goszka Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Nie wszystko jest tam spolszczone np.: "Alarm włączy się za XX hours i XX min" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Nie jest spolszczone bo w międzyczasie zmieniły się kwestie w aplikacji Zegar. I teraz już wygląda to inaczej niż przedtem. Przywrócę wieczorem to co było.wysłane z RN5 via Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
irot Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 (edited) Na forum xiaomi eu: AlexPos said: What is the difference between Mi5 8 January and today ROM uploads? What has changed in today uploaded ROM? Nothing big. Just fixed Screen Recorder saving videos to DCIM/ScreenRecorder instead of Movies/ScreenRecorder. S: https://xiaomi.eu/community/threads/miui-10-0-10-1-10-2-stable-release.47170/page-45#post-466926 Edited January 9, 2019 by irot Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 (edited) Ja już po re-uploadzie. Na moje oko zmieniła się też czcionka podpisów pod ikonami na pulpicie, albo jej rozmiar (jest mniejsza). Mniejsze są także ikonki na pasku górnym powiadomień. Ale to niuanse bez znaczenia. Skoro nie wspominają o poprawie działania Map, to pewnie będzie jak było. Na razie uznaję (naiwnie) wczorajsze crashe za przypadek i testuję dalej. Nie będę umiał zrozumieć, jak można wydać ROM EU z nazwą stable, w którym nie działają Mapy Google - bo problem znany od miesięcy i skrajnie bolesny. @Orjon Skoro ma być jeszcze jeden re-upload, to czy jest szansa na fix-a, który sprawia, że klawisze głośności domyślnie regulują dzwonki, a nie media? Tak było w Stable z września i w wielu ostatnich dev EU. A także na przywrócenie ikon z poprzedniego stable (np. Whatsup ma teraz ikonkę jak w globalu. Edited January 9, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Zainstalowałem ostatni eu stable i jak narazie mapy google działają, oby tak zostało Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 24 minuty temu, latet napisał: Skoro ma być jeszcze jeden re-upload, to czy jest szansa na fix-a, który sprawia, że klawisze głośności domyślnie regulują dzwonki, a nie media? Tak było w Stable z września i w wielu ostatnich dev EU. A także na przywrócenie ikon z poprzedniego stable (np. Whatsup ma teraz ikonkę jak w globalu. Nie wiem czy będzie jeszcze jeden reupload... Link to comment Share on other sites More sharing options...
newyk22 Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Wiadomo kiedy przez OTA będzie dostępny ten global 10.2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 (edited) Nie działają Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited January 10, 2019 by ik`ey Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 7 godzin temu, Orjon napisał: Nie wiem czy będzie jeszcze jeden reupload... Bo napisałeś "przywrócę wieczorem to co było"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 @latet, yyy, ale przywrócę - w sensie do tłumaczenia, a nie zrobię reupload Na reuploady akurat żadnego wpływu nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viara Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Hej, wyszedł już jakiś stable przez ota dla eu dev? mam tą ostatnią wersję na mi 5 co bodajże w listopadzie wyszła Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 35 minut temu, Viara napisał: Hej, wyszedł już jakiś stable przez ota dla eu dev? mam tą ostatnią wersję na mi 5 co bodajże w listopadzie wyszła A coś się tak uparł na to OTA? Pobierz normalnie ROM i instaluj. Zresztą nie wiem, czy w ogóle przejście z dev na stable kiedykolwiek było przez OTA (mogę się mylić), bo zasadniczo wymaga wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 (edited) 18 godzin temu, newyk22 napisał: Wiadomo kiedy przez OTA będzie dostępny ten global 10.2? Najpierw trzeba "bugi", jakie wyszły w China Stable poprawić, aby się w Global nie pojawiły 3 godziny temu, Viara napisał: Hej, wyszedł już jakiś stable przez ota dla eu dev? mam tą ostatnią wersję na mi 5 co bodajże w listopadzie wyszła Dla EU nie ma update przez OTA. OTA jest tylko na oficjalnych ROMach [Global i China, zarówno Developer jak i Stable]. Na razie wyszło Stable China... ale krytyczne bugi się pojawiły, m.in. GPS issue. 2 godziny temu, latet napisał: A coś się tak uparł na to OTA? Pobierz normalnie ROM i instaluj. Zresztą nie wiem, czy w ogóle przejście z dev na stable kiedykolwiek było przez OTA (mogę się mylić), bo zasadniczo wymaga wipe. Ma być przejście z 8.11.22 Global Developer, na 10.2 Global Stable (a być może i 10.3 Edited January 10, 2019 by K4r0lSz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Mapy jednak nie działają. Wczoraj wyznaczył mi trasy ale już przy rozpoczęciu nawigacji zawiesza. Czyli bez zmian. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 4 godziny temu, ik`ey napisał: Mapy jednak nie działają. Wczoraj wyznaczył mi trasy ale już przy rozpoczęciu nawigacji zawiesza. Czyli bez zmian. Niestety, potwierdzam. Mapy się wieszają, znaczy nawigacja (nie za każdym razem). Sam tryb samochodowy wydaje się działać. Pozostaje powrót do wersji EU Stable z września (xiaomi.eu_multi_MI5_V10.0.1.0.OAACNFH_v10-8.0.zip). To naprawdę bardzo dziwna sytuacja i umiem w tym przypadku znaleźć żadnego logicznego argumentu na obronę - ani Xiaomi ani ekipy EU. Po co wydano to "Stable", skoro zawiera znany od miesięcy z dev poważny błąd? Przerasta mnie rozmiar tego absurdu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 A mnie na nowej stabilnej nie wywala, nic mi się nie crashuje. Na poprzedniej owszem. Nie wiem od czego to zależy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Mapy jednak nie działają. Wczoraj wyznaczył mi trasy ale już przy rozpoczęciu nawigacji zawiesza. Czyli bez zmian.Odinstalowałem mapy. Zainstalowałem ponownie.Działa.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Orientuje sie ktoś, czy te nowe xiaomi.eu stable 10.2.1.0 jest "nowsze" od xiaomi.eu dev 8.11.22 i czy mogę zrobić normalnie przejście bez instalacji od nowa? Czy jednak ten stabilny ma starszą wersję i się nie da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 17 minut temu, srgn1 napisał: Orientuje sie ktoś, czy te nowe xiaomi.eu stable 10.2.1.0 jest "nowsze" od xiaomi.eu dev 8.11.22 i czy mogę zrobić normalnie przejście bez instalacji od nowa? Czy jednak ten stabilny ma starszą wersję i się nie da? Obawiam się, że nikt Ci tego na 100% nie powie. Spróbuj bez wipe, a jak się coś będzie sypać, to najwyżej wtedy zrobisz wipe albo wyleczysz problem punktowo czyszcząc dane sypiącej się apki. P.s.1. Ja bym jednak po prostu zrobił wipe, jako że od czasu do czasu jest to zdrowe. P.S.2. Nie przeszkadza Ci, że w 10.2.1.0 mogą się wieszać Mapy Google? (To jest trochę dziwne - jedni piszą, że im się wieszają, inni, że nie. U mnie wieszają się... co drugi dzień. Serio.). Dziś była aktualizajca tej aplikacji, może coś się zmieni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Odinstalowałem mapy. Zainstalowałem ponownie.Działa.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalkad*pa!!! Już nie działa. Ja piiiiiii....Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 @latet ja jestem na 8.11.22 dev i: 1. Zaktualizowane mapy - wieszają się. 2. Odinstalowałem mapy. Zainstalowałem na nowo (o dziwo NOWY WYGLĄD I WSZYSTKO NOWE, mimo, że wcześniej miałem je aktualne...) - również się wieszają. Więc chce zainstalować nowszą wersję i liczyć na cud, a full wipe zrobić jak już wyjdzie faktycznie ostatnia stabilna wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Jeśli od cudu wolisz działające Mapy, to zainstaluj wersję Stable z września. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 @latet tam działa? Dzięki. Więc w sumie zrobię pierw 10.2.1.0 i sprawdzę czy jest cud, jak nie będzie cudu to full wipe i instalacja wrześniowego Stable oraz czekanie na nowszego Stable niż 10.2.1.0. Bo i tak musiałbym robić full wipe jeżeli chciałbym przejść prosto na wrzesniowy Stable bo 8.11.22 dev jest nowszy, a gdzieś właśnie pisali, że Stable to devy i można instalować Stable jeżeli jest nowszy od obecnie zainstalowanego dev, tylko że ja nie wiem skąd wziąć informacje jaki numer deva kryje się pod Stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 24 minuty temu, srgn1 napisał: @latet tam działa? Dzięki. Więc w sumie zrobię pierw 10.2.1.0 i sprawdzę czy jest cud, U mnie na 10.2.1.0, jak do tej pory, to Mapy działają co drugi dzień, a co drugi się wieszają. Tak to wygląda. Więc potestuj kilka dni zanim wyślesz do Watykanu wniosek u uznanie cudu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Witam. Żona od jakiegoś czasu używa mojego mi5. Pytanie czy warto poświęcić wieczór i wgrać jej ta syberie co tu polecają niektórzy? Pytam bo wiadomo chyba że kobiecie telefon musi działać i nic więcej jej nie interesuje Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Warto poświęcić. SyberiaOS śmiga jak szalona. Jeszcze nic się nie wysypało.Lubiłem Miui ale teraz bym polemizowal.Syberia jest lepsza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Zaryzykowałem i wgrałem żonie. Na pewno jest inny niż miui. Nie do końca jest spolszczenie ale jest to dość intuicyjne. No i aparat jakiś taki ubogi...Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Ale działa jak rakieta. Mapy Google działaja. Wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 po 22 telefon odłączony od ładowarki i przez noc spadło 9% baterii, sporo trochę... jakieś ustawienia trzeba ustawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 po 22 telefon odłączony od ładowarki i przez noc spadło 9% baterii, sporo trochę... jakieś ustawienia trzeba ustawić?Mi też przez noc około 10% zjada baterii, a w zadaniach automatycznych mama ustawione na noc tryb samolotowy do 6 rano. Na wrześniowym stable góra 3% zjadało. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 6 minut temu, Shadow2k3 napisał: Mi też przez noc około 10% zjada baterii, a w zadaniach automatycznych mama ustawione na noc tryb samolotowy do 6 rano. Na wrześniowym stable góra 3% zjadało. Może nie warto kombinować? U mnie w nocy tel. ma wszystko włączone tak samo jak w dzień, a wykres w czasie nocy płaski (załączam). Natomiast faktycznie mam wrażenie, że bateria podczas użytkowania telefonu leci szybciej na tym nowym stable niż na wrześniowym. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Patrząc na tempo spadku baterii to trzeba wszędzie nosić power bank. Żona nie lubi tak często ładować telefonu i kurcze zaś musiałem wgrać miui i poustawiać wszystko od nowa... Ehh te kobiety...Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 U mnie też zauważyłem szybszy spadek baterii na 2.2. Wersja poprzednia 2.1 była ok. Na xda również piszą ze na 2.2 występuje drain bateryjki. Ciekawe. Miui dev też było raz lepsze a raz gorsze. No cóż. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 niby tak, narazie wersja stable miui wgrana. Za jakiś czas znowu się pobawię telefonem żony chociażby dla zasady Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Ja zostaje na SyberiOS. Zrobiłem tylko dalvik i cache. Zobaczymy. Testujemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts