Adam Błażejewski Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 21 minut temu, grzegorz1982 napisał: Usługi na koncie (karcie sim) mam aktywne, sprawdzałem na innym telefonie Mi11liteNE i wszystko działa jak należy (od razu włącza mi sie VoLTE Działają dla tego, że operator oficjalnie wspiera te usługi na tym modelu, na Mi 9 już nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAC Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Cześć, Próbuję uruchomić wifi calling na Xiaomi Mi 8. Jestem w sieci Play. Przez BOK mam wszystko włączone co jużpotwierdziłem na telefonie Redmi Note 8 pro. Tam działa i volte i vowifi. Niestety na moim Mi 8 działa tylko volte. Zrobiłem wszystko jak w instrukcji zmiany modemu, jest ustawiony na aktywny Dt_poland_comercial, a ROW_commercial został usunięty. Niestety nic to nie dało, a może nawet jest gorzej teraz. W "stan IMS" połączenia wideo: niedostępna, a jestem prawie pewny że na row_commercial było to dostępne. Jest jeszcze coś do zrobienia, żeby wifi calling odpalić na tym telefonie? Mam wgrany najnowszy weekly rom z xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1982 Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 Witam mam takie pytanie mam Orange i mam taki problem ze raz Wifi Calling jest a raz go nie ma sam sie wylacza, i włacza jak dodać ikone VoLte bo w wersji poprzedniej 12.5.20 jest i nie rozlaczalo Wifi Calling Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 U mnie to samo. Wificaling znika ikona a volte w ogóle nie mam. Sieć nju mobile. Wysłane z mojego Mi 11T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAC Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 Zmieniłem profil modemu na DT_Greece, VoWiFi zaczęło działać, tylko gdy ktoś do mnie dzwoni to wyświetla się numer "nieznany". Z tym już sobie nie poradziłem, znalazłem w sieci poradnik co trzeba zrobić żeby to naprawić ale u mnie nie działa na Xiaomi Mi 8. Jeszcze okazało się, że sms wysyła się z opóźnieniem około 2 minut, ale z tym już się nie bawiłem, tylko wróciłem do Dt_poland_comercial. Jeśli ktoś ma pomysł co można jeszcze zrobić to piszcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted May 2, 2022 Share Posted May 2, 2022 Po wczorajszej aktualizacji ROMU w redmi note 10 PRO zniknęła opcja włączenia Wifi Calling karta orange, coś się zmieniło ? ROM: V13.0.7.0.SKFMIXM Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4mil Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 (edited) Orange flex zaczął banować usługi volte i wifi calling... Config modemu dt_poland_comercial i orange_poland_commercial, na 1 banuja szybciej. Update 2022-06-16 Xiaomi POCO F3 trafil oficjalnie na liste wspieranych urzadzen w orange. Edited June 15, 2022 by fk4mil Link to comment Share on other sites More sharing options...
mormegil Posted August 8, 2022 Share Posted August 8, 2022 Cześć wszystkim, od pewnego czasu próbuję uruchomić VoWiFi na swoim Mi 9 (MIUI 12.6, 21.11.24 Beta, Android 11, Magisk 25.2), ale bez skutku. Jestem w sieci Play na kartę, rozmawiałem na czacie z supportem, usługa została włączona. Wyłączyłem też "carrier check" dla VoLTE (*#*#86583#*#*) oraz VoWiFi (*#*#869434#*#*), dzięki czemu widzę stosowne przełączniki w ustawieniach sieci telefonu. Przewertowałem ten wątek oraz kilka innych, z których zrozumiałem, iż chodzi też o "wybór (configa?) modemu" w telefonie. Z tego co rozumiem, włącza się go kodem *#*#663368378#*#* - natomiast u mnie po wpisaniu tego kodu nie dzieje się nic. Próbowałem też wejść tam w inny sposób - klikając w wersję kernela dostałem się do menu CIT, następnie 3 kropki i "additional tools", "MODEM test tools", i "Change Modem Config". W tym miejscu dostałem komunikat: "No modem config found". Znalazłem też kilka postów na temat QPST / PDC, ale też nie widzę tam żadnego configa modemu do wyboru. Zastanawiam się teraz, czy brak tych configów jest być może spowodowane ROMem, jakiego używam? Czy też powinienem skądś pobrać te configi i jakoś je wgrać? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Od niedawna mieszkam w miejscu o bardzo słabym zasięgu sieci telefonicznej, WiFi Calling byłoby bardzo pomocne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro666 Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Ktoś miał problem ze sterownikami Qualcomm? Po uruchomieniu PDC nie widzi telefonu, a w menedżerze urządzeń widoczny jest jako 9T, a wcześniej jako LeMobile... Windows 11 64x, root przyznany, Lineage 19.1, 9T davinci Instalacja sterowników Qualcomm zmieniła tylko urządzenie, ale nie wchodzi do trybu diag Link to comment Share on other sites More sharing options...
0kti Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 (edited) Pacjent Poco F4. Munch. Zainstalowany ostatni stable miui.eu Na VOLTE i VOWiFi w PLAY połączenia przychodzące jako Numer Nieznany. Edit. Dobra. Poradziłem sobie kodem *#*#663368378#*#* I ustawiłem taki profil jak na screenie i naciskając act. Identyfikacja połączeń przychodzących już działa. Dzięki Kacper za pomoc. Edited October 29, 2022 by 0kti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 W dniu 8.08.2022 o 15:20, mormegil napisał(a): Cześć wszystkim, od pewnego czasu próbuję uruchomić VoWiFi na swoim Mi 9 (MIUI 12.6, 21.11.24 Beta, Android 11, Magisk 25.2), ale bez skutku. Jestem w sieci Play na kartę, rozmawiałem na czacie z supportem, usługa została włączona. Wyłączyłem też "carrier check" dla VoLTE (*#*#86583#*#*) oraz VoWiFi (*#*#869434#*#*), dzięki czemu widzę stosowne przełączniki w ustawieniach sieci telefonu. Przewertowałem ten wątek oraz kilka innych, z których zrozumiałem, iż chodzi też o "wybór (configa?) modemu" w telefonie. Z tego co rozumiem, włącza się go kodem *#*#663368378#*#* - natomiast u mnie po wpisaniu tego kodu nie dzieje się nic. Próbowałem też wejść tam w inny sposób - klikając w wersję kernela dostałem się do menu CIT, następnie 3 kropki i "additional tools", "MODEM test tools", i "Change Modem Config". W tym miejscu dostałem komunikat: "No modem config found". Znalazłem też kilka postów na temat QPST / PDC, ale też nie widzę tam żadnego configa modemu do wyboru. Zastanawiam się teraz, czy brak tych configów jest być może spowodowane ROMem, jakiego używam? Czy też powinienem skądś pobrać te configi i jakoś je wgrać? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Od niedawna mieszkam w miejscu o bardzo słabym zasięgu sieci telefonicznej, WiFi Calling byłoby bardzo pomocne Tu kolego możesz się lekko mylić bo ja też miałem z tym problem niby po wpisaniu kodu nic się nie dzieje czyli nie pokazują się suwaki w ustawieniach ale po wpisaniu kodu masz na dole info małym drukiem "Disable - Enable" czyli włączone wyłączone tak bynajmniej jest u mnie na 11T Pro i sprawdzone. Czyli działa bez suwaków w menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro666 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 działa tylko na MIUI. Na Lineage nie widzi tel. jako Qualcomm. Dodatkowo po zmianie sub0 i sub1 trzeba dezaktywować: *#*#869434#*#* is vowifi carrier checkdisable code *#*#86583#*#* is volte carrier check disable code Najlepiej potwierdzić, czy nie przełączy się na inny profil po restarcie - u mnie tak było pomimo dezaktywacji i usunięciu pozostałych. Przełączył się i aktywował ROW_comercial Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro666 Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 (edited) Po zmianie z MIUI global latest na Lineage znowu to samo. Profil musiał się zmienić. Czy jest jakaś możliwość zmiany profilu na custom ROM'ach albo zmienić na MIUI tak, żeby nie ruszał modemu przy zmianie OS? Po zmianie ROM i przełączeniu LTE na 3G normalnie wyświetla nr połączeń przychodzących. Wystarczy włączyć VoLTE lub LTE i jest format nr przychodzącego xxx-xxx-xxx&yyy-yyy-yyy (x nr przychodzacy, y nr mój). Nie mam już siły do tego. sprawdzałem rózne konfiguracje i zostawiam tak, jak jest Profil ustawiony na DT__poland_comercial, reszta usunięta. Edited December 17, 2022 by yaro666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro666 Posted January 1 Share Posted January 1 Po sprawdzeniu na nowym SIM od Orange - tu 4G, wifi calling działa i normalnie numery sie wyswietlają, także Play leci mocno w pręta i czas zmienić operatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted Saturday at 08:29 AM Share Posted Saturday at 08:29 AM Siema macie pomysł co jest nie tak ze vowifi nie chce mi działać ikonkę volte mam sieć T-Mobile volte i vowifi na karcie sim uruchomione telefon to mi mix 3 wersja bez 5g rom ostatnie xiaomi eu 12.5.1 android 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Licht Posted Saturday at 08:55 AM Share Posted Saturday at 08:55 AM Usługi są zależne od operatora, także napierw wypytaj pion techniczny T-M, co oferuje w Twojej lokalizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted Saturday at 09:02 AM Share Posted Saturday at 09:02 AM (edited) O co mam ich pytać jak na redmi note 8 wifi calling działa? Oczywiście ta sama karta sim Edited Saturday at 09:04 AM by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted Saturday at 10:09 AM Share Posted Saturday at 10:09 AM Może po prostu operator nie obsługuje tego modelu telefonu. Trzeba dopytać na infolinii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted Saturday at 10:14 AM Share Posted Saturday at 10:14 AM (edited) to by volte nie działało edit: i note 8 nie ma na liscie tmobile Edited Saturday at 10:22 AM by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts