Wiesiek_Parówa Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Witam, mam pytanie o kamerę w telefonie Xiaomi Redmi Note 2. Zauważyłem, że kręcąc filmy (dotyczy obu kamer) w jasnym pomieszczeniu jakość jest zadowalająca, natomiast w ciemniejszym pomieszczeniu filmy stają się "spowolnione", jakość drastycznie spada. Praktycznie żaden film nagrany telefonem w pomieszczeniu nie nadaje się do oglądania. Kamera przednia ogólnie robi słabe zdjęcia, ale czasami to nawet twarzy nie da się rozpoznać. Chciałem się zapytać, czy istnieje jakiś sposób, żeby jakość filmów/zdjęć była bardzo dobra? Miui 7.4 by xiaomi.eu, 6.5.12 rozwojowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Będzie drastyczne ale rozwiązanie jest jedno. Zmienić tel. Aparaty w rn2 nie są zbyt wysokich lotów. Możesz spróbować jakąś inną apką jeszcze ale moim zdaniem marne szanse na poprawęWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 (edited) Są dwie możliwości: 1) Zagadać do Xiaomi o poprawienie softu kamery, bo podobno z tego sprzętu można wycisnąć więcej, procesor i reszta pozwala na to, może Tobie się uda. Oczywiście nie ma na to szans, by coś poprawili. 2) Zmienić telefon na wyższą półkę. Generalnie temat wałkowany od wielu miesięcy i jedyne co się niektórym udało, to zwiększenie liczby fpsów w filmach. Edited October 17, 2016 by mgcompany Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 1. Zapomnij 2. Dobre rozwiązanie, najlepiej zmienić markę, bo w sumie żadne Xiaomi nie nagrywa super filmów. FPSy spadają, bo nie ma światła, a soft jest ułomny i zamiast utrzymać 30 fps, lub chociaż 25, to zmniejsza do 16 i mamy co mamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 @galakty testowałes cm13 pod względem kamery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 5 godzin temu, redminote2 napisał: @galakty testowałes cm13 pod względem kamery? A już działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 32 minuty temu, galakty napisał: A już działa? Podobno dziala https://drive.google.com/file/d/0B10jrZzpoiVKY3FTY3Y4N2Vfa2M/view Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Poczekam na stable chyba. Nie chce mi się wgrywać nowszego TWRP dla andka 6.0 i wracać na MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts