piptrek

Mi Band 2 nie działa, ekran i przycisk nie odpowiadają

Recommended Posts

Moje uszanowanie! 

Dziś kurier dostarczył mi Mi Band 2. Szczęśliwy rzuciłem się na paczkę, z należytą czułością otworzyłem opakowanie, a oczom mym ukazał się Mi Band 2.

Z wierzchu wszystko wyglądało na sprawne, toteż postanowiłem wcisnąć przycisk, by urządzenie uruchomić. Ekran nie odpowiada. W momencie, gdy nacisnę przycisk, czujnik z tyłu zapala się na zielono. Problemem jest również sparowanie urządzenia z telefonem. Za żadne skarby świata nie chce mi się to udać. Urządzenie ładowałem ponad dwie godzinki - również bez komunikatu na ekranie.
Jakieś porady? Może ktoś spotkał się z tym problemem? 

Pozdrawiam :)

skrin.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nie jest normalne. Ekran ma świecić i już. Nie wiem jakiego rozwiązania oczekujesz na forum. Sprawa jest oczywista. Sprzęt uszkodzony, reklamacja.

Wysłane z MI5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

To mój pierwszy post - proszę o wyrozumiałość. Od kilku dni szukam pomocy w sieci. 

 

Otrzymałem opaskę w prezencie od Małżowiny... wszystko śmigało cały wieczór spędziłem na zabawie i instalowaniu softu.

Na początku jechałem na nieoryginalnym Mi Master itd... zacząłem bawić się aktualizacjami itd... i coś chyba poszło nie tak. Mam wrażenie.

 

Opaska rano jeszcze śmigała, sprawdziłem godzinę itd. Gdy ogarnąłem poranne sprawunki zauważyłem, że jest black screen i DUPAAaaaaa... opaska reaguje, wibruje, linkuje się z KAŻDYM SOFTEM i zbiera informacje. Niestety ekran jest czarny. Sądzę że skopałem coś z fontami... wgrałem chińskie i opaska nie wyświetla poprawnie w połączeniu z najnowszym softem. Próbowałem już:

1. wgranie niższej wersji firmware - .53 - przez Gadgetbridga - udało się - fonty wgrywałem naprzemiennie, angielskie oraz zmodyfikowany soft z polskimi znakami... - opaska działa - ekran NIE

2. parowałem w najróżniejszych konfiguracjach z softem... wszystko śmiga - prócz ekranu :(((((

3. Nie ma nawet ikonki ładowania

 

Czy rzeczywiście udupiłem coś softem???? Od strony mechanicznej NIC NIE MIAŁO MIEJSCA. Jeden wieczór plus poranek - opaska nieużywana.

Na YT jest kilka filmików i przypadków gdzie ludzie z całego świata po wgraniu najnowszej wersji mają tą samą przypadłość.

Niestety forum Miui nie jest pomocne... tutaj na POLSKIM forum znalazłem najwięcej przydatnych opisów i wersji firmware... wyprzedzamy inne nacje hyhhyhyhy

 

Macie jakieś pomysły? Co zrobić?

Krok po kroku? Może inne wersje plików firmware do wgrania? Anyone??? HELP!

 

DZIĘKI z góry!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.