witek_77 Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 nie działają lub z MEGA opóźnieniem. Nie używam SMSów raczej, ale jak już użyłem to musiałem wyłączyć vowifi , a volte mocno opóźnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 To ja mam inne wrażenia. Np w domu włączam tryb samolotowy i smsy wysyłają się natychmiastowo. Przy volte też wydaje mi się sprawniej to działać niż przy 3g Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 W Play wszystko błyskawicznie na Redmi 6 śmiga. Tak myślałem, że Orange nadal ma problemy. Szkoda, bo już chciałem Flexa wypróbować na Redmi Note 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 @marcin19883 to tak myślałeś czy wiesz bo sprawiłeś?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 U mnie nie da się wysłać SMS przez WiFi, od razu wali błędem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 @marcin19883 to tak myślałeś czy wiesz bo sprawiłeś? Ludzie pisali na innych forach, że smsy po wifi nie działają w Orange. Chciałem potwierdzić to tutaj. Czyli pytając się was. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Hmmmm, jednak SMSy działają, dziwne. W trybie samolotowym nie mogłem wysłać, tylko dzwonić, ale teraz telefon sam się przełączył na WiFi i wiadomości wysyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Oficjalne wsparcie VOLTE dla Xiaomi Mi 9 SE potwierdzone na stronie Orange : https://www.orange.pl/omnibook/volte-voice-over-lte Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 (edited) W jakim abonamencie ? Jak sprawdzić czy karta obsługuje ? czy muszę dzwonić do Orange żeby to włączyli ? mam Orange w/w tel. i może bym mógł przetestować. Edited May 8, 2020 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Odblokuj kodami opcję volte i wifi-calling i powinno samo wskoczyć. Jak nie to telefon do BOK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 1 minutę temu, radier napisał: Odblokuj kodami opcję volte i wifi-calling i powinno samo wskoczyć. Jak nie to telefon do BOK. No nie do końca tak bym to robił. Przede wszystkim najnowszy soft Global EU ewentualnie Global International. Bez wpisywania kodów na początek bym testował. Być może Orange PL nie jest już blacklistowane przez Xiaomi w carrierchecku W wątku o MI 9 SE przełacznik VOLTE pojawija się userom bez wpisywania kodów po najnowszej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Jemu chodzi o kody MIUI, a nie Orange 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Jeśli chodzi o te suwaki to ja już je mam dawno. Telefon mam na abonament. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Lepiej działają gdy są aktywne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Nie no poważnie A tak na serio tak działa przy włączonych danych i wyłączonych połączenie ze skrzynka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Dnia 8.05.2020 o 12:10, galakty napisał: 29 minut temu, fido napisał: A tak na serio tak działa przy włączonych danych i wyłączonych połączenie ze skrzynka Co musiałeś zrobić, żeby zadziałało VoLTE? Jestem ciekaw jak to teraz wygląda, gdy model jest oficjalnie wspierany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Przełącznik przestawić w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dwoorak Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Dobra Panowie, dalej mi to nie działa parę razy pisałem do Play o restart tego itp itd.. i teraz napisali mi, że jest to aktywowane u mnie. Przyciski mam zaznaczone odnolte i vowifi. W czym może jeszcze leżeć problem , że nie mam ani volte ani vowifi? (Play a telefon to mi 9) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 41 minut temu, Dwoorak napisał: W czym może jeszcze leżeć problem , że nie mam ani volte ani vowifi? (Play a telefon to mi 9) Spróbuj wymusić w ustawieniach sim roaming np. tmobile. Potem wróć do automatycznego wyboru. To zresetuje ustawienia dla twojego konta. Jak masz rzeczywiście to włączone przez Play. Był taki problem i to pomagało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) W Orange Flex od niedawna przestało działać. Gdy mam włączone VoLTE i gdzieś dzwonię to słyszę komunikat "nie ma takiego numeru". EDIT po ostatnim update znowu działa. Edited May 28, 2020 by MatixYo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plati Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Czy w Redmi Note 9 Pro, na MIUI 12 działa VoLTE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven1979 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Xiaomi Mi10pro sieć Play, działa volte i wifi calling.Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 9 godzin temu, raven1979 napisał: Xiaomi Mi10pro sieć Play, działa volte i wifi calling. Z kodami czy bez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Dnia 29.05.2020 o 12:37, Plati napisał: Czy w Redmi Note 9 Pro, na MIUI 12 działa VoLTE? A skąd wytrzasnąłeś MIUI 12 Na RN9 Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Dnia 29.05.2020 o 14:09, raven1979 napisał: Xiaomi Mi10pro sieć Play, działa volte i wifi calling. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka A u mnie w Play na Mi 10 nie działa ani VoLTE ani wwifi calling. Jak to uruchomiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven1979 Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 A u mnie w Play na Mi 10 nie działa ani VoLTE ani wwifi calling. Jak to uruchomiłeś?Najpierw standardowo kody *#*#volte#*#* i *#*#vowifi#*#* ale to pewnie już masz zrobione, a później wystarczył telefon do bok play i prośba o włączenie wifi calling następnie restart telefonu i wszystko pięknie śmiga.Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Dziękuję, telefon do BOKu pomógł. Aż niemal żal sieć teraz zmieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cross099 Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Panie i Panowie, pytanko mam, czy w profilach APN w Play macie nowe profile dotyczące VoLTE i VoWiFi czytałem, że powinny tam być 2 profile IMS i XCAP, jednak u mnie ich nie ma. Czy ktoś kto je ma może mi wysłać ustawienia jakie w nich są? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 53 minuty temu, cross099 napisał: powinny tam być 2 profile IMS i XCAP Widoczne są tylko podstawowe Play internet i Play MMS. Niczego innego nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Widoczne są tylko podstawowe Play internet i Play MMS. Niczego innego nie mam.Zależy jaki telefon na jednym z Play mam dalej ims i internet a na drugin tylko internet( a kiedyś też był ims w apn) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted June 11, 2020 Share Posted June 11, 2020 Czy da się uruchomić volte na mi5s? Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 11, 2020 Share Posted June 11, 2020 Czy da się uruchomić volte na mi5s?Niestety nie, ten telefon nie jest już wspierany a nawet na nowych telefonach jest problem. Ja ostatnio jak próbowałem na Global Stabls ostatnim pod taki telefon kombinować z Volte to zasięg się zrobił jakby only Lte i za cholerę nie mogłem tego przestawić albo był zasięg ale dodzwonić się nie szło-cisza albo brak zasięgu. Nawet jak kodami wyłączyłem volte i vowifi daje to samo. Musiałem kombinować w ustawieniach bandów/modemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morton Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 Co musieliście zrobić żeby opcja VoLTE się tutaj pokazała? Pacjent Redmi 8 Pro z MIUI 11.0.2 Global Stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morton Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 29 minut temu, nasluchowy1 napisał: 2 godziny temu, Morton napisał: Co musieliście zrobić żeby opcja VoLTE się tutaj pokazała? Pacjent Redmi 8 Pro z MIUI 11.0.2 Global Stable *#*#86583#*#* Używałem tego kodu parę dni temu, konieczny restart? Bo po wpisaniu teraz mam takie coś: Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 *#*#86583#*#*Sam kod nic nie da jak dany telefon nie ma wsparcia dla volte u operatora, jak karta sim i sam operator lub plan taryfowy tego nie wspiera. Plus oprogramowanie czyli rom musi miec odpowiednie pliki i konfigurację dla volte u danego operatora w danym kraju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts