Daniello Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Dwa tygodnie temu zakupiłem Redmi 3 Pro, od razu pojawił się problem, że telefon sam się restartuje co jakiś czas. Tego samego dnia odesłałem telefon na gwarancję do Kielc, gdzie w serwisie przeinstalowano system i w testach problem nie wystąpił. Xiaomi wróciło do mnie jednak problem pozostaje nadal, telefon sam wykonuje restart czasem w spoczynku, ale również podczas użytkowania nie zależnie czy jest uruchomiona 1 aplikacja czy kilka (typu FB, Snapchat, Messenger czy SMS lub ustawiania), lub też czy jest włączone WiFi czy nie. Telefon ma włożone 2 karty sim T-Mobile (podstawa) i LycaMobile (internet) Android 6.0.1 MMB29M MIUI 8.0 | Stabilna 8.0.3.0(MALMIDG) Proszę o pomoc, czy ktoś miał coś podobnego, bo serwis twierdzi, że nic się nie dzieje, a te restarty dają mocno w kość... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Z tymi restartami jest tak, że one poprostu mijają. Nie wiem od czego to zależy, ale miałem tak w redmi note 2 i redmi 3. Aktualizuj co tydzień,moze się trafi któraś wersja lepszą dla Twojego egzemplarza. Może warto spróbować xiaomi.eu?Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 @Daniello Twój telefon to raczej nie jest Redmi 3 Pro, bo takowy nie ma Androida 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
InsaneOne Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Cześć, mam dość spory problem, od ostatniego czasu mój redmi łapie takie "zwiechy" gdzie telefon nie reaguje na nic, potrafi totalnie sie zapomnieć, wciśnięcie przycisku wielozadaniowości skutuje tym że na ekranie pojawia się napiś "Czyszczenie, proszę czekać" (???) - co to w ogóle jest? A sam telefon odzyskuje sprawność dopiero po reboocie. Dochodza do tego randomowe rebooty podczas zwykłego przeglądania snapa albo choćby podczas czytania prostej strony na chromie, telefon ma rok, działa na najnowszym xiaomi.eu, próbwałem wcześniejszej wersji, a teraz używam 7.5.25 i nadal to samo. Problem nie występował nigdy wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 ^^ Cześć, jakoś od tygodnia mam bardzo podobne objawy w Redmi 3. Nie mam zielonego pojęcia skąd się to wzięło. U mnie dodatkowo czasami nie działa aparat - zawiesza się. Wersja: MIUI 8 Global 7.6.8 | BETA Ktoś wie skąd te problemy mogły się pojawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
InsaneOne Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 To zabawne, wróciłem do starszego xiaomi. eu o półtora miesiącu, włączyłem renderowanie gpu na pare dni, potem wyłączyłem ale obniżyłem taktowanie procesora i te wariacje nastały, ciekawe na jak długo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu01401 Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Posiadam ogromny dla mnie problem pewnego wieczoru wróciłem do swojego pokoju po godzince i patrzę a tam ciągle resetuje się mój telefon nie mam pojęcia czym to spowodowane , jeśli chodzi o kupno kupiłem go na olx od pewnego Pana , który zapewniał mnie że jest to europejska wersja tego telefonu . Niestety gwarancji już nie ma ponieważ kupiłem go jako używany dostałem tylko 3 miesięczną gwarancję rozruchową . Przy kliknięciu przycisku power i vol- pokazuje się ikonka FASTBOOT natomiast przy kliknięciu power i vol+ wyskakuje chińska konsola plus parę angielskich słówek typu recovery, download ( pokazuje się ona tylko na chwileczkę , następnie telefon dalej się resetuje ). Jestem w kropce i totalnie nie znam się na technicznej stronie telefonów . Może ktoś posiadał już takie problemy z xiaomi redmi 3s ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 @michu01401 Zacznij od wgrania systemu od nowa, odsyłam do odpowiedniego tematu, w którym znajdziesz instrukcję jak to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Jak w temacie gdy telefon jest w stanie przygaszonym zdarza mu się samoczynnie restartowac. Wczoraj wyłączył ale 3 razy dziś 1raz. wczoraj wgrałem aktualizację 7.9.15 (wcześniej nie aktualizowane było przez rok ale od tygodnia (jeszcze na starym systemie to się zdarzało.) dodam że czasem jest kilka dni normalnej pracy. W ten dzień co telefon się restartuje mam problemy z ładowanie. Po minucie nie odnajduje ładowarki (rzadko się to zdarza ale kilka razy miało to miejsce.) co to może być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
InsaneOne Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 U mnie dokładnie taka sama sytuacja, po około tygodniu od aktualizacji zaczęło się tak dziać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Dnia 10.10.2017 o 20:15, InsaneOne napisał: U mnie dokładnie taka sama sytuacja, po około tygodniu od aktualizacji zaczęło się tak dziać. i jak teraz sprawa wygląda u Ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts