magyarek Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 Taka sprawa. Właśnie zamówiłam internet z UPC - mam osobno dekoder i modem, pierwszy modem nie działał, dziś mi go wymienili. Po instalacji tablet połączył się z siecią od razu, komputer trochę mielił, ale po restarcie zaskoczył i przyjął hasło, natomiast telefon - lipa. Po wpisaniu hasła cały czas "pozyskuje adres IP", a jakby zajrzeć we właściwości sieci, to pokazuje: adres IP 0.0.0.0, maska podsieci 0.0.0.0, brama 0.0.0.0. Można go jakoś ręcznie zmusić, żeby się połączył? (w sumie nie jest mi to jakoś specjalnie potrzebne, i tak na telefonie jadę na danych cały czas, ale wkurza mnie, że coś nie działa) Z innymi sieciami WiFi łączy się bez zająknięcia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 Sprawdź czy nie masz ograniczeń w ilości podłączonych urządzeń (ilość dostępnych adresów dhcp). W ustawieniach wifi w ruterze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted October 31, 2016 Author Share Posted October 31, 2016 Nie mam, a nawet gdyby, to telefon próbowałam połączyć jako pierwszy, więc najwyżej komputer nie dałby rady... Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 A mieszałaś w trybach szyfrowania w routerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 No co ty, nic nie mieszałam. Nic nie robiłam, ja się ustawień routera boję, nawet nazwy sieci i hasła nie zmieniałam, żeby nic nie schrzanić. Zresztą, powtarzam, próbowałam się połączyć z telefonem na samym początku, jeszcze w obecności technika, żeby sprawdzić, czy w ogóle sieć działa. Jego telefon (jakiś Samsung) połączył się bez problemu, mój tablet (też Samsung) też się łączy, mój Mi4c nie pobiera IP i reszty danych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 To wpisz na sztywno. Jaka wersja miui?Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 7 minut temu, advcron napisał: Jaka wersja miui? 6.3.10. Ale zbieram się do aktualizacji, tylko muszę dojrzeć Właśnie tak się zastanawiałam, czy można ustawić na sztywno, tylko nie wiedziałam, czy w UPC te wartości są stałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Zobacz jaki adres dostaje np. tablet i nadaj telefonowi następny z kolei. Jak nie wiesz jaki nadać to napisz tutaj.Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 Pewnie że nie wiem... Jest tak: tablet 192.168.0.122, komputer 192.168.0.220, stary telefon (samsung grand neo) 192.168.0.248. W ustawieniach routera to jest jeszcze każdorazowo "/24". PS. Tak przy okazji, czy MIUI nie potrafi przy włączonym WiFi pokazać listy zapamiętanych sieci, z którymi może się w razie czego połączyć...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Adresy z maską 24 to adresy z zakresu od 192.168.0.1-192.168.0.254 wiec daj np. 192.168.0.100 Miui pokazuje listę zapamiętanych sieci.Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 Udało się! Dzięki Ciekawe, czy jak mu teraz wyłączę wifi, to po ponownym włączeniu będzie umiał się znowu zalogować... 4 godziny temu, advcron napisał: Miui pokazuje listę zapamiętanych sieci. Gdzie?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 W ustawieniach wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 7, 2016 Author Share Posted November 7, 2016 (edited) E-eee.... edit: ok, na MIUI8 to faktycznie jest. Na Siódemce nie było... Edited November 7, 2016 by magyarek zmiana status quo po aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Panowie mam ten sam problem, zrobiłem jak pisaliście i teraz mi pisze abym podal kod qr i haslo, robie to i nadal to samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny96 Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Ja również mam wciąż ten sam problem, po ręcznym nadaniu adresu IP telefon łączy się z siecią, ale internet nie działa. Macie jakieś inne pomysły co z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 11 godzin temu, Czarny96 napisał: Ja również mam wciąż ten sam problem, po ręcznym nadaniu adresu IP telefon łączy się z siecią, ale internet nie działa. Macie jakieś inne pomysły co z tym zrobić? A jaki to mamy zainstalowany systemik na smartfoniku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 (edited) 20 godzin temu, Czarny96 napisał: Ja również mam wciąż ten sam problem, po ręcznym nadaniu adresu IP telefon łączy się z siecią, ale internet nie działa. Macie jakieś inne pomysły co z tym zrobić? 9 godzin temu, slimozis napisał: A jaki to mamy zainstalowany systemik na smartfoniku ? Nie wiem jak kolega, ale my mamy xiaomiczka.eu z forumiku MIUIPolska v 6.11.3 (nie umiem spieszczać cyfr). Wszystkie inne urządzonka (telefoniki samsunżka, tableciki samsunżka, LG-ik, laptopik z łindołsikiem, ajfonik) łączą się z ruterkiem bez zająkniątka, sam smartfonik Xiaomi łączy się z innymi siateczkami WiFi również bez problemików... Edited November 29, 2016 by magyarek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Nie wiem jak kolega, ale my mamy xiaomiczka.eu z forumiku MIUIPolska v 6.11.3 (nie umiem spieszczać cyfr). Wszystkie inne urządzonka (telefoniki samsunżka, tableciki samsunżka, LG-ik, laptopik z łindołsikiem, ajfonik) łączą się z ruterkiem bez zająkniątka, sam smartfonik Xiaomi łączy się z innymi siateczkami WiFi również bez problemików...Pytanie nie było skierowane do Ciebie ale widzę że znasz się na rzeczy więc na pewno znajdziesz rozwiązanie problemików Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 No otóż chodzi o to, że ja mam ten sam problem i te same objawy, więc najprostsze rozwiązanie "zainstaluj MIUIPolska" nie wchodzi w grę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 7 minut temu, magyarek napisał: No otóż chodzi o to, że ja mam ten sam problem i te same objawy, więc najprostsze rozwiązanie "zainstaluj MIUIPolska" nie wchodzi w grę... Ja za to nie mam żadnych problemów które są tu obecne w śród użytkowników MI4C. Od początku zrobiłem tak jak było opisane na forum, odblokowałem bootloader, zainstalowałem TWRP, zrobiłem full wipe, zainstalowałem ROM od xiaomi.eu i używam. Coś musiałeś zrobić źle że masz problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 Jasne, i wszyscy ci, którzy nie mogą połączyć Mi4c z internetem od upc, popełnili dokładnie ten sam błąd przy odblokowywaniu bootloadera, instalowaniu twrp, wipowaniu albo instalowaniu ROMu. Dokładnie ten sam błąd, skutkujący problemem z modemami upc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Jasne, i wszyscy ci, którzy nie mogą połączyć Mi4c z internetem od upc, popełnili dokładnie ten sam błąd przy odblokowywaniu bootloadera, instalowaniu twrp, wipowaniu albo instalowaniu ROMu. Dokładnie ten sam błąd, skutkujący problemem z modemami upc...Znaczy się ilu trzech ? Jeden kolega na forum już rozwiązał problem. Opisał że miał w jednym miejscu problem z upc a w drugim działało też na upc , więc dziwne te wasze problemy z modemami upc...Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 30, 2016 Author Share Posted November 30, 2016 6 godzin temu, slimozis napisał: Znaczy się ilu trzech ? O trzech za dużo, nie uważasz? 6 godzin temu, slimozis napisał: Jeden kolega na forum już rozwiązał problem. Opisał że miał w jednym miejscu problem z upc a w drugim działało też na upc Nie nazwałabym tego rozwiązaniem problemu, raczej wprost przeciwnie... 6 godzin temu, slimozis napisał: dziwne te wasze problemy z modemami upc... Jakby nie były dziwne, to nie pisałabym o tym na forum, zmuszając Cię do poświęcania Twojego cennego czasu na czytanie o moich niedziwnych problemach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Dnia 28.11.2016 o 21:09, dajos napisał: Wifi naprawione............ 13 godzin temu, dajos napisał: Miałem pasmo czestotliwosc Wi-Fi ustawione na 2.4ghz, a w telefonie w ustawieniach zaawansowanych miałem automatyczne. Po zmianie na 2.4GHZ wifi laczy i jest. Ten kolega miał problem z wifi na upc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dajos Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 @magyarek zmien czestotliwosc i wszystko piwnno Ci dzialac, ponieważ, miałem IDENTYCZNY problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 30, 2016 Author Share Posted November 30, 2016 Heeeej, no to było tak od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eduardo Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Zostałem posiadaczem ConnectBox (Compal CH7465CE) i również spotkał mnie problem z nie pobieraniem adresu IP. Rozwiązanie to zmiana w telefonie typu wi-fi na 2,4 GHz; zarówno w trybie automatycznym lub tylko 5 Ghz nie można otrzymać adresu IP. Taki urok... Na szczęście można podłączyć własny router a ConnectBox przestawić w tryb modemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antone Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Witam Wszystkich.Aby nie zakładać nowego tematu napiszę w tym.Mam również problem z WI-FI jednak nie taki sam jak w temacie.Wczoraj zainstalowałem MIUIPolska, WI-Fi elegancko wczoraj się połączyło, wszystko grało i w ogóle, dzisiaj z rana chcę się połączyć z WI-FI(Netia Spot), Wi-Fi teoretycznie jest odnajdowane, bo jest w zakładce zapamiętane WI-FI jednak nie łączy mnie z internetem...próbowałem zapomnieć sieć i połączyć się ponownie jednak to nic nie daje, może jakieś całkowite wyczyszczenie pamięci by coś pomogło, tylko nie wiem jak to zrobić, a po drugie jeśli ma się tak zawsze dziać to nie jest to żadne rozwiązanie...może macie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 (edited) 16 minut temu, Antone napisał: Witam Wszystkich.Aby nie zakładać nowego tematu napiszę w tym.Mam również problem z WI-FI jednak nie taki sam jak w temacie.Wczoraj zainstalowałem MIUIPolska, WI-Fi elegancko wczoraj się połączyło, wszystko grało i w ogóle, dzisiaj z rana chcę się połączyć z WI-FI(Netia Spot), Wi-Fi teoretycznie jest odnajdowane, bo jest w zakładce zapamiętane WI-FI jednak nie łączy mnie z internetem...próbowałem zapomnieć sieć i połączyć się ponownie jednak to nic nie daje, może jakieś całkowite wyczyszczenie pamięci by coś pomogło, tylko nie wiem jak to zrobić, a po drugie jeśli ma się tak zawsze dziać to nie jest to żadne rozwiązanie...może macie jakieś pomysły? Jeśli to co wyżej napisane nie działa w twoim przypadku to może wystarczy zrestartować router może po jego stronie jest problem. Edited December 6, 2016 by slimozis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antone Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Zrobiłem to, a do telefonu włożyłem kartę SIM, WI-FI ruszyło, na zasadzie że zostało chyba faktycznie zapomniane bo ponownie musiałem wpisywać hasło.Nie wiem jak to będzie przy kolejnych próbach połączenia, póki co jest dobrze, jeśli ta sytuacja będzie pojawiać się cyklicznie to będę pisał, może coś uda się na to zaradzić.Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts