Jump to content

Czy działa u nas Volte i WiFi Calling?

Acid

Recommended Posts

20 minut temu, akronix napisał:

XIAOMI MI 9 LITE Czy ten telefon obsługuje voLTE oraz voWiFi / wifi calling

Tak, w Play działa bez problemu. Masz w ustawieniach możliwość włączenia VoLTE i VoWiFi i włączyłeś?

11 minut temu, FromWP napisał:

Tak, w Play działa bez problemu. Masz w ustawieniach możliwość włączenia VoLTE i VoWiFi i włączyłeś?

Chętnie bym włączył jakby się takie opcje pojawiły,
Ty masz 9 Lite ? Może to kwestia softu ?

8 minut temu, akronix napisał:

i informacją   "... enable"

To zrób jeszcze raz, bo to wyłączyłeś. Ta informacja jest błędna. Trochę stary ten rom masz i jeszcze Miui 10, ale może zadziała.

• Like 1

18 minut temu, FromWP napisał:

To zrób jeszcze raz, bo to wyłączyłeś. Ta informacja jest błędna. Trochę stary ten rom masz i jeszcze Miui 10, ale może zadziała.

Dziękuję za pomoc !!!

nie wpadłem na to :) 

(nietypowe ale proszę podeślij mi numer rachunku bankowego na "jan kropka zalogowany małpa gma...i tak dalej)

Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas !  teraz mogę iść spać 

U mnie na Mi 9T Pro na romie global EEA, w taryfie RBM siemaPL po kontakcie z czatem play24 zaczęło działać (pojawiła się ikonka) VoLTE, ale VoWiFi za żadne skarby nie chce się włączyć. Taryfa niby jest zgodna, ale te mendy z Play nie chcą włączyć mi WiFi Calling :/ Oczywiście zgodnie z instrukcją tu znalezioną zastosowałem te krótkie kody (*#*#), ale wysyłanie sms o treści start na 282 zwraca komunikat "twoja taryfa/telefon niezgodne itp."

54 minuty temu, DjAbra napisał:

po kontakcie z czatem play24 zaczęło działać (pojawiła się ikonka) VoLTE

To prawdopodobnie już Ci włączyli VoWiFi jak działa VoLTE. W Play te usługi są chyba połączone i VoLTE nie zadziała bez włączonego VoWiFi.

Na domowym wifi nic (łącze 100/25, Asus RT-AC58U), zobaczę jak będę poza domem u kogoś. Na szczęście to całe VoXXX nie jest mi do szczęścia potrzebne, ale jak jest to czemu nie włączyć :)

Redmi Note 8T, operator Orange - po prośbie na czacie o aktywację i uruchomieniu ponownym telefonu, ikonka na belce pojawiła się na kilka sekund i zniknęła. Od tego czasu nie powróciła

Poprawili auto blokadę na Xiaomi. Jeszcze w zeszłym roku trzymali kilka dni.

• Thanks 1

12 minut temu, cincin27 napisał:

U mnie dzisiaj zniknęła ikonka VoLTE, sieć Play (taryfa RBMobile Siema). Jak wrócę do domu to sprawdzę VoWiFi i ewentualnie uruchomię ponownie usługę.

U mnie na Poco i Mi8 też nie działa VoLTE. Oby Play nie szedł drogą Orange.

Mi wczoraj też siadło po wielu miesiącach i faktycznie miałem wyłączona usługę. Poprosiłem przez czat o włączenie i pykło ponownie po restarcie. Mi9

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, adrian033 napisał:

W Orange flex ładnie śmiga VoLTE

Śmiga, bo w tej ofercie wykupujesz pakiety, więc nie musi nic poprawnie rozliczać. Masz w końcu no limit i Orange ma to gdzieś.

55 minut temu, Gierek99 napisał:

Niestety po chwili znika... czyli jesteśmy pozamiatani przez Play na tą chwilę.

48 minut temu, gtgt2222 napisał:

Witam po 3 tyg na mi 9 t dzialanie volte i VoWIFI w sieci Play dzisiaj przestały obie usługi działać...

Redmi 6 nadal stabilnie Volte i VoWifi działa. Właśnie przed chwilą sprawdziłem. Taryfa Redbull Siema PL.

Edited by marcin19883

14 minut temu, marcin19883 napisał:

Ja z pomorza, więc to losowe.

Przed chwilą przez czat włączyłem. Ma zacząć działać do 24h. Nie było zbędnych pytań o telefon itd. Czyli prawdopodobnie coś im się zresetowało.

Już ponownie działa.

Edited by FromWP

11 minut temu, FromWP napisał:

Czyli prawdopodobnie coś im się zresetowało.

Mi w Playu w zeszłym roku zresetował się konfig sieci i wrócił roaming krajowy, czyli zasięg innych sieci. A mam już chyba z 2 lata tylko macierzyty PLAY. Więc to bardzo prawdopodobne, że coś zresetowali, przy okazji aktualizacji czegoś.

14 minut temu, marcin19883 napisał:

Twój LG k8 wspiera tylko VoWifi.

Tyle że w Play to wystarcza. Włączenie VoWiFi włącza też VoLTE. Jak po raz pierwszy uruchamiałem za pomocą jakiegoś starszego iPhona, to też tylko VoWiFi w nim działało.