bergmen Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 (edited) a więc zainstaluj 3.1.1.0: https://eu.dl.twrp.me/capricorn/ Edited July 15, 2017 by bergmen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 Dzięki, zainstalowałem i chyba pomogło bo zrobiłem parę restartów i trzyma ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
looper Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 (edited) Cześć, własnie dostałem swojego xiaomi mi5s, kupilem w polsce z pewnych przyczyn pytania: Android 6.0.1. MXB48T MIUI Global 8.2 | stablina 8.2.1.0 (MAGMIDL) to dobry system, warto go zmienić? Jak sprawdzić czy telefon nie był już kiedyś używany itd? imei sprawdziłem zgadza się Jakie szkło hartowane możecie polecić? te które dostałem do telefonu odchodzi po bokach + jakieś etui godne polecenia? Wynik antutu: 112k - patrzac na wyniki innych wydaje sie nieco niski, zależne od systemu? przjemować się tym? Dzięki za wszystkie odpowiedzi Edited July 17, 2017 by looper Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 pytając na forum "miui polska" jaki rom jest najlepszy jakiej odpowiedzi się spodziewasz? Podpowiem: gdy na forum BMW spytasz czy bmw jest lepszy czy mercedes co Ci powiedzą? Zainstaluj xiaomi.eu (miui polska) tygodniową, najnowszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
looper Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 bardziej chodziło mi o to czy nie jest to jeden z syfiastych systemów, być może go zmienię - najpierw chciałem się z nim zapoznać, no i żeby przy okazji nie wysłał do chinczyków moich wszystkich danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 (edited) Witam ponownie. Czemu na najnowszym Romie i wgraniu TWRP jak wyżej nie mogę płacić Android Play? Co jest nie tak? Nie mam roota Edited July 17, 2017 by rradek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 (edited) 3 godziny temu, looper napisał: bardziej chodziło mi o to czy nie jest to jeden z syfiastych systemów, być może go zmienię - najpierw chciałem się z nim zapoznać, no i żeby przy okazji nie wysłał do chinczyków moich wszystkich danych to oryginalny ROM. Choć z jakiegoś powodu został wycofany. Lepiej zmienić na global dev (zaktualizuj z pliku zip). Albo odblokować bootloader i xiaomi.eu 12 minut temu, rradek napisał: Witam ponownie. Czemu na najnowszym Romie i wgraniu TWRP jak wyżej nie mogę płacić Android Play? Co jest nie tak? Nie mam roota Bo miałeś kiedyś Magisk. wipe wszystkiego zrób. Albo: Edited July 17, 2017 by bergmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Nie miałem magiska nigdy, to się stało po aktualizacji romu i TWRP. Te TWRP zainstalowało swoją aplikację i podejrzewam że to przez nią, ale nie da się jej usunąć. Jak usunąć tą aplikacje TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
loczek Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 (edited) Witam Panowie i Panie. Czy polecacie może kogoś od kogo można zamówić Mi5s, pewnego sprzedawce? Pyt. 2 dlaczego tskie roznice cenowe mogą być w tych przypadkach: http://allegro.pl/xiaomi-mi5s-64gb-3gb-lte-gold-zloty-24h-i6813109650.html 1699 http://allegro.pl/xiaomi-mi5s-3-64-gb-czarny-lte-gwarancja-pl-i6782402928.html 2k http://allegro.pl/xiaomi-mi5s-3gb-64gb-z-polski-gw24-szary-i6825966836.html 1599 W tym za 2k to wysyłka 14 dni czas edit1: bije się w pierś, poczytałęm o sklepach i lipa:) edit2: sprawdzę ibuygou, co i jak Edited July 18, 2017 by loczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 Mi5s 3/64 można mieć za 900 zł... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkill Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Na x kom nie ma telefonu xiaomi mi5 s;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 MI 5S nigdy w Polsce nie będzie w oficjalnej sprzedaży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Dnia 18.07.2017 o 14:25, loczek napisał: edit1: bije się w pierś, poczytałęm o sklepach i lipa:) edit2: sprawdzę ibuygou, co i jak W ibuygou.com, Mi5s wychodzi około 1350 PLN, z wliczoną przesyłką, dwuletnią gwarancją w Polsce i ubezpieczeniem antyVAT. Masz serwis w Polsce, pewne źródło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 (edited) Witam, Mam pytanie czy na tej aktualizacji i tygodniowej wcześniej telefon wam się sam restartował lub łapał zawieche? Mój tak ma od 2 aktualizacji. Restarty są rzadkie, zawiechy były ze 2 ALE do tej pory NIGDY nic takiego nie miałem od ponad 7 miesięcy od nowości. Edited July 23, 2017 by rradek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Nie dzieje się nic nie pożądanego z telefonem na tygodniowych romach. Śmiga jak złoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Witam, nadal zaktualizowane TWRP nie trzyma mi ustawień. Po około tygodniu wszystkie zapisane ustawienia w TWRP wracają do fabrycznych. Jaka może być przyczyna? Druga sprawa, od jakiegoś niedawnego czasu telefon czasem łapie zawieszkę i sam się restartuje. Przy czym podczas zawiechy bardzo się nagrzewa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paty Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Cześć. Jaka jest szansa na VAT korzystając z wysyłki Expedited Shipping Chodzi mi dokładnie o:http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_602057.html?lkid=11059769 Gdzie indziej kupie Mi5s do 1000zł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 No szansa jakaś jest, zależy od miejsca zamieszkania. W banggood masz Mi5s poniżej tysiąca i wysyłkę Priority Line (raczej bez VAT). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paty Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 22 minuty temu, galakty napisał: No szansa jakaś jest, zależy od miejsca zamieszkania. W banggood masz Mi5s poniżej tysiąca i wysyłkę Priority Line (raczej bez VAT). Można płacić tam przez Przelewy24? Albo coś podobnego, po prostu przez zwykły przelew bez dodawania kart płatniczych itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Nie wiem, sprawdź sobie. W takich sklepach używam tylko i wyłącznie PayPala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paty Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 2 minuty temu, galakty napisał: Nie wiem, sprawdź sobie. W takich sklepach używam tylko i wyłącznie PayPala. Żeby płacić przez Paypal trzeba dodać kartę kredytową? Czy jak to działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Możesz przesłać sobie złotówki na PayPal i zapłacić w BG dolarami( samo przewalutuje, ale kurs jest prawie 3,8) Druga opcja to może masz konto walutowe, wtedy przelewasz sobie dolary i płacisz w dolarach Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 48 minut temu, tpawel napisał: Możesz przesłać sobie złotówki na PayPal i zapłacić w BG dolarami A nie lepiej na bangood ustawic sobie walute PLN i zaplacic w PLN bez przewalutowania z PayPal, ja zawsze tak robie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 A na BG jaki kurs? Jeśli korzystniej to jasne ze lepiej Mam jednak wątpliwości czy w BG jest priority line tak jak pisze@galakty . Ta metoda była w GB, a nie mam teraz opcji sprawdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 @tpawel W GB przy Mi5s nie ma Priority Line, dlatego wskazałem mu Banggood, gdzie taka opcja jest. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gethei Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Cześć. Przymierzam się do kupna Mi5s, ale nie wiem skąd kupić. Koledzy wyżej pisali, że Banggood. Tam na Mi5s jest opcja wysyłki Priority direct mail (~47zł) Ta opcja wysyłki pozwoli na uniknięcie opłat VAT? Ze zniżką łączny koszt telefonu wyniesie ~965zł. https://m.banggood.com/Xiaomi-Mi-5s-Mi5s-5_15-inch-Fingerprint-3GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-821-Quad-Core-4G-Smartphone-p-1091260.html?rmmds=search Link to comment Share on other sites More sharing options...
cysiek Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 @Gethei W ten sposób kupowałem swojego Mi 5s. VATu nie było, przyszedł w 7 dni przez NLPost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 (edited) Do usunięcia Edited August 16, 2017 by qwerty Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Witam ponownie w tym temacie, Problem z nie trzymającymi ustawieniami TWRP rozwiązany, a mianowicie: Aplikacja CZYSZCZENIE usuwała mi kopie systemu i ustawienia TWRP. (dziwne) Definicje czyszczenia miałem ustawione na TENCENT który to był problemem, definicja czyszczenia CLEAN MASTER nie powoduje takich błędów jak u mnie. Nie wiem czy to tylko w MI5S jest taki objaw ale powinno się usunąć TENCENT,a !!! Jeżeli ktoś chce przetestować z użytkowników MI5S i przestawić Czyszczenie na Tencenta, a potem przejść na TWRP i zobaczyc ustawienia to będę bardzo wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maribobr Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 W moim Mi5s w opcjach programistycznych jest pozycja Stan odblokowania Mi, w której jest informacja odblokowane. Czy ktoś może powiedzieć co to znaczy. Dziękuję z góry za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Że masz odblokowany bootloader. O ile nie masz syfmiui Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 2 godziny temu, maribobr napisał: W moim Mi5s w opcjach programistycznych jest pozycja Stan odblokowania Mi, w której jest informacja odblokowane. Czy ktoś może powiedzieć co to znaczy. Dziękuję z góry za odpowiedź. Gdzie Ty masz tą opcje bo u mnie jej nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maribobr Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 (edited) Jak już wcześniej pisałem jest to w opcjach programistycznych. Wersja miui 8.5.3.0 Magmied. Pytałem kolegi co ma Mi5, też nie wiedział o co chodzi. Pozdrawiam. Edited September 8, 2017 by maribobr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arctic Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Cześć, mam pytanie, ile SOT wyciągacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Post do usunięcia, sorry. Edited September 11, 2017 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts