astapka Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Czy Xiaomi tak działają czy to po prostu problem mojego telefonu? Jakim cudem we Wro mogę gubić zasięg lub mieć dostępny tylko internet H+ lub zasięg na jedną-dwie kreski? Da się to jakoś naprawić ręcznie dodając sieć Plusa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Popraw APN Plus'a... Ten operator potrzebuje ręcznej konfiguracji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiErA24 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 W Plusie będzie ci słabo działać LTE w większości telefonów Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 32 minuty temu, FiErA24 napisał: W Plusie będzie ci słabo działać LTE w większości telefonów Xiaomi Bzdura... Masz jeszcze jakąś mądrość ludową do dodania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astapka Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 Nezumi, mozesz mnie pokierowac? Bylbym bardzo wdzieczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 w APN ustaw Nazwa: Plus Login: plus Tryb uwierzytelniania: PAP Zapisz, ustaw preferowaną sieć na LTE/4G. Daj chwile, ewentualnie restart telefonu i będzie działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Nie ewentualnie, a koniecznie restart telefonu po zmianie APN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Ja z plusem nie mam problem, w drugim slocie ma Virgin mobile i niechce mi złapać LTE ( w miejscach gdzie na pewno jest). Dlczego? co zrobic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 7 minut temu, Roberttt napisał: Ja z plusem nie mam problem, w drugim slocie ma Virgin mobile i niechce mi złapać LTE ( w miejscach gdzie na pewno jest). Dlczego? co zrobic? Wyłączyć LTE na 1 sim i włączyć na 2... Serio... Google nie gryzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Gdyby to było takie proste bym tu nie pisał. Jak niby wyłaczyć LTE. Właczjac net na Plusie jest LTE a właczajc na virgin H+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 10 minut temu, Roberttt napisał: Gdyby to było takie proste bym tu nie pisał. Jak niby wyłaczyć LTE. Właczjac net na Plusie jest LTE a właczajc na virgin H+ zmieniasz preferowaną sieć dla danego slotu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 W dwóch slotach ma tak samo, tylko na plusie jest zawsze 4g, na virgin nigdy Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Tylko na 1 slocie może być preferowane LTE, na drugim max HSPA+. (poprawcie mnie jeśli mówię źle) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Moim zdaniem jest jakiś bug z nazwą technologi. Nawet teraz na powyższym zrzucie źle pokazuje. Nie ma możliwości żeby obie karty naraz siedziały w 3g. Jedna zawsze jest w 2gWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Może i jest błąd, ale jak to poprawić?, jak robie speed test to widać różnicę pomiędzy 4g a H+ więc raczej dobrze wskazuje. To w takim razie jak zmienić by teraz był zasięg 4g na virgin a na plusie h+Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 (edited) preferowany internet zaznacz dla tej karty. lub zmień kartę na usim. Edited October 17, 2016 by bergmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Pytanie czy virgin ma u Ciebie 4g bo LTE ma tylko w zasięgu macierzystym PLAYWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Wiadomo że zmieniam preferowany internet raz dla jednej raz dla drugiej. A jeżeli chodź o kartę usim to może tu jest błąd, ale w lipcu dostałem tą kartę od virgin - możliwe by się coś popsuło z karta lub przyszli mi kartę inna niż usim Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Teraz jestem w wyszkowie, teoretycznie lte powinno być, wczoraj byłem w Warszawie i nie było, zrobiłem taki myk że zamieniłem miejscami kary i było lte na virgin. A na plusie nie bylo, ale po jakim czasie wróciło do tego że plus ma 4g a virgin brak, w czym problem? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Znów zrobiłem podobny myk, teraz z virgin jest 4 g na plusie brak. Więc co jest przyczyną? Napewno nie chodzi o slot bo już na jednym i drugim miałem 4g. Karty sim są dobre. Więc albo jakieś ustawienia albo soft? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 APN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberttt Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Niestety próbowalem APN guzik daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz.Ć Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Witam mam podobny problem. Parę dni temu zakupiłem 3s pro aktualizowałem miu do 8.03 od dwóch dni w domu gdzie miałem 2-3 kreski 4G teraz pokazuje mi max zasięg E. :/ Co jest najdziwniejsze jak włączam wifi to zasięg rośnie natychmiast do 4g po wyłączeniu wraca do nju E 5 kresek. Dodam że korzystam w domu z mobilnego internetu orange i zasięg mam na LTE na airbox2 cały czas więc raczej to nie jest wina nadajników. Proszę o pomoc. Co może być grane?? Zwracać mam telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idoma Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 mam podobny problem jak kolega z tym że jak mam wifi to zasięg mi sie nagle nie pojawia XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz.Ć Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 14 minut temu, idoma napisał: mam podobny problem jak kolega z tym że jak mam wifi to zasięg mi sie nagle nie pojawia XD Próbowałeś przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idoma Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 tak to nic nie dalo,,, po tej ostatniej aktualizacji mam problem z zasiegiem i komputer nie czyta mojego telefonu albo telefon nie czyta ze jest podłączony do komputera.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz.Ć Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 (edited) 10 minut temu, idoma napisał: tak to nic nie dalo,,, po tej ostatniej aktualizacji mam problem z zasiegiem i komputer nie czyta mojego telefonu albo telefon nie czyta ze jest podłączony do komputera.. Nie no aż takich problemów to nie mam. Też masz orange? Ja mam tylko problem z ściąganiem To może po prostu nie aktualizować do 8.03 chociaż na tej łatce 4G działało. Kurcze a miało być tak pięknie i w zasadzie było przez 5 dni :/ Edited November 1, 2016 by Łukasz.Ć Link to comment Share on other sites More sharing options...
idoma Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 mam jedną karte z orange a drugą z play, i poza warszawą zasiegu praktycznie wgl nie mam ): Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz.Ć Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 (edited) 1 minutę temu, idoma napisał: mam jedną karte z orange a drugą z play, i poza warszawą zasiegu praktycznie wgl nie mam ): Czary jakieś. Wyłączyłem dane włączyłem ponownie zaczęło działać(4G) zobaczmy jak długo. PS oczywiście była jakaś 100 próba Edited November 1, 2016 by Łukasz.Ć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts