reepz Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 (edited) Czesc! to moj pierwszy post i pierwsza tego typu przygoda. Po kilku dniach prob chyba skonczyly mi sie pomysly i potrzebuje pomocy. Kupilem nowy redmi 3s i chcialem sflashowac roma MIFLASHem. Nie zaglebiajac sie w powody mojej pochopnosci zaczalem falshowac na 32 bitowym windowsie. Proces sie wykrzaczyl na okolo 30% z bledem 'no storage room available' lub cos tak brzmiacego. Obecna sytuacja: -normalne wlaczenie powoduje bootloop z wyswietlonym logo MI-FASTBOOT widzi urzadzenie w trybie sideload ale oprocz paru podstawowych komend to nie wiele udalo mi sie tam zrobic(adb shell np. nie dziala)-jestem tez w stanie dostac sie do debug moge i windows wtedy widzi urzadzenie jako REDMI 3s w manadzerze urzadzen ale, podobnie jak wyzej, wiekszosc sugesti ktore znalazlem na roznych forach nie dziala-Proba wejscia w EDL mode powoduje ze telefon sie restartuje ale zamiast przejsc w ten tryb EDL wracamy do punktu pierwszego)- proba wgrania romu przez TWRP konczy sie tak: FAILED(Remote: Partition flashing is not allowed). Nigdy wczesniej sie w takie rzeczy nie bawilem wiec jestem swiezakiem w tej dyscyplinie i zapewne niektore koncepcje rozumiem mylnie, wiec prosze o wyrozumialosc. Jestem w sytuacji gdzie praktycznie wszystkie wyniki z googla juz widzialem. Czytalem cos o "test points" (czyli pewnie jakichs zworkach) w innych modelach ale nie udalo sie nic znalezc na ten temat jesli chodzi o 3S.PS. Nie odblokowalem bootloadera na stronie XIAOMI przed brickiem. Sa jakies szanse zeby go ozywic? Dzieki. ======================================================================================================================== PS. Przez pomylke umiescilem topic w zlej kategorii. Poprosze o przeniesienie. Edited October 12, 2016 by reepz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 1 godzinę temu, reepz napisał: Sa jakies szanse zeby go ozywic? Dopóki reaguje to szanse są. Potrzebny tylko dobrze skonfigurowany komputer z Win64Bit i powinien przejść z fastboota do download komendą. Jak nie to można użyć kabla usb "deep flash". Postawienie systemu od nowa miflashem powinno się udać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamcz Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Mi się udało ożywić swojego tak: 1 W trybie Fastboot podłączyłem do kompa. W CMD.exe wejść w folder z fastbootem wpisać komendę: fastboot.exe oem edl 2 Wybrać ręcznie sterownik Qualcomm Hs Usb Qdloader 9008 3 Odpowiednia wersja MiFlash (np MiFlash_2016.03.30_2.exe). Ta z 2015 roku spowodowała właśnie softbricka No i w sumie to tyle. Reszta jest w kompedium:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
reepz Posted October 17, 2016 Author Share Posted October 17, 2016 On 10/12/2016 at 9:44 PM, kamcz said: Mi się udało ożywić swojego tak: 1 W trybie Fastboot podłączyłem do kompa. W CMD.exe wejść w folder z fastbootem wpisać komendę: fastboot.exe oem edl 2 Wybrać ręcznie sterownik Qualcomm Hs Usb Qdloader 9008 3 Odpowiednia wersja MiFlash (np MiFlash_2016.03.30_2.exe). Ta z 2015 roku spowodowała właśnie softbricka No i w sumie to tyle. Reszta jest w kompedium:) Dzieki wielkie! Stawiam wirtualna flache. nie moge uwierzyc, ze tyle szukalem a roziwazanie bylo tak banalnie proste. Calosc problemu po bricku sprowadzila sie do: 1. wejsc w fastboot. 2. w cmd wpisac fastboot.exe oem edl 3. flash romu MIFLASHEM. jeszcze raz dzieki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts