póki co ze specyfakcji wynika ze nie warto wymieniać 3s w przypadku ZU. Jeśli kamera byłaby dużo lepsza od 3s można byłoby rozważyć zmianę. Naprawdę widać różnicę między FHD a HD nawet w codziennym użytku. Przy HD o jakichkolwiek goglach VR można zapomnieć http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_4_gets_official_on_november_4_according_to_a_teaser_image-news-21415.php Już niedługo...
areq1987 Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Przed chwilą, cuben1ty napisał: Naprawdę widać różnicę między FHD a HD nawet w codziennym użytku. Przy HD o jakichkolwiek goglach VR można zapomnieć No nie wiem kto na codzień używa gogli VR? Do gogli to sie kupuje dedykowany telefon z UltraHD 1
m4ci3k_sz Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 No nie wiem kto na codzień używa gogli VR? Do gogli to sie kupuje dedykowany telefon z UltraHD Czyli z5 premium? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
cuben1ty Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 2 minuty temu, areq1987 napisał: No nie wiem kto na codzień używa gogli VR? Do gogli to sie kupuje dedykowany telefon z UltraHD Nie na co dzień, tylko lepiej móc je użyć z komfortem a nie patrzeć na pikselozę 2
tpawel Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 No nie wiem kto na codzień używa gogli VR? Do gogli to sie kupuje dedykowany telefon z UltraHD Czyli na codzien redmi 4, a od święta xperia z5premium. Typowy zestaw typowego Polaka Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 1
areq1987 Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 (edited) 12 minut temu, tpawel napisał: Czyli na codzien redmi 4, a od święta xperia z5premium. Typowy zestaw typowego Polaka Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Tak w niedziele korzystam tylko Z5Premium A tak poważnie jesli chcemy korzystać z takich gogli to wiadomo ze im wieksza rozdzielczość tym lepiej i oto mi chodziło ze trzeba brać to pod uwagę kupując telefon w tym konkretnym celu. Tylko kto z takich gogli korzysta na codzień? Dalej bede obstawał ze ZU do szczescia na 5calach HD wystarczy. Edited November 2, 2016 by areq1987
tpawel Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Tak w niedziele korzystam tylko Z5Premium To tak jak Ja:) a na piątkowe wieczory mam CAT s60 Wracając do tematu to ciągle mam nadzieję na 5,2 cala i International na starcie. Mialbym wtedy co żonie kupić Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
cuben1ty Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 3 minuty temu, tpawel napisał: To tak jak Ja:) a na piątkowe wieczory mam CAT s60 Wracając do tematu to ciągle mam nadzieję na 5,2 cala i International na starcie. Mialbym wtedy co żonie kupić Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Takie Redmi 4 Plus to by fajne było (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
tpawel Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Plus że snapem 650;)Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
tpawel Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 Snap 625, 3/32 za 135$. Czyli ceny podobne do 3s. Dobra opcja, ciekawe jakie częstotliwości. Ciekawy jest też 4a że snapem 430 2/16 za 75$. Myślę że może zmieść wszystkie ulefony,cuboty,oukitele w tej cenie. Wiadomo że na początku cena będzie wyższa, ale szybko spadnieWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
cuben1ty Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 4 minuty temu, tpawel napisał: Snap 625, 3/32 za 135$. Czyli ceny podobne do 3s. Dobra opcja, ciekawe jakie częstotliwości. Ciekawy jest też 4a że snapem 430 2/16 za 75$. Myślę że może zmieść wszystkie ulefony,cuboty,oukitele w tej cenie. Wiadomo że na początku cena będzie wyższa, ale szybko spadnie Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka mam nadzieję że jak wyląduje na goldwayu to będzie znośnie cenowo
Recommended Posts