Elderbary Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Tutaj dzielimy się naszymi wynikami/SOT'ami oraz spostrzeżeniami.Ja mogę powiedzieć że jest naprawdę dobrze Sent from my MI 5s using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theus84 Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 U mnie dużo słabiej. Ale cały dzień spokojnie wytrzymuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorevell Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Przedwczoraj wieczorem zainstalowałem MIUI Polska, skonfigurowałem telefon, aplikacje itd. Ogólnie sporo się pobawiłem i wygląda to tak (zrzuty wczorajsze) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 U mnie to wygląda bardzo słabo x) szkoda wrzucać screenów. W idle telefon zjada %Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorevell Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Z kolei dzisiaj pierwszy dzień normalnego użytkowania. Nie jest źle, ale mogło by być lepiej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Dnia 10.11.2016 o 21:10, sorevell napisał: Z kolei dzisiaj pierwszy dzień normalnego użytkowania. Nie jest źle, ale mogło by być lepiej... Te załączniki to chyba nie działają po dzisiejszym downtimie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorevell Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Wrzucam jeszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 Najnowszy dev china 51% baterii zostało a już taki SOT, rewelacja Sent from my MI 5s using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted November 13, 2016 Author Share Posted November 13, 2016 Koniec dnia Sent from my MI 5s using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
enaszinho Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 @Elderbary Trochę off topic ale można wiedzieć jaki to motyw/zestaw ikon ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moth Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 Jakie macie zużycie w tle bo mi na najnowszym xiaomi.eu przez 7h w nocy 10% leci A tak to luźno 5-6.5h sot a jak coś typu ebook to powyżej 7h się uda nawet bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted December 8, 2016 Author Share Posted December 8, 2016 Ja na najnowszym Xiaomi.eu mam słabe statystyki na baterii, nie mogę się przebić przez 4.5hWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
solfuga Posted December 8, 2016 Share Posted December 8, 2016 (edited) Faktycznie, najnowszy xiaomi.eu, mimo braku wybudzeń, zabiera przez noc 8-10% - miejmy nadzieję, że w kolejnych buildach będzie poprawa. Problem występuje zarówno na Mi5s jak i Redmi 3 oraz 3S (wszystkie na 6.12.1) Edited December 8, 2016 by solfuga Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Jak wygląda bateria na najnowszym miuipolska? Jestem ciekawy ponieważ mi 5s już do mnie leci, i chciałbym od razu nastawić go na baterie (Pluję sobie w brode że nie poczekałem dnia, bo wtedy wyciekly fotki r4x, telefon idealny bo na wydajnosci mi nie zalezy), więc chciałem od razu wrzucić soft który mi tej baterii najwięcej wyciśnie, wyniki rzędu 5h sot były by świetne, wiec jak ktoś ma jakieś typy, to z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moth Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 (edited) 5-6h sot to jest to czego póki co możesz się spodziewać. wciąż nie widzę poprawy w idle, no ogólnie jakoś bez zmian jeżeli o baterię od samego początku. no ale zdecydowanie nie masz co sobie pluć w brodę jeśli chodzi o rn4X bo po pierwsze nie wiadomo kiedy faktycznie taki cud wyjdzie, a po drugie, wciąż pod WSZYSTKIMI względami, poza włąśnie baterią, mi5s zdecydowanie jest bliższy czołówce smartfonów aniżeli midrangowym. Edited January 13, 2017 by moth 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 17 godzin temu, moth napisał: 5-6h sot to jest to czego póki co możesz się spodziewać. wciąż nie widzę poprawy w idle, no ogólnie jakoś bez zmian jeżeli o baterię od samego początku. no ale zdecydowanie nie masz co sobie pluć w brodę jeśli chodzi o rn4X bo po pierwsze nie wiadomo kiedy faktycznie taki cud wyjdzie, a po drugie, wciąż pod WSZYSTKIMI względami, poza włąśnie baterią, mi5s zdecydowanie jest bliższy czołówce smartfonów aniżeli midrangowym. Problem w tym że nie interesuje mnie czołówka smartfonów :D, ale to co mówisz o baterii jest krzepiące, mój leciwy lg g2 już nie wytrzymuję 3h sotu, nie mówię nic o całokształcie, bo włączone lte pozwala na prace akumulatora przez moze 6-7h Link to comment Share on other sites More sharing options...
galinowsky Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Kurde Panowie, Jak to jest że czytam o ty waszych sot-ach po 6 nawet godzin a u mnie wątpie że do 4 dobije licząc od 100-0%?W Idle (Nie wiem czy dobrze rozumiem to pojęcie chyba chdzi o zużycie kiedy telefon nie jest używany) tez jest mocno średnio. Ponadto w benchmarkach i w aplikacji Security pokazuje pojemność bateri 3100mAh a nie 3200. Wiecie może w czym może leżeć problem? Syf Miui juz nie mam, teraz mam wgrane najnowsze Miui Polska z 7.1.13 iii ... wydaję mi się że jest nawet trochę gorzej niż na poprzedniej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted January 14, 2017 Author Share Posted January 14, 2017 @galinowsky również tak mialem, co nowsza wersja MIUI tym gorsza bateria. Przesiadlem się na IPhone 7 Wysłane z mojego X3_Soul_Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galinowsky Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 1 minute ago, Elderbary said: @galinowsky również tak mialem, co nowsza wersja MIUI tym gorsza bateria. Przesiadlem się na IPhone 7 Wysłane z mojego X3_Soul_Lite przy użyciu Tapatalka Kurde to ja na iphona na pewno napewno się nie będe przesiadał :v , dopiero telefon kupiłem i chciałem już na nim podziałać z rok conajmnej, no wszystko w tym telefonie mi się podoba oprócz tej baterii bo wytrzymuje naprawdę średnio, tym bardziej że wiem że jakimś cudem u innych jest dużo lepiej, więc może da się coś z tym zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 @galinowsky możliwe ze to poprawia, z tego co kolega mi pokazywał to na najnowszej wersji Mi5s trzyma mu naprawdę dobrze 5h sot robi bez problemu Wysłane z PIXEL Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackSinep Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Bateria w porownaniu do mi4 trzyma tragicznie. Ja malo uzytkuje telefon i martwi mnie ze na samym czuwaniu procenty spadaja bardzo szybko. Mi4 po zaladowaniu do 80% trzymal mi 4 dni (gl czuwanie) a ten 2.5 dnia. Zaluje ze kupilem, bo mi duzy rachunek za prad przyjdzie w tym miesiacu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackSinep Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 Mi 4 i zostalo 40 proc co mi wystarcza na 1 dzien Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 (edited) Ja nie wiem jak Wy co niektórzy tu w ogóle 5h SOT robicie U mnie to się tak waha w zależności jak go używam od 2-3 h czasem więcej, aczkolwiek u mnie non stop chodzi BT, dane, wifi, 2x SIM, GPS więc prąd ma co ssać i ogolnie ładuje mniej więcej co 24-30h. Takie pytanie, czy jasny motyw pociągnie więcej prądu z baterii niż ciemny? Usłyszałem ostatnio od szwagra taką teorię, ale jakoś niespecjalnie wydaje mi się to prawdą. Edited May 8, 2017 by naver Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatthewS Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 jak masz amoleda to ciemny bierze mniej, ale tu jest IPS wiec nie ma znaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Aktualny build xiaomi eu poprawił czas na baterii w mojej opinii, dziś 5h sot (co prawda 8h na baterii, ale tak sie złożyło że cały dzień spędziłem w telefonie więc no cóż, cały czas odpalone wifi + dane + bt + gps na wysokiej dokładnośći, tyle że jeden sim, w tym ~1,5h muzyki przez blueetoth(z janosikiem w tle) i 1,5h ogladania serialu, wydaje mi się że to dobry wynik, na buildzie z 21.05 miałem 2-3h sot używając telefonu w ten sam sposób Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 ss z xiaomi.eu 7.5.4 poleca ktoś jakiś rom najlepszy dla baterii bo wakacje, wyjazdy itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinus52 Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 U mnie przy włączonej opcji żeby nie usypiało ekranu, cały czas włączony Messenger, Wi-FiWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 @cinus52 jaki rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinus52 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 @wisniapl to było z tego co pamiętam na ostatniej wersji Androida 6.0 albo na pierwszej 7 Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
juveadamo Posted May 11, 2018 Share Posted May 11, 2018 Jaki macie SOT na globalu ? U mnie na miuipolska po tych ostatnich aktualizacjach ciężko do 3 godz dociągnąć gdzie wcześniej spokojnie 5, 6 godz można było zrobić. Zastanawiam się czy nie wrócić na global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Czy ktos wymienial baterie w mi5s? Ja swoj telefon laduje praktycznie codziennie wiec ma juz ponad 300 cykli i wydaje mi sie, ze juz zaczyna krocej trzymac. Interesuja mnie oferty z Chin bo mi sie nie spieszy. Moze ktos cos polecic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Wymieniałem, prosta sprawa, tylko trzeba "wyciągnąć" klej spod baterii. Na YT wpisz "Xiaomi Mi5s teardown" to zobaczysz jak to się robi. Baterię kupowałem na Allegro - identyczna jak oryginalna. Pewnie na AliExpress też taką znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chriseek Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Raczej nie warto teraz wymieniać baterii zauważyłem sam po sobie jak i również po moich znajomych, że odkąd zrobiło się ciepło drenaż baterii jest ogromny i to nie tylko w przypadku Xiaomi bo mamy i tak dobrze ale kolega z IP8PLUS ma istną masakre. Ja już sie przyzwyczaiłem że przy dłuższych wyjściach z domu powiedzmy powyżej 2 godzin i jeżeli telefon używamy to bez powerbank ani rusz. Ale jak kto woli baterie są dość tanie więc spróbuj a potem napisz nam tutaj jak to wszystko sie sprawuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
juveadamo Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Można brać taką baterie https://allegro.pl/oryginalna-nowa-bateria-xiaomi-bm36-mi5s-mi-5s-i7132788638.html ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts