Edek123 Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Ja wgrałem do mi4c i wygląda na to, że wszystko gra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 23, 2016 Author Share Posted July 23, 2016 Jak się mało zmieniło to nic się nie stanie, w najgorszym wypadku apka przestanie działać i tyle. Nowa wersja właśnie się wrzuca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 23, 2016 Share Posted July 23, 2016 Redmi 3 - 6.7.21 - ogonki działają bez zarzutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej203 Posted July 23, 2016 Share Posted July 23, 2016 sprawdzal ktos na redmi note 3 pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 23, 2016 Author Share Posted July 23, 2016 A używa ktoś z Was najnowszej wersji roota: https://download.chainfire.eu/969/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.76-20160630161323.zip? We wpisach mamy wersję sprzed roku, a nóż wystarczy (osobom z problemami w apce Ogonki) sama aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiw Posted July 23, 2016 Share Posted July 23, 2016 Ja używam od kiedy tylko się ukazała. Problemów nie mam. Mms podmieniam jednak ręcznie. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrillco Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 12 godzin temu, ZduneX25 napisał: A używa ktoś z Was najnowszej wersji roota: https://download.chainfire.eu/969/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.76-20160630161323.zip? We wpisach mamy wersję sprzed roku, a nóż wystarczy (osobom z problemami w apce Ogonki) sama aktualizacja. używam tego SuperSU. nie mam problemu z apka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 24, 2016 Author Share Posted July 24, 2016 Także teraz jeszcze userzy Redmi3/RN2/Mi4c są proszeni o test na tym nowym supersu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 @ZduneX25 Ja w tym tygodniu też instalowałem z nowym SuperSU, nie wiem jak w zeszłym. I tak jak pisałem wyżej - działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 1 godzinę temu, ZduneX25 napisał: Także teraz jeszcze userzy Redmi3/RN2/Mi4c są proszeni o test na tym nowym supersu. Na RN2 działa bez problemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 24, 2016 Author Share Posted July 24, 2016 @cukru tak, ale Ty instalowałeś w TWRP, a problem tyczy się apki Ogonki, pewne grono osób po instalacji dalej ma ogonki, bo root świruje (to już jest sprawdzona teoria), a z racji, że we wpisach podajemy starszą stabilną wersję, stąd prośba tu o testy z nową Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Ja wczoraj instalowałem na starej wersji SuperSu i ogonki zostały. Myślę więc, a może spróbuję jeszcze raz i na szczęście nie ma ogonków. Mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 24, 2016 Author Share Posted July 24, 2016 Właśnie taki problem z tamtym SuperSU, że wymaga kilkukrotnego instalowania. Zazwyczaj nikt nie próbuje kilka razy i zostawia informację, że po prostu nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 @cukru tak, ale Ty instalowałeś w TWRP, a problem tyczy się apki Ogonki, pewne grono osób po instalacji dalej ma ogonki, bo root świruje (to już jest sprawdzona teoria), a z racji, że we wpisach podajemy starszą stabilną wersję, stąd prośba tu o testy z nową Specjalnie napisałem, bo wyjątkowo instalowałem przez Ogonki z nową wersją SuperSU. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 24, 2016 Author Share Posted July 24, 2016 O, super. Czyli wielka zagadka problemów rozwiązana Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej203 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Ja cały czas mam komunikat że mowa wersja w przygotowaniu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 24, 2016 Author Share Posted July 24, 2016 A masz ostatni rom dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej203 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 wersje miui mam 7.5.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 24, 2016 Author Share Posted July 24, 2016 No właśnie czyli stable, a mod jest tylko dla wersji tygodniowych dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 24, 2016 Author Share Posted July 24, 2016 Ogonki od dzisiaj w Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.zdunex25.unicode Każdy mający starszą wersję (z forum) musi ją najpierw usunąć. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Pierwsze primo - ogromne podziękowania za tą modyfikację. Ucinanie "ogonków" jest po prostu niezastąpione! Drugie primo - nie mogę uwierzyć że taka funkcjonalność nie została jeszcze dodana bezpośrednio do MIUI i sądząc po tym wątku, raczej nikogo z Xiaomi ona nie interesuje Trzecie primo - użyłem aplikacji z Play Store i niestety nie działa. Próbowałem z 6 razy - za każdym razem otrzymywałem informację że instalacja przebiegła prawidłowo ale po restarcie zmiana nadal była niezainstalowana. Instalacja zip-a przez TWRP zadziałała bez problemu. Posiadam Redmi Note 3 Pro z MIUI 6.7.21 i najnowszym SuperSU 2.76. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonek430 Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 (edited) Na Mi5 nie można zainstalować najnowszej wersji (6.7.28), aplikacja coś pobiera, wyświetla informację, że jest możliwość aktualizacji (nawet pojawia się powiadomienie), lecz po "instalacji" dalej wyświetla ona komunikat "nie zainstalowano", zaś SMSy są z ogonkami. A zipów nie można pobrać, bo basketbuild powiedział mi, że "an unexpected error has occurred." Edit: serwer wstał, zip działa bez problemu. Edited July 30, 2016 by zielonek430 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Przydałoby się napisać w opisie apki że wspierane są konkretne modele z konkretnymi wersjami androida. Np Redmi 2 tylko Kitkat bez wersji na Lolipop Wysłane z Redmi 2 2GB 813 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 Ściągnę zaraz rom 5.1 i zobaczę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 Było update apki w play store, sprawdzałeś może? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oxilles17 Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 (edited) Właśnie pobrałem. Nowsza wersja w przygotowaniu! Sprawdź ponownie później. Btw., czy jakimś problemem może być to, że jestem na 5.26? Nie instalowałem wcześniej modyfikacji ręcznie. Edit: Dobra, poczytałem. Rozumiem, że z aplikacji co tydzień można pobrać najnowszą wersję moda, a starsze są niedostępne. A mi pozostaje instalacja przez TWRP pobranej paczki tak samo jak np. dodatki. I nie potrzeba do tego roota, w przeciwieństwie do aplikacji. Jeśli się zgadza, to warto zedytować pierwszy post tematu i tam to wrzucić Ale z samą aplikacją chyba mimo wszysto coś nie gra, skoro waliło informacją o nowszej wersji. Edited July 31, 2016 by Oxilles17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 No ja też siedzę na wcześniejszej wersji 6.6.17 ale i tak dziękuję za zainteresowanie i wsparcie dla Redmi 2 Pro i lolipop. Jak się Romy wkoncu unormuja to będzie jak znalazł Wysłane z Redmi 2 2GB 813 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Nie dziala to. Pobralo, zainstalowalo, restart i nie usuwa ogonkow... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Ściągnąłem plik .zip i z poziomu TWRP zainstalowałem na Mi4c działa. Jak odpaliłem aplikacje ogonki to wskazała mi najnowszą wersje 6.5.14 na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 6, 2016 Author Share Posted August 6, 2016 Pewnie dlatego, że nie masz apki z PlayStore tylko starszą wersję z forum, która szuka tylko dla v7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 Apka nie zadziałała ale zip pod TWRP już tak. Dzięki Wysłane z Redmi 2 2GB 813 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 Mi zip znow usuwa aplilacje do smsow... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 6, 2016 Author Share Posted August 6, 2016 Zip pod recovery nie może nic usunąć, bo nie ma takiej zasady działania, jeżeli tak się dzieje to musisz mieć coś nie tak ogólnie w telefone. Polecam ubezpieczyć się w pełną kopię zapasową, bo skoro masz takie dziwne zachowania to kto wie ile telefon podziała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted August 6, 2016 Share Posted August 6, 2016 Źle się wyraziłem. Plik podmienia ale appka znika z listy aplikacji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 6, 2016 Author Share Posted August 6, 2016 To jest podgląd bezpośrednio po instalacji? Nie przypominam sobie bym gdziekolwiek używał dopisku 'old'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts