Jump to content

RN3 Pro SE(kate) antywirus miui aktualizacja bazy wirusów ostatnia aktualizacja nieznane i poprawki bezpieczeństwa.

Snajper

Recommended Posts

Witam serdecznie

Jestem nowym posiadaczem rn3 kate i miui to dla mnie nowość.Mam pytanie odnośnie tego antywirusa z panelu sterowania czy to normalne że pokazuje ostatnią aktualizacje nieznane (avl,tencent) i czy wogóle jest aktualizowany na rdn3 Pro se.Chciałbym też czy ktoś próbował szyfrowania danych na tym modelu i czy przebiegła pomyślnie i jak wygląda sprawa z poprawkami bezpieczeństwa.Mam wgrane miui global stable 8.0.4.0 Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.

Edited by Snajper

Ja tak samo nie mam avasta.Jest tylko avl i tencent próbowałem wymusić aktualizacje przełaczając bazy wirusów na Wi-Fi i przez lte ale bez skutku.Wygląda na to że na gs 8.0.4.0 nie jest aktualizowany antywirus.Na dev na pewno jest nowsza wersją panelu sterowania u mnie jest 1.8.1

To wygląda na to że muszę antywirusa zewnętrznego dalej używać.Znacie jakiś dobry żeby nie zjadał dużo bateri i ramu bo mam wersję 2gb ramu i nie chcę sobie z niego muła zrobić.Może w następnym stable tego avasta dodają do panelu sterowania.

Wiem antywirus na androida niby nic nie daje niektóre nawet gorsze od wirusa są  ale jagby ten 1 wirus się pojawił to może usunie a ten z miui to nie pewna sprawa niby avl i tencent nie są złe ale brak daty aktualizacji trochę niepokojące jest.

Edited by Snajper

Dnia 27.10.2016 o 21:45, gonzo_86 napisał:

Ja po jednym dniu już miałem aktualizację i mam bazę z datą 26.10.2016r.

Tapnięte z RN3 PRO KATE

A jak byś mi powiedział czy używałeś w tedy pakietu mobilnego czy Wi-Fi?

Przeszedłem na dev 8.6.10.13 przedwczoraj jak na razie brak aktualizacji ale apke z kodem eicar wykrywa jako wirus więc działa.na gs 8.0.4.0 antywirus działa ale bez aktualizacji bazy nie wykrywa wirusa.Ciekawe tylko na jakiej zasadzie działa ta automatyczna aktualizacja.Czyszczenie aby zaktualizować biorę przełaczam na tencent i naciskam aktualizacja teraz bo automatyczna też się nie aktualizuje sama.

13 godzin temu, gonzo_86 napisał:

Teraz mam już obie bazy zaktualizowane z datą 08.11.2016r. :-)

Tapnięte z RN3 PRO KATE

U mnie niezmiennie.Masz może lokalizacje włączoną?

Screenshot_2016-11-09-11-22-25-548_com.android.settings.png

Screenshot_2016-11-09-11-23-04-063_com.miui.securitycenter.png

Edited by Snajper

No nic muszę z tym żyć i tyle bo wszystkiego już próbowałem dev.itd dzięki za pomoc

Na global dev 6.12.22 wkońcu się pojawiła ręczna obcja aktualizacja przez Wi-Fi

Edited by Snajper

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...