robotx Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 ktos wie jak zrobic aby powiadomienie o aktualizacji zniknelo ? ciagle na pasku wisi Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 3 godziny temu, Arkadiusz Kuszynski napisał: Skoro ostatni stabilny jest badziew to po co oni to wypuszczają . Nie testują tego wcześniej ? To pytanie za co najmniej 50 tys. zł do Milionerów I mnie ono dręczy 3 godziny temu, robotx napisał: ktos wie jak zrobic aby powiadomienie o aktualizacji zniknelo ? ciagle na pasku wisi Kiedyś się dało. Ale teraz - jak mi się zdaje - nie da się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygg Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 ktos wie jak zrobic aby powiadomienie o aktualizacji zniknelo ? ciagle na pasku wisiNaciśnij na nie żeby się otworzyła appka aktualizacji i force close zrób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Jakby ktoś pytał-dzisiejsza Syberia działa super. Żadnych błędów Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 1 godzinę temu, patrikos23 napisał: Jakby ktoś pytał-dzisiejsza Syberia działa super. Żadnych błędów Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black To nie to co syfimiu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 A wytrzymuje SoT 12 godzin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viara Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 2 godziny temu, patrikos23 napisał: Jakby ktoś pytał-dzisiejsza Syberia działa super. Żadnych błędów Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Hej skąd pobrać instalke i jak to zainstalować? Działa tam wifi calling? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 I jeszcze jaki Twrp musi być?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 2 godziny temu, patrikos23 napisał: Jakby ktoś pytał-dzisiejsza Syberia działa super. Żadnych błędów Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Genialne, oceniać że rom działa dobrze po kilku godzinach zabawy . Jak tydzień-dwa poużywasz tej kompilacji to już jakieś zdanie będziesz miał, teraz po prostu jeszcze mogłeś mieć szczęście nie trafić na bugi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 30 minut temu, Viara napisał: Hej skąd pobrać instalke i jak to zainstalować? Działa tam wifi calling? https://forum.xda-developers.com/mi-5/development/rom-syberia-project-t3833868 19 minut temu, ik`ey napisał: I jeszcze jaki Twrp musi być? Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka najnowsze dla mi5 czyli 3.2.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 (edited) A ja dziś wróciłem do EU 10.0.1.0. Co za ulga Edited February 2, 2019 by latet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viara Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 57 minut temu, latet napisał: A ja dziś wróciłem do EU 10.0.1.0. Co za ulga Z jakiego wracałes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 40 minut temu, Viara napisał: Z jakiego wracałes? Z najnowszego istniejącego ROM-u "EU" dla Mi5, czyli 10.2.1.0 (z 9 stycznia 2019). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 1 godzinę temu, latet napisał: Z najnowszego istniejącego ROM-u "EU" dla Mi5, czyli 10.2.1.0 (z 9 stycznia 2019). Brawo TY 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
newyk22 Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Cały czas jest ten bug na syberii z diodami, że wpierw trzeba zainstalować wersję 1.1 i później tę najnowszą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CuO Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Nowy, nieoficjalny MIUI 10.3 (9.1.24) dla Mi5https://xiaomi.eu/community/threads/9-1-24-26.48919/post-470775 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 11 minut temu, CuO napisał: Nowy, nieoficjalny MIUI 10.3 (9.1.24) dla Mi5https://xiaomi.eu/community/threads/9-1-24-26.48919/post-470775 Jakim cudem to coś może istnieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 26 minut temu, Eragon napisał: Jakim cudem to coś może istnieć? Hi. Here 9.1.24 xiaomi.eu port to mi5 Słowo-klucz: port. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Wuuut?! Co to jest? A, jakiś port. Boję się to instalować W ogóle wiadomo coś więcej kto portuje? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 a dla chcących testować wyszła wersja stable xiaomi.eu_multi_MI5_V10.2.2.0.OAAMIXM_v10-8.0.zip oparta pewnie na ostatnim globalu bo dev już dawno nie ma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 25 minut temu, patrikos23 napisał: oparta pewnie na ostatnim globalu bo dev już dawno nie ma Błąd logiczny. Powinno być: oparta pewnie na ostatnim global stable bo china stable już dawno nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 To się nazywa łapanie za słówka i czepianie się...Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 3 minuty temu, patrikos23 napisał: To się nazywa łapanie za słówka i czepianie się... Albo edukowanie. Zależy od punktu widzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Przecież o tym romie już wiadomo od jakiegoś czasu. Tutaj też była krótka dyskusja. Krótka bo ROM jest nienajlepszy i drenuje baterię. Na oficjalnym forum też podobne opinie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 (edited) 1 godzinę temu, goszka napisał: Przecież o tym romie już wiadomo od jakiegoś czasu. Tutaj też była krótka dyskusja. Krótka bo ROM jest nienajlepszy i drenuje baterię. Na oficjalnym forum też podobne opinie. Mylisz ROM-y. Krótka dyskusja była o ROM-ie 10.2.2.0 Global, a dziś w nocy wydano 10.2.2.0 EU. Nie wiem, czy stworzono go na bazie globala (wyjątkowo) czy na bazie china (jak zawsze wcześniej). Na oficjalnej stronie nie widzę 10.2.2.0 China, ale to jeszcze nie dowód, że taki ROM nie istnieje. Może wypowie się ktoś, kto wie to na pewno? To o tyle ważne, że jeśli ten najnowszy EU powstał na bazie globala, to troszkę jednak bałbym się aktualizować ze starszego EU bez wipe. Raczej bym to potraktował niemal tak jak przesiadkę z EU na Global. Tak czy siak, to zupełnie nowy i odrębny ROM dla Mi5 i trzeba dać mu szansę (choć wielkich nadziei nie mam). Edited February 4, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 (edited) Boże, teraz doczytałam, że to o EU chodzi... Co ten brak snu robi z człowiekiem... Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka 54 minuty temu, latet napisał: Mylisz ROM-y. Krótka dyskusja była o ROM-ie 10.2.2.0 Global, a dziś w nocy wydano 10.2.2.0 EU. Nie wiem, czy stworzono go na bazie globala (wyjątkowo) czy na bazie china (jak zawsze wcześniej). Na oficjalnej stronie nie widzę 10.2.2.0 China, ale to jeszcze nie dowód, że taki ROM nie istnieje. Może wypowie się ktoś, kto wie to na pewno? To o tyle ważne, że jeśli ten najnowszy EU powstał na bazie globala, to troszkę jednak bałbym się aktualizować ze starszego EU bez wipe. Raczej bym to potraktował niemal tak jak przesiadkę z EU na Global. Tak czy siak, to zupełnie nowy i odrębny ROM dla Mi5 i trzeba dać mu szansę (choć wielkich nadziei nie mam). Tak. Wersja EU jest na bazie globala Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Zaraz wrzucę, potestuję... Edited February 4, 2019 by goszka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 5 godzin temu, goszka napisał: Boże, teraz doczytałam, że to o EU chodzi... Co ten brak snu robi z człowiekiem... Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Tak. Wersja EU jest na bazie globala Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Zaraz wrzucę, potestuję... PS i jak po testach ? Ja przy okazji wymieniam baterie na mocniejsza 3900 ah moze to jakiś kompromis ?/+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Mapy mi działają, ale póki co drenaż duży. Może się jeszcze ułoży, dam mu jeszcze kilka dni.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 2 minuty temu, goszka napisał: Mapy mi działają, ale póki co drenaż duży. Może się jeszcze ułoży, dam mu jeszcze kilka dni. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Mapy nie działają - nie ma sensu . Zostaje nA tym co mam . Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Nie, nie, działają właśnie ale bez modyfikacji eu też mi działały. Ale na nic to kiedy drenuje baterie. Parę minut i już 2% nie ma...Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 1 godzinę temu, goszka napisał: Nie, nie, działają właśnie ale bez modyfikacji eu też mi działały. Ale na nic to kiedy drenuje baterie. Parę minut i już 2% nie ma... Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Co masz na myśli bez modyfikacji ? Czyli rozumiem że mapy ok - dzialaja po wgraniu najnowszego ...? A baterie masz w miarę sprawna ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 W sensie, że na nie tkniętym global stable było tak samo. Baterie mam sprawną.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 3 godziny temu, goszka napisał: Mapy mi działają, ale póki co drenaż duży. Może się jeszcze ułoży, dam mu jeszcze kilka dni. Jakie jest w tej wersji domyślne działanie przycisków głośności? Czy drenaż baterii mogłabyś zmierzyć aplikacją AccuBattery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Postaram się. Czy mógłbyś mi napisać jaśniej o co chodzi z przyciskami? Wprawdzie nie przywiązuje uwagi do tego co było domyślnie. Bo domyślnie to są media. Jeśli o to chodzi? Ogólnie sporo procent pobiera system. Ok 20%. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Tak, właśnie o to mi chodziło, czy domyślne są media, czy dzwonki. W ROM-ie 10.0.1.0 EU domyślne są na szczęście dzwonki i jest to dla mnie jeden z ważnych powodów, aby zostać przy tej wersji. Czy drenaż baterii mogłabyś zmierzyć aplikacją AccuBattery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts