FromWP Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 20 minut temu, akronix napisał: XIAOMI MI 9 LITE Czy ten telefon obsługuje voLTE oraz voWiFi / wifi calling Tak, w Play działa bez problemu. Masz w ustawieniach możliwość włączenia VoLTE i VoWiFi i włączyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akronix Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 11 minut temu, FromWP napisał: Tak, w Play działa bez problemu. Masz w ustawieniach możliwość włączenia VoLTE i VoWiFi i włączyłeś? Chętnie bym włączył jakby się takie opcje pojawiły, Ty masz 9 Lite ? Może to kwestia softu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 1 minutę temu, akronix napisał: Ty masz 9 Lite ? Tak. Pojawią się jak użyjesz kodów w dialerze (telefonie) Volte *#*#86583#*#* Vowifi *#*#869434#*#* Link to comment Share on other sites More sharing options...
akronix Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Oczywiście to robiłem w aktywację i informacją "... enable" Ja mam soft MIUI 10.3.1 Wersja Android 9 PKQ 1.181121.001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 8 minut temu, akronix napisał: i informacją "... enable" To zrób jeszcze raz, bo to wyłączyłeś. Ta informacja jest błędna. Trochę stary ten rom masz i jeszcze Miui 10, ale może zadziała. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akronix Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 18 minut temu, FromWP napisał: To zrób jeszcze raz, bo to wyłączyłeś. Ta informacja jest błędna. Trochę stary ten rom masz i jeszcze Miui 10, ale może zadziała. Dziękuję za pomoc !!! nie wpadłem na to (nietypowe ale proszę podeślij mi numer rachunku bankowego na "jan kropka zalogowany małpa gma...i tak dalej) Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas ! teraz mogę iść spać Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjAbra Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 U mnie na Mi 9T Pro na romie global EEA, w taryfie RBM siemaPL po kontakcie z czatem play24 zaczęło działać (pojawiła się ikonka) VoLTE, ale VoWiFi za żadne skarby nie chce się włączyć. Taryfa niby jest zgodna, ale te mendy z Play nie chcą włączyć mi WiFi Calling :/ Oczywiście zgodnie z instrukcją tu znalezioną zastosowałem te krótkie kody (*#*#), ale wysyłanie sms o treści start na 282 zwraca komunikat "twoja taryfa/telefon niezgodne itp." Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 54 minuty temu, DjAbra napisał: po kontakcie z czatem play24 zaczęło działać (pojawiła się ikonka) VoLTE To prawdopodobnie już Ci włączyli VoWiFi jak działa VoLTE. W Play te usługi są chyba połączone i VoLTE nie zadziała bez włączonego VoWiFi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjAbra Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 pod *#*#4636#*#*, w "stan IMS" ciągle niedostępne Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Bo dostępny będzie dopiero jak się zaloguje i zacznie działać VoWiFi. Próbowałeś z inną siecią WiFi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjAbra Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Na domowym wifi nic (łącze 100/25, Asus RT-AC58U), zobaczę jak będę poza domem u kogoś. Na szczęście to całe VoXXX nie jest mi do szczęścia potrzebne, ale jak jest to czemu nie włączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otho Sackville Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Redmi Note 8T, operator Orange - po prośbie na czacie o aktywację i uruchomieniu ponownym telefonu, ikonka na belce pojawiła się na kilka sekund i zniknęła. Od tego czasu nie powróciła Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Redmi Note 8T, operator Orange - po prośbie na czacie o aktywację i uruchomieniu ponownym telefonu, ikonka na belce pojawiła się na kilka sekund i zniknęła. Od tego czasu nie powróciła Poprawili auto blokadę na Xiaomi. Jeszcze w zeszłym roku trzymali kilka dni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Ja już dawno miałem od razu, grubo powyżej pół roku temu. Dzięki Bogu flex póki co dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian033 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 W Orange flex ładnie śmiga VoLTEWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 12 minut temu, cincin27 napisał: U mnie dzisiaj zniknęła ikonka VoLTE, sieć Play (taryfa RBMobile Siema). Jak wrócę do domu to sprawdzę VoWiFi i ewentualnie uruchomię ponownie usługę. U mnie na Poco i Mi8 też nie działa VoLTE. Oby Play nie szedł drogą Orange. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gierek99 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Play, dzisiaj rano VoWiFi przestało działać, wczoraj ściągnąłem aktualizację 11.0.8.0 na MI9 , ale to chyba nie powinno być problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 To jakaś ogólna blokada na Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gierek99 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Po ponownej aktywacji na chacie play, usługa zadziałała, zobaczymy co dalej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorlan Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Mi wczoraj też siadło po wielu miesiącach i faktycznie miałem wyłączona usługę. Poprosiłem przez czat o włączenie i pykło ponownie po restarcie. Mi9Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gierek99 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 (edited) Niestety po chwili znika... czyli jesteśmy pozamiatani przez Play na tą chwilę. Ponowne włączenie i działa, ale to mało komfortowe będzie... Edited March 11, 2020 by Gierek99 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtgt2222 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Witam po 3 tyg na mi 9 t dzialanie volte i VoWIFI w sieci Play dzisiaj przestały obie usługi działać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 (edited) 1 godzinę temu, adrian033 napisał: W Orange flex ładnie śmiga VoLTE Śmiga, bo w tej ofercie wykupujesz pakiety, więc nie musi nic poprawnie rozliczać. Masz w końcu no limit i Orange ma to gdzieś. 55 minut temu, Gierek99 napisał: Niestety po chwili znika... czyli jesteśmy pozamiatani przez Play na tą chwilę. 48 minut temu, gtgt2222 napisał: Witam po 3 tyg na mi 9 t dzialanie volte i VoWIFI w sieci Play dzisiaj przestały obie usługi działać... Redmi 6 nadal stabilnie Volte i VoWifi działa. Właśnie przed chwilą sprawdziłem. Taryfa Redbull Siema PL. Edited March 11, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Wszystkim w Play wyłączyli. Zobaczymy co będzie dalej. Co chwilę z nimi czatować żeby ponownie włączyli to trochę bez sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Potwierdzam, cały czas działało od kilku miesięcy bezproblemowo i padło. Play, Mi9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 23 minuty temu, FromWP napisał: Wszystkim w Play wyłączyli. Mi nie. Redmi 6 nadal ma się dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
00raq00 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 2 hours ago, radier said: To jakaś ogólna blokada na Xiaomi. Na mi8 w Play dalej działa. Może miasto ma znaczenie? Jakieś testy lub awaria... Ja jestem z Wrocławia Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 4 minuty temu, 00raq00 napisał: Jakieś testy lub awaria... Ja jestem z Wrocławia Możliwe że coś grzebią lokalnie w sieci. W Warszawie na kilku różnych telefonach przestało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 3 minuty temu, FromWP napisał: Możliwe że coś grzebią lokalnie w sieci Ja z pomorza, więc to losowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 (edited) 14 minut temu, marcin19883 napisał: Ja z pomorza, więc to losowe. Przed chwilą przez czat włączyłem. Ma zacząć działać do 24h. Nie było zbędnych pytań o telefon itd. Czyli prawdopodobnie coś im się zresetowało. Już ponownie działa. Edited March 11, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 11 minut temu, FromWP napisał: Czyli prawdopodobnie coś im się zresetowało. Mi w Playu w zeszłym roku zresetował się konfig sieci i wrócił roaming krajowy, czyli zasięg innych sieci. A mam już chyba z 2 lata tylko macierzyty PLAY. Więc to bardzo prawdopodobne, że coś zresetowali, przy okazji aktualizacji czegoś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 24 minuty temu, cincin27 napisał: VoLTE nawet nie sprawdzam, bo mam słaby zasięg). Twój LG k8 wspiera tylko VoWifi. Jeśli miałbyś Volte, to bym się zdziwił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 14 minut temu, marcin19883 napisał: Twój LG k8 wspiera tylko VoWifi. Tyle że w Play to wystarcza. Włączenie VoWiFi włącza też VoLTE. Jak po raz pierwszy uruchamiałem za pomocą jakiegoś starszego iPhona, to też tylko VoWiFi w nim działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 18 minut temu, FromWP napisał: Włączenie VoWiFi włącza też VoLTE Wiem o tym. Tak czy inaczej na RN7 nie chce w Playu ruszyć Volte i VoWifi. Ciekawe czy komuś się udało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave091 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 U mnie na MI 9T Pro też od wczoraj nie działa VoWifi w Play. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts