Kwasuu Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 (edited) Witam, dzisiaj odebralem ten telefon. Niestety mam mega problem z karta sim. Ciagle nie potrafie jej zarejestrowac. Karte wykrywa ale pisze ze Brak uslug i tak jakby nie ma zasiegu. Poczytalem troche na necie i zrozumialem ze trzeba zarejestrowac ta karte w tym xiaomi. Wydaje mi sie ze udalo mi sie to zrobic poniewaz gdy wejde w ustawienia -> xiaomi -> to mam tam swoj numer. Karta jest czytana bo prosi mnie o pin. Niestety to nie pomoglo. Moja dizewczyna ma telefon xiaomi redmi note 2 i ona nie miala tego problemu. Postanowilem wziac od niej karte na chwile wrzucilismy go do mojego, zalgoowala sie na te swoje konto xiaomi i dalej nic. Szperam po internecie juz caly dzien i nie moge sobie z tym poradzic. Probowalem juz zrobic tez mniej wiecej wedlug tego tutoriala - Tak wiec co robie zle? Czy jest moze jakis tutorial ktory pominalem? A moze jest to jakas wada telefonu? Jak tak to jak to teraz roziwazac. tam Dodatkowo probwoalem tak ze zarejestrowalem sie na tej stronie https://i.mi.com/ . Mam tam konto na swoj nr telefonu i haslo. Moge kliknac by dostac smsa. Wiec kliknalem. Na moim telefonie nowym nie moglem go przeczytac bo nie doszedl (jak mial, jak siec nie dziala?) wiec podpialem karte do starego telefonu odczytalem sms i wpisalem na tej stronce. Wrocilem z karta do nowego zalogowalem na swoje konto i dalej "nie jest zarejestrowana" Jak trzeba podesle jakies screeny z telefonu jak to tam wyglada. Informacje o telefonie: Wersja Android: 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI: MIUI Global 7.3 (stablina) 7.3.2.0 (LHOMIDD) Z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc. Edited October 17, 2016 by Kwasuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwasuu Posted October 16, 2016 Author Share Posted October 16, 2016 Ok to co opisalem to jest problem z bootloaderem? Czy powinienem zrobic to co tutaj w tym tutorialu pisze: Czy to nie zwiazane z tym? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 (edited) Eeeeee... Nie przypominam sobie, by była konieczna jakakolwiek rejestracja karty sim, żeby telefon ją czytał. To, że się zarejestrujesz na stronie xiaomi nie sprawi magicznie, że telefon przyjmie kartę sim. Karta powinna działać od razu po włożeniu, jak do każdego normalnego telefonu. A bootloader to w ogóle jest temat z niczym w tym wypadku nie związany. Bootloader ma związek z wgrywaniem custom romów, a nie z czytaniem karty sim. Edited October 17, 2016 by Diabl0pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwasuu Posted October 17, 2016 Author Share Posted October 17, 2016 @Diabl0pl Dzieki za odpowiedz. Ok czyli wiem juz ze bootloader to zupelnie co innego. Wklejam tutaj zdjecia pudelka w jakim przyszedl telefon (moze to istotne?) Po Twoim poscie sprawdzilem aktualizacje i widze ze jest dosptena. Wlasnie aktualizuje mi do MIUI v8.0.5.0.LHMIDG Jak skonczy dam znac czy cos sie zmienilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 No pudełko mówi nam tyle, że posiadasz wersję "Kenzo", czyli chińską. To tak na wypadek, gdyby istniała potrzeba flashowania telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Witam , ja też mam problem ale na koncie xiaomi bo najpierw miałem telefon córki redmi 2 i jej telefon jest "zarejstrowany" na tym koncie a mojego nie widzi pomimo że mogę normalnie dzwonić itd. Mam pytanko czy można mieć kilka telefonów przypisanych do jednego konta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 3 minuty temu, Pero napisał: Witam , ja też mam problem ale na koncie xiaomi bo najpierw miałem telefon córki redmi 2 i jej telefon jest "zarejstrowany" na tym koncie a mojego nie widzi pomimo że mogę normalnie dzwonić itd. Mam pytanko czy można mieć kilka telefonów przypisanych do jednego konta? Tak, możesz mieć kilka telefonów przypisanych do konta ale jeden z nich jest główny, na niego przychodzi sms z kodem do weryfikacji konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwasuu Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 Sorry ze nie odpisywalem. Poradzilem sobie z problemem. Mieliscie racje nie mialo to zwiazku z tym czy karta jest zarejestrowana czy nie. Dalej mam powiadomienie jak odpalam telefon ze karta nie jest zarejestrowana ale teraz dziala. Wstyd sie przyznac ale wystarczylo zaktualizowac system i zaczelo dzialac. Teraz mam inny problem jaki rom bedzie najlepszy na ten telefon bo ten co mam zajmuje 10gb prawie, no chyba ze to normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts