braders2 1 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Witam, Posiadam telefon RN3P system xiaomi.eu 6.9.29. Były już 3 cykle ładowania. Takie rezultaty otrzymałem Po pierwszym cyklu 7,30h SOT bez ingerencji w Kernel (messenger, internet) Drugi cykl 10h SOT z ingerencja w kernel profil powersave oraz częstotliwość 400MHz i 649MHz (messenger, internet wifi i mobilny, nawigacja yanosik 3h) Aktualnie ~5h SOT z ingerencja w kernel profil powersave oraz częstotliwość 400MHz i 649MHz (skype, messenger, wifi, mobilny internet) Czy takie wyniki są normalne na ten telefon? Aktualny stan telefonu w załącznikach Link to post Share on other sites
Zexon72 198 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Masz ponad 5h włączonego ekranu, w tle działający Skype, whatsapp, usługi Google raczej nie skonfigurowane (lokalizacja i ok Google na off) i to wszytko na sieci komórkowej. To naprawdę dobry wynik. Nie masz, co szukać dziury w całym Link to post Share on other sites
braders2 1 Posted October 11, 2016 Author Report Share Posted October 11, 2016 Właśnie dużo osób mówi, że to słaby wynik i powinien być dwa razy większy. Skype nie jest włączony w tle, był używany w sumie do 2h rozmowy wideo tylko. Link to post Share on other sites
tpawel 792 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Nie no 10h SoT po danych mobilnych? Bez przesady. Może po Wi-FiWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
braders2 1 Posted October 11, 2016 Author Report Share Posted October 11, 2016 (edited) @tpawel po danych mobilnych to może 3h jak prowadziłem samochód. Tak to był najczęściej używane wifi. Edited October 11, 2016 by braders2 Link to post Share on other sites
jack78 32 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Wynik 5h jest bardzo dobry, przy normalnym używaniu telefonu do wszystkiego, a nie przy syntetycznych testach. Jak mi ktoś pokaże 10h SOT przy normalnym użytkowaniu telefonu (a nie w trybie samolotowym), to mu samochód umyję szczoteczką do zębów. 1 Link to post Share on other sites
musek 46 Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Słowo klucz - Skype. Niestety, chyba jedna z gorszych aplikacji służących do komunikacji, zarówno pod kątem sprawności działania, jak i właśnie zużycia baterii. A sam wynik jest w porządku. Link to post Share on other sites
braders2 1 Posted October 12, 2016 Author Report Share Posted October 12, 2016 @musekCoś innego do rozmów wideo polecacie? Co by nie zjadalo tak baterię? Link to post Share on other sites
musek 46 Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Dla mnie, przez wzgląd na kontakty, również pozostaje Skype. Ale użycie go na telefonie ograniczam do minimum. Link to post Share on other sites
braders2 1 Posted October 12, 2016 Author Report Share Posted October 12, 2016 Co zauważyłem to jeżeli używam telefonu non stop to jest spadek ok 1% na ~10min SOT? Jeżeli odbiorę wiadomość, odpiszę i zablokuję to przy 3min SOT to jest wtedy 1% spadku. Także czy odblokowywanie telefonu i blokowanie miało by taki wpływ na spadek baterii? Używam flip case oraz smart cover. Link to post Share on other sites
Recommended Posts