Jump to content

Zwiększenie zasiegu

astapka

Recommended Posts

Czy Xiaomi tak działają czy to po prostu problem mojego telefonu? Jakim cudem we Wro mogę gubić zasięg lub mieć dostępny tylko internet H+ lub zasięg na jedną-dwie kreski? Da się to jakoś naprawić ręcznie dodając sieć Plusa?

7 minut temu, Roberttt napisał:

Ja z plusem nie mam problem, w drugim slocie ma Virgin mobile i niechce mi złapać LTE ( w miejscach gdzie na pewno jest). Dlczego? co zrobic?

Wyłączyć LTE na 1 sim i włączyć na 2... Serio... Google nie gryzie...

Moim zdaniem jest jakiś bug z nazwą technologi. Nawet teraz na powyższym zrzucie źle pokazuje. Nie ma możliwości żeby obie karty naraz siedziały w 3g. Jedna zawsze jest w 2g

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Może i jest błąd, ale jak to poprawić?, jak robie speed test to widać różnicę pomiędzy 4g a H+ więc raczej dobrze wskazuje.
To w takim razie jak zmienić by teraz był zasięg 4g na virgin a na plusie h+

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Wiadomo że zmieniam preferowany internet raz dla jednej raz dla drugiej. A jeżeli chodź o kartę usim to może tu jest błąd, ale w lipcu dostałem tą kartę od virgin - możliwe by się coś popsuło z karta lub przyszli mi kartę inna niż usim

Teraz jestem w wyszkowie, teoretycznie lte powinno być, wczoraj byłem w Warszawie i nie było, zrobiłem taki myk że zamieniłem miejscami kary i było lte na virgin. A na plusie nie bylo, ale po jakim czasie wróciło do tego że plus ma 4g a virgin brak, w czym problem?

Znów zrobiłem podobny myk, teraz z virgin jest 4 g na plusie brak. Więc co jest przyczyną? Napewno nie chodzi o slot bo już na jednym i drugim miałem 4g. Karty sim są dobre. Więc albo jakieś ustawienia albo soft?

• 2 weeks later...

Witam mam podobny problem. Parę dni temu zakupiłem 3s pro aktualizowałem miu do 8.03  od dwóch dni w domu gdzie miałem 2-3 kreski 4G teraz pokazuje mi max zasięg E. :/ Co jest najdziwniejsze jak włączam wifi to zasięg rośnie natychmiast do 4g po wyłączeniu wraca do nju E 5 kresek. Dodam że korzystam w domu z mobilnego internetu orange i zasięg mam na LTE na airbox2 cały czas więc raczej to nie jest wina nadajników. Proszę o pomoc. Co może być grane?? Zwracać mam telefon?

10 minut temu, idoma napisał:

tak to nic nie dalo,,, po tej ostatniej aktualizacji mam problem z zasiegiem i komputer nie czyta mojego telefonu albo telefon nie czyta ze jest podłączony do komputera..

Nie no aż takich problemów to nie mam.  Też masz orange? Ja mam tylko problem z ściąganiem To może po prostu nie aktualizować do 8.03 chociaż na tej łatce 4G działało. Kurcze a miało być tak pięknie i w zasadzie było przez 5 dni :/

Edited by Łukasz.Ć

1 minutę temu, idoma napisał:

mam jedną karte z orange a drugą z play, i poza warszawą zasiegu praktycznie wgl nie mam ):

Czary jakieś. Wyłączyłem dane włączyłem ponownie zaczęło działać(4G)

zobaczmy jak długo. PS oczywiście była jakaś 100 próba :)

Edited by Łukasz.Ć

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...