Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witaam. Mam pytanko jaki jest najbardziej stabilny ROM do mi5? Mam Miui Polska rozwojowa i co tydzien aktualizuje. Czasami bateria trzyma czasem slabiej itp. Czy mozecie polecic rom ktory na dana chwile jest najbardziej rozbudowany i najbardziej stabilny? Jak go instalowac przez aktualizacje? Tak samo spytam o redmi note 3 pro. Czy taki sam rom?

Posted

Z wersji rozwojowych mogę polecić 6.10.13 , u mnie było wszystko pięknie bateria też w porządku. Aktualnie przeszedłem na stable 7.5 dla testów jednak brakuje kilku opcji po przesiadce z miui 8 ;)

Posted
7 godzin temu, johnny1836 napisał:

Ja mogę polecić Global Stable 8.0.5.0. Bateria bardzo dobrze, bugów nie zauważyłem, restarty również nie występują;)

A jaki Sot miewasz na tym Globalu ?

Posted

Powiem szczerze, że mnie SOT nie obchodzi, tylko oceniam to w praktyce. U mnie wygląda to tak, że po 11 godzinach na uczelni, na której przez 3 godziny używam telefonu non stop przeglądając neta itp + trochę na zajęciach + po zajęciach w domu, zostaje mi około 50% baterii ;)

Posted

Z wersji rozwojowych mogę polecić 6.10.13 , u mnie było wszystko pięknie bateria też w porządku. Aktualnie przeszedłem na stable 7.5 dla testów jednak brakuje kilku opcji po przesiadce z miui 8 

Mógłbyś zamieścić linka do niego. Będę wdzięczny.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Na 6.10.13 było dobrze, potem dużo gorzej. Teraz przesiadłem się na 7.5.7.0 stable, ale czekam na 8.1.1.0 stable które już jest w fazie testów podobno.

Posted
26 minut temu, RSL napisał:

[...] czekam na 8.1.1.0 stable które już jest w fazie testów podobno.

Wydaje mi się, że jest już testowy rom China do pobrania, gdzieś mi się obił o oczy na forum en.miui.com, ale nie mogę tego znaleźć :/

Posted

Ja od siebie na tą chwilę polecam jedynie MIUI EU 7.5 Stable, bateria super zarówno jak i wydajność oraz niezawodność, poczekam na nową stabilną wersję 8 może bateria będzie chociaż tak dobra jak na 7.5 :)

Posted
2 godziny temu, SlenderJr napisał:

Ja od siebie na tą chwilę polecam jedynie MIUI EU 7.5 Stable, bateria super zarówno jak i wydajność oraz niezawodność, poczekam na nową stabilną wersję 8 może bateria będzie chociaż tak dobra jak na 7.5 :)

7.5 to bardzo dobry rom, to prawda, ale cofka z MIUI 8 na 7 może być bolesna :P Sam się cofałem i wiem, że po takiej przesiadce jest ciężko się przyzwyczaić (np. do paska powiadomień).
Ja mimo od siebie jeszcze raz polecam Globala 8.0.5.0 i nowe dźwięki blokady itp w tym romie :)

• Like 1
Posted

Ja również na kilka dni wróciłem do 7.5 i faktycznie kiepsko to wygląda jak się człowiek do miui8 przyzwyczai. Obecnie wgrałem 6.10.13 i śmiga pięknie

Posted
7.5 to bardzo dobry rom, to prawda, ale cofka z MIUI 8 na 7 może być bolesna  Sam się cofałem i wiem, że po takiej przesiadce jest ciężko się przyzwyczaić (np. do paska powiadomień).

Ja mimo od siebie jeszcze raz polecam Globala 8.0.5.0 i nowe dźwięki blokady itp w tym romie

Mógłbyś podać linka do tego globala 8.0.5.0, potestuje go sobie. Z góry dziękuję.

Posted (edited)

Aby przejść z  Globala 8.0.5.0 do  DEV 6.10.13 wystarczy zainstalować .zip w trybie recovery czy jeszcze jakiej wipe[może flash] by pasowało ?

Telefon dzisiaj odbieram z Global 8.0.5.0 i się zastanawiam co z nim zrobić żeby nie mieć później problemów - żeby dobrze działał.

Edited by malina
Posted

dokładnie w właśnie się zastanawiam jaka jest różnica w Globalu a tymi tutaj z Miui Polska...

Jest sens po otrzymaniu świeżo telefonu bawić się w zmianę romu?

Posted

Poniższe dodatki są w MIUIPolska, ale nie w Global:

• Bardzo dokładne i szczegółowe tłumaczenie
  • Wyszukiwanie w pasku statusu
  • Odblokowane dodatkowe funkcje Aparatu dla różnych urządzeń
  • Gest otwierający wyszukiwanie z pulpitu
  • Obracanie ekranu w aplikacji SMS
  • Polepszona (dwukrotnie) jakość nagrywania rozmów
  • Możliwość wyłączenia dźwięku podłączenia ładowania (wkrótce)
  • Możliwość wyłączenia sprawdzania pisowni (wkrótce)
  • Synchronizacja Blokowanych numerów z Chmurą Xiaomi
  • Włączony region PL dla całego romu prócz Motywów
  • Region IN dla Motywów (bez Chińskich treści)
  • Wschód/zachód Słońca w Pogodzie
  • Mnóstwo ikon aplikacji z Google Play w stylu flat MIUI
  • Kolorowe ikony menu w Ustawienia > Dodatkowe ustawienia
  • Wyłączona chińska treść w aplikacji Wideo, Muzyka, Radio czy Internet
  • Bez możliwości ponownego zablokowania bootloadera (dotyczy MI4c i MINote Pro)
  • Dodane 26 języków europejskich
  • Poprawione działanie GPS (Qualcommy)
  • Zoptymalizowane użycie RAM
  • System podatny na modyfikacje przez deodexowanie

https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/

Nic poza tym...

• Like 1
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted
2 minuty temu, AdamKli napisał:

Nie ma dużo zmian. Zainstaluj 6.11.10 jeśli chcesz mieć praktycznie stable bo działa elegancko .

Ok dzieki

Posted
a GPS? podobno są problemy, możesz potwierdzić lub zaprzeczyć ?

na święta wyjechałem do Niemiec (700km) używając navi w tel. Żadnych problemów z pozycją nie miałem. po przejściu na 7.0 były problemy typu zamulony tel. FC różnych programów szybszy drenaż bat. Ostatnie wydanie jest ok

• Like 1
Posted

U mnie też nie było problemów z GPS (6.12.22. w porównaniu do np. 6.10.13 czy 6.11.10) - może minialnie wolniej łapał fixa, aczkolwiek mógł też być to efekt mojego negatywnego nastawienia do działania GPS po przeczytaniu kilku opinii na forum :) 

Posted

Masz wszystkie odpowiedzi na forum. Wszystkie. W skrócie:

Ad. 1 Tak, wszystko działa.

Ad. 2 Lepiej, dużo lepiej.

Ad. 3 Tak, powinieneś i potem bez żadnego wipe instalujesz.

• Like 1
Posted
Masz wszystkie odpowiedzi na forum. Wszystkie. W skrócie:
Ad. 1 Tak, wszystko działa.
Ad. 2 Lepiej, dużo lepiej.
Ad. 3 Tak, powinieneś i potem bez żadnego wipe instalujesz.

Eee, widziałem wpisy o lagującym interfejsie. Pewnie to sprawka MPdecision.

Tapnięte z Lenovo