ralf102 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 6 godzin temu, geforc napisał: Kurde panowie, ja jeszcze nie kupiłem swojego w gen1 a tutaj już gen2 i widzę że dużo lepszy i cena niewiele większa ;] Ja kupiłem chwilę przed premierą Gen2, mogłem jeszcze anulować zamówienie, ale zostawiłem. Dałem 270$, więc wydaje mi się, że nie warto dopłacać do nowego modelu - mopowanie i tak mi się nie przyda, bo mam dywany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Ale chyba jak założysz nakładkę mopującą, to nie wjeżdża na dywany? Inaczej to trochę bez sensu, że trzeba dywany zwijać? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf102 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 17 minut temu, Tomasz_pb napisał: Ale chyba jak założysz nakładkę mopującą, to nie wjeżdża na dywany? Inaczej to trochę bez sensu, że trzeba dywany zwijać? Nie wiem, ale to kolejna rzecz o której trzeba myśleć. Raz założyć, raz zdjąć, a tak masz ustawiony harmonogram i działa wszystko już niezależnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoytaS Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 To gdzie mozna kupic II gen. w Polsce ? Chodzi o FV VAT lub bez VAT z chin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 8 minut temu, VoytaS napisał: To gdzie mozna kupic II gen. w Polsce ? Chodzi o FV VAT lub bez VAT z chin A można już w ogole kupować z chin? Nigdzie nie widzę, tylko preodery. Poczekaj az bedzie na GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoytaS Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Wiadomo kiedy w takim razie będzie, byłem pewny że jak jest premiera to jak u apple dostępne praktycznie od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 (edited) @VoytaSW Chinach pewnie od razu. Ty kupujesz od resellerów a nie z oficjalnej dystrybucji.... Np sklep internetowy xiaomi. Edited September 21, 2017 by bergmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoytaS Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Dwa filmiki o GEN II Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Wygląda elegancko i pewnie bardziej dopracowany niż gen1. Oby cena była rozsądna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) Dostałem wczoraj maila z GB - preorder cena 499$ Jaka była na początku cena I gen.? Edited September 22, 2017 by Tomasz_pb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 8 godzin temu, geforc napisał: Wygląda elegancko i pewnie bardziej dopracowany niż gen1. Oby cena była rozsądna. Ja tam nie mogę narzekać na pierwszą generację. Radzi sobie świetnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar76ek Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Ja dzisiaj odebrałem swój odkurzacz. Udało mi się go kupić na GB za 280$ z przesyłką Priority Line w cenie. 10.09 pojawiła się pierwsza informacja o trackingu, a dzisiaj DPD dostarczyło mi sprzęt. Nie było żadnych dodatkowych opłat.Jako lokalizację wybrałem Mainland China i zsynchronizowałem strefę czasową na Europe /Warsaw. Mi home w wersji 4.3.11. Jak na razie wszystko gra. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Jest nowa wersja mi Home i pojawiły się nowe języki ale brak polskiego. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarxinho Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Witam Mam problem z aktualizacją firmware Mam w ustawieniach: Locale: Mainland China Language:English Wersja aplikacji: 4.3.11 Natomiast kiedy chcę zaktualizować firmware z wersji 3.3.6_003062 do 3.3.9_003077 jest problem. Mam ustawionego lektora po angielsku, I mówi, "preupdating after the vacuum is only 20% charge ... " Ale zarówno telefon jak i odkurzacz są naładowane powyżej 90%, więc nie rozumiem dlaczego update firmware się nie udaje, czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Dodatkowo chciałbym zapytać czy ustawiał ktoś z was rozpoczęcie pracy odkurzacza komentarzem? Podczas wypowiadania" Start robot vacuum" w aplikacji wyświetlają mi się chińskie znaczki, ale nie mam pojęcia co to może oznaczać, a później nie ma żadnej opcji która by pozwalała uaktywnić odkurzacza wypowiedzianymi wcześniej słowami. Proszę o pomoc Łączę pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar76ek Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Żeby zaktualizować oprogramowanie w odkurzaczu musi on być połączony z bazą.Ja nie miałem żadnych problemów. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarxinho Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 2 godziny temu, mar76ek napisał: Żeby zaktualizować oprogramowanie w odkurzaczu musi on być połączony z bazą. Ja nie miałem żadnych problemów. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Nie wpadłem na to Dziękuje! W takim razie zostało pytanie odnośnie uruchamiania według komendy, czy ktoś ustawiał może taki sposób uruchamiania odkurzacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plotowanie.drukowanie Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 U mnie aktualizacja ruszyła za drugim albo trzecim razem. Próbowałeś ponownie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanek Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Robot musi być w bazie aby poszedł update, komunikacja głosem ponoć działa, ale jak mówisz w jezyku chińsim Link to comment Share on other sites More sharing options...
zvtldz Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Cześć wszystkim, czy próbował ktoś taśmy magnetycznej kupionej z Allegro a nie oryginalnej z Xiaomi? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zvtldz Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Cześć wszystkim, czy próbował ktoś taśmy magnetycznej kupionej z Allegro a nie oryginalnej z Xiaomi? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
komar696 Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 jestem posiadaczem od niedawna Xiaomi Vacuum pytanie dość dziwne ale nie znalazłem odp czy baza musi być cały czas podłączona do prądu ?? i czy odkurzacz automatycznie wyłącza się (przechodzi w tryb czuwania ) czy trzeba go wyłączać?? przeszukałem i nie mogę znaleźć odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Baza nie musi być podłączona do prądu. Odkurzacz po chwili poinformuję, że nie udało mu się zadokować i się wyłączy. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unr3al2 Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Dodatkowo powiem coś o zamiatarce z sześcioma skrzydłami. Jest dłuższa o pół centymetra, bardziej sztywna i częściej się zatrzymuje o nogi, potrafi mi przesunąć wycieraczke z przedpokoju do pokoju, szybciej się zużywa. Można powiedzieć, że działa. Ale mając jeszcze dwie oryginalne to musze je wykorzystać. Szczotka po dwóch tygodniach. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pindlu94 Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 (edited) Witam, Mam problem ze sparowaniem odkurzacza z telefonem (redmi 3s) aplikacja posiada przyznane wszystkie uprawnienia a mimo tego prosi o lokalizacje. Odkurzacz był sparowany ale z inną siecią wifi, po resecie nie mogę sparować Chyba moja przeglądarka nie potrafi wrzucić zdjęć na forom -,- Wklejam link ze screena https://1drv.ms/i/s!Ahb-uWd1-99uwH8cUQ-Dbs4x79J- Pozdrawiam, Dawid Edited September 30, 2017 by pindlu94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulbot Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 To i ja podzielę się swoim problemem. Wróciłem z urlopu i mam problem z MiHome. W aplikacji mam dwa urządzenia, odkurzacz i repeater od Xiaomi. W tej chwili oba pokazują, że są offline, przez co nie mogę odpalić odkurzacza z poziomu aplikacji. Jest to o tyle dziwne, ponieważ do repeatera mogę się połączyć przez wifi i normalnie działa. Natomiast w aplikacji cały czas pokazuje offline. Przeinstalowałem aplikacje, restartowałem odkurzacz ale nadal nic. Ktoś może spotkał się z podobnym problemem? Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Wyloguj, zaloguj. Wgraj poprzednią wersję. Mam podobnie z kamerką. Też offline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulbot Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 4 godziny temu, milenium17 napisał: Wyloguj, zaloguj. Wgraj poprzednią wersję. Mam podobnie z kamerką. Też offline. a skąd można wziąć starszą wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 tu masz https://www.apkmirror.com/?post_type=app_release&searchtype=apk&s=mi+home Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon123 Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 witam mam pytanie czy kupujac tutaj http://allegro.pl/xiaomi-mi-robot-odkurzacz-automat-z-polski-24h-i6867119668.html??utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed będzie to oryginał czy jakaś podróbka (chyba ze jakiś inny sklep wybrać) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
klechu Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Jakbym chciał kupić z polskiej dystrybucji wybrał bym aze.com.plSent from my SM-G930F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 1 godzinę temu, athlon123 napisał: witam mam pytanie czy kupujac tutaj http://allegro.pl/xiaomi-mi-robot-odkurzacz-automat-z-polski-24h-i6867119668.html??utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed będzie to oryginał czy jakaś podróbka (chyba ze jakiś inny sklep wybrać) Pozdrawiam Ja tu kupiłem. Wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulbot Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 tak dla potomnych: po wywaleniu aplikacji i zainstlowaniu wersji 4.2.5 wybrałem serwer China Mainland zamiast Other jak poprzednio. Zatrybiło. Niemniej co chwilę dostaje info że jest słabe połaczenie z internetem w domu... no ale jakoś działa w tej chwili Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Cześć! przekopałem calutki wątek, poczytałem inne fora - ale nadal nie mam rozwiązania dla następującego problemu zakupiłem Mija, odpaliłem w domku próbując wyszukać ją za pomocą huawei p9 (Andek 7), czy to stara appka czy tez już zaktualizowana, czy tylko wifi czy też BT za żadnego boga nie widział odkurzacza (czy automatycznie czy ręcznie dokładany). Restarty wifi na Mija, na routerze, komórka też restartowana i nic. Sieć zabezpieczona odpowiednio i na 2,4GHz. W środku nocy, w desperacji , wziąłem tele żony (nomen omen Xiaomi Mi3s) i po kilku minutach miałem zainstalowaną Miję Czyli odkurzacz jest sprawny, sieć też - tylko Huawei ma problem. Pomysły? Ktoś Coś? ps. udostępniłem z komórki żony odkurzacz, ale nie mogę zarządzać czyli rozwiązanie mało wygodne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf102 Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 34 minuty temu, jaq71 napisał: Cześć! przekopałem calutki wątek, poczytałem inne fora - ale nadal nie mam rozwiązania dla następującego problemu zakupiłem Mija, odpaliłem w domku próbując wyszukać ją za pomocą huawei p9 (Andek 7), czy to stara appka czy tez już zaktualizowana, czy tylko wifi czy też BT za żadnego boga nie widział odkurzacza (czy automatycznie czy ręcznie dokładany). Restarty wifi na Mija, na routerze, komórka też restartowana i nic. Sieć zabezpieczona odpowiednio i na 2,4GHz. W środku nocy, w desperacji , wziąłem tele żony (nomen omen Xiaomi Mi3s) i po kilku minutach miałem zainstalowaną Miję Czyli odkurzacz jest sprawny, sieć też - tylko Huawei ma problem. Pomysły? Ktoś Coś? ps. udostępniłem z komórki żony odkurzacz, ale nie mogę zarządzać czyli rozwiązanie mało wygodne. Wybrałeś serwer Mainland China? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Tego zapomniałem napisać - tak, oczywiście - mam właściwe Chiny i wszelakie aktualizacje (także odkurzacza który już spokojnie komunikuje się ze mną po angielsku). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts