himek72 Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Czy na posiadany najnowszy rom xiaomi.eu 6.9.29 można bez probemu wgrać rom Global 6.9.29 (plik zip) poprzez recovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Można. Potem FR lepiej zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Ja bym uwazal, właśnie tak uceglilem Rn3P 3h temu i czekam az sie sciagnie ROM pod fastboot.Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted October 9, 2016 Author Share Posted October 9, 2016 Ja bym uwazal, właśnie tak uceglilem Rn3P 3h temu i czekam az sie sciagnie ROM pod fastboot.Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka[/quote Czyli wgrałeś globala i przy uruchomieniu zawiesił się na "mi"?, a robiłeś przed instalacją factory reset? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Factory reset nie, tylko full wipe w recovery. Po próbie uruchomienia miga logo MI potem 2 sec przerwy miga ponownie i koniec. A teraz po wyłączeniu sprawdzania podpisu sterowników nie uruchomiłem ponownie kompa przed flashowaniem romu przez fastboot i ucegliłem go na amen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 No właśnie. Ja mam mi 4 i cuda już robiłem z tym telefonem a ani razu nie miałem solidnej cegły. Widocznie ten typ tak ma;-) No właśnie. Ja mam mi 4 i cuda już robiłem z tym telefonem a ani razu nie miałem solidnej cegły. Widocznie ten typ tak ma;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Pewnie tak, niby prosta czynność a telefon padł, może błędem była odmowa instalacji stocovego recovery.Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted October 9, 2016 Author Share Posted October 9, 2016 No właśnie. Ja mam mi 4 i cuda już robiłem z tym telefonem a ani razu nie miałem solidnej cegły. Widocznie ten typ tak ma;-) No właśnie. Ja mam mi 4 i cuda już robiłem z tym telefonem a ani razu nie miałem solidnej cegły. Widocznie ten typ tak ma;-)Rozumiem że kolega instalował globala na xiaomi.eu i poszło bez problemu, jak będę miał więcej czasu to zaryzykuje, bo gdyby poszło coś nie tak to został bym bez telefonu a niestety jest mi niezbędny w pracy. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Finalnie po kilku godzinach zabawy postawiłem go na nogi ale konieczne było zdjęcie obudowy i odpięcie akumulatora oraz portu USB na 10 sec aby można było uruchomić go w trybie EDL tak żeby był widoczny przez PC wg tego poradnika http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=274589&highlight=unbrick%2Bredmi%2Bnote%2B3 . Telefon przed operacją nie był wykrywany przez PC, nie wchodził w żaden tryb i tylko migała czerwona dioda po podpięciu do PC lub ładowarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 6 minut temu, muszateq napisał: Finalnie po kilku godzinach zabawy postawiłem go na nogi ale konieczne było zdjęcie obudowy i odpięcie akumulatora oraz portu USB na 10 sec aby można było uruchomić go w trybie EDL tak żeby był widoczny przez PC wg tego poradnika http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=274589&highlight=unbrick%2Bredmi%2Bnote%2B3 . Telefon przed operacją nie był wykrywany przez PC, nie wchodził w żaden tryb i tylko migała czerwona dioda po podpięciu do PC lub ładowarki. A magiczny kabelek by nie pomógł? To trochę mniej inwazyjne od zdejmowania obudowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Zdjęcie obudowy 5 min i zero kosztów a "magiczny kabelek" trzeba zrobić lub zakupić a to już trochę zachodu jest. W sumie demontaż obudowy tylko na początku wygląda na takie straszne ale wystarczą paznokcie i np karta kredytowa. Taśmy również bez problemu się wypina i wpina ponownie, oczywiście trzeba mieć przy tym trochę wyczucia i nie robić tego młotkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts