redminote2 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Jak sprawdzić czy mam aktywny RCS i jak to skonfigurować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Wchodzisz w wiadomości, 3 kropki, ustawienia, funkcje czatu. Oczywiście to dla guglowskiej aplikacji. Jak masz jakiś wynalazek wgrany to nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Dnia 15.09.2020 o 18:26, brawo napisał: NAlbo jest zasięg i dzwonię albo go nie ma Dla 2G musisz mieć połowę zasięgu by nie rwało połączeń. W 3G jest trochę lepiej i wystarczy słabszy zasięg. W 4G czyli Volte nie rwie połączenia nawet przy szczątkowym zasięgu, gdzie przy 2G i 3G rozmowa jest niemoźliwa. VoWifi to też super usługa, bo możesz rozmawiać, pisać, odbierać przez wifi. Wtedy gdy zasięgu nie masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Kto ci takich bzdur naopowiadał? Ile masz lat? Kiedyś nie było sieci 4G ani 3G. Była właśnie 2G i mówię ci że nic nie rwało, cokolwiek to oznacza Teraz nie jest inaczej. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 @Bravo z Twoich wiadomości wynika, że nie masz VoLTE, ale ciśniesz, że to nic nie daje. Ciekawe. Po co w ogóle o coś pytasz skoro masz swoje zdanie i nie chcesz go zmienić? To według Ciebie niepotrzebne szybkie wybieranie jest fajne, bo jest praktycznie natychmiastowe, szczegół a cieszy. Przy słabym zasięgu 4g (tak, jest takie coś) też nie ma problemów z rozmowami czy smsami jak ma to miejsce przy 3g czy 2g gdzie np trzeba czekać kilka/kilkanaście sekund na wysłanie głupiego smsa. Nie wiem w ogóle po co to pisałem skoro można to przeczytać w byle jakim artykule, a Ty i tak to zdementujesz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 19, 2020 Share Posted September 19, 2020 Jak odpalić VoWiFi i połączenia wideo? Zrobiłem tak jak mi podpowiedzieliście ale tylko zadziałało VoLTE (z identyfikacja dzwoniącego). Wcześniej przed zmiana modemu (programem activity luncher) udało raz mi się nawiązać połączenie wideo. Teraz po wybraniu operatora orange pl bo nic innego nie mam z dopiskiem polska nie działa mi nadal VoWiFi i Wideo połączenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 odpalałeś manualnie kodami VoWiFi ??? a) VoLTE: *#*#86583#*#*b) VoWIFI *#*#869434#*#* Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 (edited) To nie jest "odpalenie" tych funkcji To jedynie odkrywa to co jest ukryte w opcjach telefonu... Może być potrzebny kontakt z infolinią o włączenie tego w systemie. A masz Duo czy coś podobnego? Na czym chcesz odpalić te video? Sam fakt istnienia VoWiFi nie odpala video. Edited September 20, 2020 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Jak włoze kartę SIM do Samsunga DO to wszystko mi działa, Mi9 nie działa mi VoWiFi, parę razy zdazyło mi się że w wybieranych numerach mogłem nawiązać połączenie wideo (miałem trzy opcje sms, zielona słuchawka i zielona kamerka) raz mi się udało z samsungiem a raz miałem komunikat że odbiorca nie może i zostało zrealizowane jako zwykle połączenie. Dodam że w opcjach mam włączone VoLTE jak i VoWiFi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 19 minut temu, grzegorz1982 napisał: w wybieranych numerach mogłem nawiązać połączenie wideo W Play? (chyba tak bo tylko w Play są rozmowy wideo, ale oficjalnie działają tylko na kilku Samsungach). Do wideo odbiorca też musi mieć to działające. A masz w systemie ten Modem config? Ktoś tu twierdził że w Mi9 miał nawet z Miui12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Mając Mi 10 z wolnego rynku niby rom jest EEA ale jak gadałem z gościem z infolinii to mi powiedział że oni i tak wgrywają jakaś modyfikację od siebie i miedzy innymi VoLTE nie działa.. uprzedzając komentarze, tak zrobiłem wszystko według każdego możliwego poradnika i nie działa, póki co bez odblokowanego BL... nie ma co przed reklamacją Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 6 minut temu, szpieg15 napisał: Mając Mi 10 z wolnego rynku niby rom jest EEA ale jak gadałem z gościem z infolinii A z gościem z jakiej sieci? Według danych z tej strony (to nie wyrocznia, ale wiele danych się sprawdza) w t-mobile i Play powinno działać, w Orange niekoniecznie, o ile uruchomiłeś usługi przez BOK https://wificalling-volte.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Moje niedopatrzenie z infolinii sieci PLAY, telefon w sieci identyfikuje się jako MI M2001J2G a w wyszukiwarce konfiguracji jako Xiaomi MI 10 M2001J2G... nie wiem czy to ma związek :< Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 A te rozmowy video w play to tylko przy aktywnym vowifi? Faktycznie, kilka razy pojawiła się u mnie (mi10, xiaomi.eu) ta opcja, podobnie jak u żony (mi9, global), ale nie zwróciłem uwagi, czy byłem w zasięgu vovifi, czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 14 godzin temu, FromWP napisał: W Play? (chyba tak bo tylko w Play są rozmowy wideo, ale oficjalnie działają tylko na kilku Samsungach). Do wideo odbiorca też musi mieć to działające. A masz w systemie ten Modem config? Ktoś tu twierdził że w Mi9 miał nawet z Miui12. Mam ustawiony jako modem Orange Poland 3 godziny temu, don_kamillo napisał: A te rozmowy video w play to tylko przy aktywnym vowifi? Faktycznie, kilka razy pojawiła się u mnie (mi10, xiaomi.eu) ta opcja, podobnie jak u żony (mi9, global), ale nie zwróciłem uwagi, czy byłem w zasięgu vovifi, czy nie. Mi wiedo rozmowy pokazały sie na VoLTE, na defaultowym modemie (wtedy nie działał mi brak id rozmówcy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Jaki rom ? Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 (edited) 5 godzin temu, grzegorz1982 napisał: Mi wiedo rozmowy pokazały sie na VoLTE Po włączeniu volte lub vowifi u mnie też pojawia się opcja rozmowy video. Niestety nie testowałem, ale może dzisiaj spróbuję (żeby zadziałało odbiorca musi być też w Play z volte lub vowifi w telefonie obsługującym rozmowy video). Edited September 21, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 (edited) Nie wiem po co upieracie się na tę funkcję, która kuleje, albo działa, albo nie działa...? Duo robi to samo i bez dodatkowych funkcjonalności. Ma dobre opinie. Po messengerze też może pogadać video Ale lepiej uderzać głową w ścianę i szukać dziury A co do tego obrazka powyżej. Ta opcja "Rozmowa video" to nie Duo właśnie? Oczywistym też jest, że zawsze obie strony muszą mieć te same aplikacje włączone, aktywne i obsługiwane. Edited September 21, 2020 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 (edited) 4 godziny temu, brawo napisał: A co do tego obrazka powyżej. Ta opcja "Rozmowa video" to nie Duo właśnie? Nie. Duo pojawia się w innym miejscu (o ile jest zainstalowane). Ten znaczek video przy numerze obok sms pojawia się tylko po włączeniu volte lub vowifi. Nie upieramy się, ot taka ciekawostka. A do rozmów video skype sprawdza się chyba trochę lepiej od duo. Szczególnie przy słabej przepustowości sieci działa wyraźnie płynniej. Niestety często używam bo mi się rodzina po świecie rozjechała. Ps Sprawdziłem. Rozmowy video przez sieć komórkową w Play działają na Mi9Lite (z włączonym volte, lub vowifi). Niestety nie działają na Mi9T i Mi9SE. Może to kwestia dialera Miui, bo Mi9Lite ma googlowego. Edited September 21, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Sieć play, mi9t, pisałem na czacie play i usługa VoLTE na mojej karcie jest niby aktywna, więc jeśli nadal nie działa to już raczej nic nie poradzę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 55 minut temu, warszawa12332167 napisał: Sieć play, mi9t, pisałem na czacie play i usługa VoLTE na mojej karcie jest niby aktywna Chyba Ci jednak nie włączyli. Uruchamiałem znajomemu na Mi9Lite, potem wymienił go na Mi9T i nadal mu działa, zarówno volte jak i vowifi. Z volte pokazuje ID dzwoniących, rom global Miui12. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 3 minuty temu, FromWP napisał: Chyba Ci jednak nie włączyli. Uruchamiałem znajomemu na Mi9Lite, potem wymienił go na Mi9T i nadal mu działa, zarówno volte jak i vowifi. Z volte pokazuje ID dzwoniących, rom global Miui12. napisałem na czacie play i pani twierdziła że takowa usługa jest u mnie aktywna no nic jutro napisze jeszcze raz na czacie, trafiając na innego konsultanta spytam być może tym razem o możliwość zresetowania a nie aktywacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Uruchomiłeś ponownie telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 tak uruchamiałem, dodatkowo mam tu zablokowane o ile ma to znaczenie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 29 minut temu, warszawa12332167 napisał: mam tu zablokowane o ile ma to znaczenie: To co tu pokazuje, nie ma znaczenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 po włączeniu vowifi na czacie play pojawiła się ikona volte dzięki za pomoc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4mil Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 (edited) Dziś zadzwoniłem na infolinię orange, aktywowali wifi calling oraz VOLTE, działa Edited October 7, 2020 by fk4mil dodanie ss Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Skąd wiesz, że VoLTE działa? Ta ikona z obrazka tego nie potwierdza. Tym bardziej że masz również włączone WiFi. w tym czasie Drugi obrazek potwierdza włączenie WiFiCalling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Mi 9SE w Oragne. Działa VoLTE i WifiCalling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 czy umiesz zdefiniować słowo "działa"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Cytat ze strony Orange: Cytat Jak sprawdzić czy używasz VoLTE? -Wykonaj połączenie głosowe w zasięgu sieci 4G / LTE (na wyświetlaczu przy ikonie „Siły sygnału” aktywny symbol 4G lub LTE). Jeżeli w trakcie rozmowy nie nastąpi zmiana ikony na 2G lub 3G, masz pewność, że Twój telefon wykorzystuje VoLTE. Czy to jest wystarczające potwierdzenie działania VoLTE? Jeśli nie to jak inaczej to zweryfikować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4mil Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 4 godziny temu, brawo napisał: Skąd wiesz, że VoLTE działa? Ta ikona z obrazka tego nie potwierdza. Tym bardziej że masz również włączone WiFi. Wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Tak jest. U ciebie działa. I jak na razie umiałeś to pierwszy pokazać. U mnie nie działa - Play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 ^^ U mnie tak samo jak u @fk4mil 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4mil Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Przed chwilą, brawo napisał: U mnie nie działa - Play. Wpisz 2 kody: a) VoLTE: *#*#86583#*#*b) VoWIFI *#*#869434#*#* zadzwon do bok play, popros o dezaktywacje nastepnie aktywacje uslug volte +wificalling, restart telefonu powinno dzialac :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts