jestemsuper Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Od 3 dni używam swojego telefonu i wszystko chodziło niesamowicie płynnie, tak jak opisywane jest to w recenzjach. Wczoraj jednak pojawił się wyjątek od tej reguły. Gdy chcę przejść z jakiejkolwiek aplikacji (nawet tych systemowych) do pulpitu głównego, ten nie pojawia się od razu. Najpierw pojawia się kółeczko i napis "chwileczkę". Potem pojawia się pulpit, a potem ikonki dodanych aplikacji (te 4 podstawowe pojawiają się od razu). Trwa to chwilę, ale mocno irytuje. Nie wiem, czym to może być spowodowane. Czytałem podobne tematy na forum i nie znalazłem rozwiązania. Zainstalowałem dopiero kilka aplikacji, tylko na 4 mam kłódkę, a na 2 autostart. Cały czas mam wolne ok. 1,5 gb ramu i wszystkie inne polecenia telefon wykonuje natychmiast. Zrobiłem też benchmark i uzyskałem wynik normalny dla telefonu, więc to nie problem hardware'owy. Zaznaczyłem też w aplikacji baterii, by laauncher był zachowywany w pamięci bez ograniczeń. Niestety nie pomogło Werska MIUI: Global 8.0| Stabilna 8.0.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirytsolo Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Skoro od niedawna masz telefon to może warto byłoby zrobić przywracanie ustawień fabrycznych? Aktualizowałeś system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jestemsuper Posted October 23, 2016 Author Share Posted October 23, 2016 (edited) Tak, od razu po kupnie zaktualizowałem system. W sumie mogę przywrócić ustawienia fabryczne, może to pomoże Edit: Na razie pomogło, oby za dwa dni problem nie wrócił. Miałem nadzieję, że wybierając telefon z takimi podzespołami chociaż podstawowe rzeczy będą śmigać. Nawet na 3 letniej lumii nie miałem takiego problemu. Edited October 23, 2016 by jestemsuper Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 (edited) Mam ten sam problem, czy ktoś coś doradzi poza ustawieniami fabrycznymi? Robiłem już restart a także zaktualizowałem do najnowszej wersji (global dev rom) 7.1.19 redmi 3 Edited January 26, 2017 by PokaBobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Sprawdź inny motyw Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 56 minut temu, ziomal_1313 napisał: Sprawdź inny motyw tak to też sprawdzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kangoor Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Machnij sobie MIUI Polska Najnowszy Stable Global to 8.1.1.0 jak dobrze pamiętam, więc jeżeli nie chcesz MIUI Polska, zaktualizuj. Zobacz co najwięcej zżera baterię, może to jest przyczyną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PokaBobra Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Mam tam zablokowany bl wiec musialbym czekac na unlock poza tym to nie moj tel wiec wolalbym tam az tak nie grzebacWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts