fakebr0 Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Witam, telefon przyszedł do mnie tydzień temu. Jako że nie miałem na niego osłony nie chciałem używać więc tylko włączyłem, zaktualizowałem MIUI, założyłem konto itd. Wyłaczyłem schowałem. Dziś po naklejeniu szybki włożyłem kartę SIM i przytrzymałem POWER, telefon raz zawibrował i tyle. Czarny ekran, teraz nic się nie dzieje. Po przytrzymaniu POWER'a nawet nie wibruje, ekran czarny. Podłączyłem do ładowarki i nawet żadna dioda nie świeci, chociaż telefon robi się trochę ciepły (jakby się ładował), jakieś propozycje co robić? ;/ Dodam że nie bawiłem się w żadne bootloadery itd, telefon nawet nie był podpinany pod kompa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 przytrzymałeś DŁUGO(nawet i minutę) przycisk power? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakebr0 Posted October 14, 2016 Author Share Posted October 14, 2016 Minutę to nie, już sprawdzam. Dzięki za szybką odp. Po dłuższym przytrzymaniu telefon włącza się, jednak bez karty sim. Jak włożę kartę to ładuje się (ekran miui.com), a później gaśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Było już kilka takich przypadków. Spróbuj wgrać globala przez miflash z opcją clean_all, według poradnika Kompendium Wiedzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Jak masz rom global dev, a prwdopodobnie 6.9.29 to wina romu. Wystarczy uruchomić aktualizacje i powinien pobrać 6.10.13 i zacznie normalnie działać. Oczywiście musisz go uruchomić bez kart sim, bo z sim się nie da. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakebr0 Posted October 14, 2016 Author Share Posted October 14, 2016 Tak dokładnie tak zrobiłem, działa Dziękuję serdecznie za pomoc miejmy nadzieję ostatnią Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts