DeDragonSlayer Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 9 godzin temu, qubap napisał: Faktycznie, wcześniej wjeżdżał pod hulajnogę pomimo tego że sama wieżyczka nie mieściła się pod tylko przejeżdżała obok podestu. Teraz nie wjeżdża w ogóle. Nie mam u siebie takiego przypadku, ale szafka gdzie razem z wieżyczką wjeżdża na styk, tak że wręcz nią szoruje o spód szafki, jest obsługiwana na 3.3.9_001864 tak samo jak wcześniej. Za to w końcu nie ma problemu z zaplątywaniem się w firany i nie muszę już nach robić stref no-go, co jest dużym plusem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 10 godzin temu, DeDragonSlayer napisał: Nie mam u siebie takiego przypadku, ale szafka gdzie razem z wieżyczką wjeżdża na styk, tak że wręcz nią szoruje o spód szafki, jest obsługiwana na 3.3.9_001864 tak samo jak wcześniej. Za to w końcu nie ma problemu z zaplątywaniem się w firany i nie muszę już nach robić stref no-go, co jest dużym plusem. Też mam 1864 chyba od zeszłego tyg na regionie china. Pod hulajnoge nie wjeżdża ale może trzeba mape zresetować bo zobaczył jakąś ściane ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghost666 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 (edited) To nie wjeżdżanie pod niskie szafki to było chyba celowe działanie producenta. Na różnych forach przewinęła się masa wątków, gdzie użytkownicy pisali, że robot wjeżdżał pod niskie szafki, blokował się pod nimi i nie mógł wyjechać. Podejrzewam więc, że firma zadziałała i wypuściła taki "kontrowersyjny" soft. Ale on jest na tyle źle dopracowany, że jak próbuję w trybie manualnym wjechać pod szafkę, gdzie jest sporo luzu (~1cm), to robot próbuje, po czym się wycofuje, ja próbuję dalej, on znowu się wycofuje i po chwili pojawia się komunikat o błędzie przepełnionego pojemnika na śmieci. Jest to ewidentnie do poprawy. Edited July 18, 2019 by ghost666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechszek Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Są jakieś widoczne poprawki w 1886? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 22 godziny temu, orzechszek napisał: Są jakieś widoczne poprawki w 1886? Dalej nie wjezdza Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuChar Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Na 1886 robot w końcu nie dostaje debila Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pado Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Dziś zaktualizowałem do 1886 i jest jakas masakra, robot jezdzi chaotycznie, bez logiki... Jakby widzial nieistniejące przeszkod. Mozna jakoś cofnąć aktualizacje? Update: wywalił błąd czujnika ściany tj że zabrudzony, po wyczyszczeniu chyba jezdzi juz normalnie... Testuje Edited July 19, 2019 by Pado Link to comment Share on other sites More sharing options...
czupryneq Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Siema, czy jest gdzieś do dostania szczotka boczna z dłuższym włosiem? Tak, żeby wyciągała brud nawet z narożników? Ktoś się z czymś takim spotkał? Szukam, szukam, ale wszędzie są takie same szczotki jak w oryginalne. Może jeszcze nikt na to nie wpadł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Szczotki z dłuższym włosiem mogą mieć tendencję do wystrzeliwania brudów na zewnątrz zamiast pod odkurzacz. Były już w tym wątku opisy takich szczotek i takie spostrzeżenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobza28 Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Odkurzacz posiadam blisko rok i ostatnio zaczął bardzo głosno pracować. Sporo głośniej jest na wszystkich trybach pracy. Jakiś miesiąc temu wymieniłem szczotki na zamienniki ale raczej nie powinno to miec wpływu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pado Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Tez tak macie na oprogramowaniu 1886, że robot nie sprząta wszystkich pomieszczeń? Np ma mape całego piętra, ale zamknąłem jakies pomieszczenie i oczywiście nie mógł go posprzątać, ale na kolejny dzień drzwi były otwarte i mimo to robot tam nie wjechal, bo zapamiętał stan z wczoraj... Ale bezsens... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chyzio Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Czy w Polsce ktos jeszcze naprawia odkurzacze poza CCS? Na gwarancji? Ma kupionego wersja international,tylke ze hiszpanski magazyn. Mam znajomego co kupil w Polsce,chca nie chcac pozyczy mi fakture. Przejdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 16 godzin temu, chyzio napisał: Czy w Polsce ktos jeszcze naprawia odkurzacze poza CCS? Na gwarancji? Ma kupionego wersja international,tylke ze hiszpanski magazyn. Mam znajomego co kupil w Polsce,chca nie chcac pozyczy mi fakture. Przejdzie? Raczej sprawdzają po numerach seryjnych ale to ci wyjdzie w praniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KmLe46 Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Mam zapisana mapę mieszkania i co dalej ? Bo nie mogę tego ogarnąć... Może ktoś Dokładnie opisać krok po kroku i dodać kilka scrrenów jak zaznaczać robotowi konkretne miejsce sprzątania żeby nie kasował mapy itd wyjaśnić dokładnie jak posługiwać się wysyłaniem robota w konkretne miejsca itp. Macie dodane poszczególne pomieszczenia w aplikacji czy ogólnie całe mieszkanie jako jedno pomieszczenie ? Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Naprawiał ktoś własnoręcznie Error 1 w s50? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 (edited) Dnia 28.07.2019 o 14:04, KmLe46 napisał: Mam zapisana mapę mieszkania i co dalej ? Bo nie mogę tego ogarnąć... Może ktoś Dokładnie opisać krok po kroku i dodać kilka scrrenów jak zaznaczać robotowi konkretne miejsce sprzątania żeby nie kasował mapy itd wyjaśnić dokładnie jak posługiwać się wysyłaniem robota w konkretne miejsca itp. Macie dodane poszczególne pomieszczenia w aplikacji czy ogólnie całe mieszkanie jako jedno pomieszczenie ? Z góry dziękuję. Wróżę z kuli że masz iLife. 50zł za wróżbę. Jeżeli jednak kula się myli i masz xiaomi vacuum tzw. v1 to on przy każdorazowym sprzątaniu wgrywa mapę na nowo. W konkretne miejsce możesz wysłać tylko po sprzątaniu wtedy kiedy wyświetla się mapa ustawiając ZONE. Edited July 30, 2019 by qubap 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 No i przechwaliłem Kilka postów temu pisałem o żywotności baterii, no i właśnie w zeszłym miesiącu padła mi połowa akumulatora. Sprzątał normalnie do ok. 55% i nagle cisza. Jakby ktoś odłączył prąd. Działał bez zarzutu 870 h. Jakby ktoś miał wątpliwości, bo w opisach często nie jest napisane wprost, że to do I generacji, to pasuje też od Roborock. Kupiłem na allegro za 290 zł, w sklepie MULTICLEANERS, który serdecznie polecam - zapytanie, za 10 min. konkretna odpowiedź, zakup i wysyłka, czyli tak jak powinno być. Nie polecam za to sklepu superrobot.com.pl - akumulator zakupiony 23.07 nie dotarł do mnie do dnia dzisiejszego, zero kontaktu (nie odpowiadają na maile) przez telefon jak dzwoniłem to za pierwszym razem twierdzili, że lada dzień wysyłają, następnym razem jak dzwoniłem nawet obiecywali, że wyjdzie "jeszcze dziś"... A było to prawie 2 tyg. temu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Dobrze zrozumiałem, że bateria od v1 pasuje do s50 ? Nie taniej w chinach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Tak, to co kupiłem było opisane na aukcji jako akumulator do roborock (jak i na kartoniku widać). Parametry te same 5200mAh/ 14.4-74.88Wh/ Li-ion (sprawdzałem), wtyczka ta sama i wszystko śmiga jak talala Taniej, jasne, ale zależało mi na czasie. Niestety przez nierzetelny sklep przeciągnęło się tak, że spokojnie mogłem kupić w Chinach i wyszłoby na to samo... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Tak to wygląda mniej wiecej @Tomasz_pb https://www.aliexpress.com/item/4000037717144.html ? Wiem zamiennik, ale oryginały też jakieś drogie na ali 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Dnia 14.08.2019 o 14:34, Gravis napisał: Tak to wygląda mniej wiecej @Tomasz_pb https://www.aliexpress.com/item/4000037717144.html ? Wiem zamiennik, ale oryginały też jakieś drogie na ali W pakiecie jest 8x 18650. Można oddać gdzieś do wymiany jak się dobrze poszuka. Na yt ewentualnie filmiki z wymiany baterii w pakiecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 (edited) nowy odkurzacz brandowany mijia z mopem. tym razem produkcja viomi, a nie roborock. https://www.xiaomiyoupin.com/detail?gid=110552 i smart mop https://www.xiaomiyoupin.com/detail?gid=110237 Edited August 17, 2019 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
madmax029 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Posiadam od kilku tygodni wersje Xiaomi Vacuum 1s. Jednym z kryterii wyboru było brak wrażliwości na czarne lakierowane/świecące elementy, takie jak m.in. płytki. I faktycznie, urządzenie bardzo dobrze sobie radzi z nimi na podłodze. Zamontowałem czarne lakierowane cokoły w kuchni i od tego momentu odkurzacz tam głupieje. Kręci się w kółko, małą kuchnię probuje nieudolnie posprzatac przez prawie 20 minut i wraca do bazy. Nie pomoglo utworzenie od nowa mapy, wielokrotne wysylanie odkurzacza do kuchni aby moze sie jej "nauczyl". Czy jest szansa na rozwiazanie tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 1 godzinę temu, madmax029 napisał: Posiadam od kilku tygodni wersje Xiaomi Vacuum 1s. Jednym z kryterii wyboru było brak wrażliwości na czarne lakierowane/świecące elementy, takie jak m.in. płytki. I faktycznie, urządzenie bardzo dobrze sobie radzi z nimi na podłodze. Zamontowałem czarne lakierowane cokoły w kuchni i od tego momentu odkurzacz tam głupieje. Kręci się w kółko, małą kuchnię probuje nieudolnie posprzatac przez prawie 20 minut i wraca do bazy. Nie pomoglo utworzenie od nowa mapy, wielokrotne wysylanie odkurzacza do kuchni aby moze sie jej "nauczyl". Czy jest szansa na rozwiazanie tego problemu? Laser się tam nie odbija i nie wraca do czujnika. Nie ma szans żeby to poszło. Ja mam czarne łóżko i odkurzacz ma problem żeby przy nim jechać równolegle. Zachowuje się jakby go nie widział. Ot taka normalna przypadłość. Może zapal światło albo spróbuj w dzień chociaż to też wątpliwe. Raczej stawiam na wymianę cokołów Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhr Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 1s też ma te strefy kolorowe? To tylko s50 został zacofany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 22 godziny temu, dhr napisał: 1s też ma te strefy kolorowe? To tylko s50 został zacofany? 1s to nowsza generacja. To coś innego niż tzw "1st". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzi91 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Czy udało się komuś podłączyć pod google home odkurzacz 1S? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 (edited) 19 godzin temu, ozzi91 napisał: Czy udało się komuś podłączyć pod google home odkurzacz 1S? mam roborocka s50/55 podłączonego pod amazon alexe i powiem tylko,że odkurzacz w aplikacji mi home musiał być na serwerze singapur!! Edited August 28, 2019 by bobo123 zapomniałem o czymś napisać Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhr Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 On 8/27/2019 at 12:41 PM, qubap said: 1s to nowsza generacja. To coś innego niż tzw "1st". Warto zmienić s50 na 1s czy coś tracimy? W scenach można podpinać akcje jako odkurzanie konkretnego pomieszczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 1s nie ma mopa, ma pokoje. oficjalnie nie mozna, nieoficjalnie byc moze. nie probowalem, bo nie mam sprzetu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhr Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) Mopa nie używam i wolałbym pokoje ale skoro nie da się ich podpiąć pod akcje to i tak są bezużyteczne.. Zone clean z apki to już mam Szkoda, mnóstwo głupich ograniczeń w tym mihome Edited August 30, 2019 by dhr Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 zone clean przy odrobinie zachodu tez pewnie da sie podpiac pod automatyzacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhr Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Da się np w homeassistant ale póki co zostaję przy domyślnym mihome Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 w mi home tez sie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuChar Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Jak? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts