emarcin Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Także ten stan ims można sobie wsadzić w 4 litery.A ile masz kart SIM? Jedną czy dwie?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 A ile masz kart SIM? Jedną czy dwie?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka1 karta sim. A w Mi Max 1 na xiaomi.eu nie mogę znaleść opcji w activity launcher jak wpiauje modem Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 5 minut temu, k120 napisał: Także ten stan ims można sobie wsadzić w 4 litery. Prawdopodobnie sprawdzałeś stan IMS dla innego slotu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Prawdopodobnie sprawdzałeś stan IMS dla innego slotu.A działa ten myk z activity launcher na xiaomi.eu na miui 10? Mam ostatnią bedę na Mi Max i nie znajduje mi modem a band mam US, 800 i PCS. Wybrałem PCS ale nic się nie zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 9 minut temu, k120 napisał: 19 minut temu, FromWP napisał: A działa ten myk z activity launcher na xiaomi.eu na miui 10? Nie wiem, jak nie widać to prawdopodobnie nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Nie wiem, jak nie widać to prawdopodobnie nie.Albo to wina andka 7 czyli nie działa ta metoda poniżej 8/9 albo xiaomi.eu nie da rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 1 minutę temu, k120 napisał: 30 minut temu, FromWP napisał: Albo to wina andka 7 Nie wiem, raczej romu, niezależnie czy eu, czy global. Na Redmi note 7 też to nie działa a ma chyba Androida 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 A Play udostępnia jeszcze APN - IMS ? Może ktoś wkelić ustawienia? Albo te Internet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 @k120 IMS po uruchomieniu usługi zniknął. Jest tylko Play internet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raamboo Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Dnia 16.01.2020 o 08:35, marcin102_5 napisał: Witam wszystkich Mój przykład wygląda tak na Mi 9T 1. Wprowadziłem kody i pojawiły się opcje VOLTE VoWifi 2. Za pośrednictwem BOK w Play a dokładnie czatu Play uruchomił mi opcje VoWifi wraz z Volte Po około minucie pojawiła się ikonka koło stanu baterii że Volte działa i naprawdę działało, pojawiła sie ikonka HD podczas wykonywania rozmów w usłudze IMS Volte jest dostepne Jednak wystąpił błąd polegający na tym że nie widzę kto do mnie dzwoni i jest tylko numer nieznany, czyli telefon nie czyta ID kontaktó Drugim problemem to nie działające Vowifi, nie pojawiła się żadna ikonka na ekranie i w stanie usługi IMS Vowifi jest niedostepne Jak mogę naprawić te problemy A masz ustawione Karty SIM i sieci komórkowe -> wybrana karta -> Właściwości sieci -> preferuj Wi-Fi? Bo ja dzisiaj też ten temat przerabiałem MIUI Global 11.0.3 na Mi 9T i dopiero po ustawieniu tej opcji mam ikonkę na belce u góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Odnośnie Orange Miła Pani na czacie poinformowała wprost - każdy model telefonu nie ujęty w urządzeniach podanych na ich stronie - współpracujących z danymi formatami VoLTE, czy VoWiFi będzie z automatu odłączany - co u mnie wystąpiło już po pół godzinie działania. Czemu ? Bo takie są ich ustalenia i dopóki się to nie zmieni (nie wiadomo kiedy) to tak będzie. Na pytanie dlaczego w T-mobile akurat telefony Xiaomi działaja naVoLTE, czy VoWiFi bez żadnego ale - brak odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Odnośnie Orange Miła Pani na czacie poinformowała wprost - każdy model telefonu nie ujęty w urządzeniach podanych na ich stronie - współpracujących z danymi formatami VoLTE, czy VoWiFi będzie z automatu odłączany - co u mnie wystąpiło już po pół godzinie działania. Czemu ? Bo takie są ich ustalenia i dopóki się to nie zmieni (nie wiadomo kiedy) to tak będzie. Na pytanie dlaczego w T-mobile akurat telefony Xiaomi działaja naVoLTE, czy VoWiFi bez żadnego ale - brak odpowiedzi.No to chyba normalne, że na to pytanie nie uzyskałeś odpowiedzi. Dzwonisz do Orange, konsultant Orange, nie pracuje w T-Mobile, nie zna tamtych ustawień itp. Dziwne pytania zadajesz. Skad niby ma to wiedzieć co i jak w T-Mobile? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 @newelco "Orange" i wszystko jasne. Oni byli chyba ostatnim operatorem który zniósł simlocki, ale walczyli do końca. Dwa że przygoda Orange z Xiaomi trwa dosyć krótko. Tak naprawdę wszyscy operatorzy najchętniej pozwalali by na VoLTE i VoWiFi tylko w telefonach przez nich brandowanych (jakby wgrywali sami ustawienia modemu, to mogło by to mieć jakiś sensu, ale tego nie robią). Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 [mention=13110]newelco[/mention] "Orange" i wszystko jasne. Oni byli chyba ostatnim operatorem który zniósł simlocki, ale walczyli do końca. Dwa że przygoda Orange z Xiaomi trwa dosyć krótko. Tak naprawdę wszyscy operatorzy najchętniej pozwalali by na VoLTE i VoWiFi tylko w telefonach przez nich brandowanych (jakby wgrywali sami ustawienia modemu, to mogło by to mieć jakiś sensu, ale tego nie robią).Oni to najchętniej wypuszczaliby wszyscy tylko takie rzeczy na Iphony i ewentualnie Samsungi.Play i Orange(Nju) przełożone do Iphone 8 z telwfonów Xiaomi w których to nie działało, tam działa tak naprawdę od strzała, zarówno vowifi jak i volte. Orange załapało od razu. T-Mobile na kartę w Iphone także ma. Po przełożeniu Orange do Mi8 Lite Volte załapało bez problemu vowifi nie działa. Play działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 4 minuty temu, k120 napisał: Oni to najchętniej wypuszczaliby wszyscy tylko takie rzeczy na Iphony i ewentualnie Samsungi. Problem polega na tym, że każdy z operatorów wprowadza te usługi po swojemu i dla każdego potrzebne są inne ustawienia modemu. Z iPhonami najłatwiej. Włączają VoLTE z automatu, ale w tym w którym uruchomiłem usługę nie działała, wywalało z LTE do 3G, a w ustawieniach opcji brak (bo iPhon wie lepiej i nie potrzebna). Tylko VoWiFi działało. W Mi 9 Lite działa jedno i drugie (odpukać w nie malowane, bo nie wiadomo jak długo, mogą zbanować) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 (edited) Dnia 16.01.2020 o 08:35, marcin102_5 napisał: Jednak wystąpił błąd polegający na tym że nie widzę kto do mnie dzwoni i jest tylko numer nieznany, czyli telefon nie czyta ID kontaktó Drugim problemem to nie działające Vowifi, nie pojawiła się żadna ikonka na ekranie i w stanie usługi IMS Vowifi jest niedostepne Pojawiła się aktualizacja systemu dla Mi 9T do wersji V11.0.4.0 z Androidem 10. Został w niej dodany profil Play Poland Commercial. Czy po zaktualizowaniu nadal masz problemy z CallerID i VoWIFI? Edited January 20, 2020 by Pitero Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 (edited) Dnia 20.01.2020 o 14:11, Pitero napisał: Pojawiła się aktualizacja systemu dla Mi 9T do wersji V11.0.4.0 z Androidem 10. Został w niej dodany profil Play Poland Commercial. Czy po zaktualizowaniu nadal masz problemy z CallerID i VoWIFI? Czy kolega może podać dane profilu IMS Play Poland Commercial? Mam Redmi Note 7 i rom EU V11.0.4.0. Volte w Playu i Orange nie chce ruszyć. Uruchomiłem usługi w BOK, ale i tak to nic nie dało. Oczywiście kody na wyłączenie sprawdzania regionu wprowadziłem. Dziwne, że Orange mi działa na Redmi 6 a na RN7 nie. Edited January 23, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 10 godzin temu, marcin19883 napisał: Czy kolega może podać dane profilu IMS Play Poland Commercial? Tu nic się nie ustawia. Zresetij co najwyżej ustawienia apnow. Profile Qualcommowe dla opkow, zawarte w plikach.mbn, dodaja wpisy w plikach systemowych pod poszczególnych opkow - są tam zawarte m. ustawienia apnow, IMS, dostępne kodeki audio i masę różnych rzeczy. Jaką masz taryfę w Play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 5 godzin temu, Pitero napisał: Tu nic się nie ustawia. Zresetij co najwyżej ustawienia apnow. Profile Qualcommowe dla opkow, zawarte w plikach.mbn, dodaja wpisy w plikach systemowych pod poszczególnych opkow - są tam zawarte m. ustawienia apnow, IMS, dostępne kodeki audio i masę różnych rzeczy. Jaką masz taryfę w Play? Ok rozumiem. Mam Redbull mobile na kartę. Próbowałem ap. Ims wpisać i nie chciało dodać, więc pewnie już jest w systemie. Wychodzi na to, że Play blokuje Volte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 22 minuty temu, marcin19883 napisał: Wychodzi na to, że Play blokuje Volte. Nie to że blokuje, tylko w Play musisz uruchomić usługę VoWiFi, dopiero wtedy zadziała VoLTE. Na tel. Xiaomi automatem nie uruchomisz, tylko przez BOK, albo iPhona. Czy będzie po uruchomieniu działało na RN7 nie wiem. Sprawdzę w weekend. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Marcin, ja po wielu bojach z VoLTE Orange na różnych Xiaomi odpuściłem. Skończyła mi się umowa, przeszedłem do Flexa i działa od strzała. Mega wygodna oferta. Może jakoś tam najtaniej nie wychodzi ale 15GB+ social pass + no limit krzywdy nie robi Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 (edited) 1 godzinę temu, FromWP napisał: Nie to że blokuje, tylko w Play musisz uruchomić usługę VoWiFi, dopiero wtedy zadziała VoLTE. Na tel. Xiaomi automatem nie uruchomisz, tylko przez BOK, albo iPhona. Czy będzie po uruchomieniu działało na RN7 nie wiem. Sprawdzę w weekend. 3 razy prosiłem konsultantów na czacie. Zapewniali, że wifi calling włączone 43 minuty temu, tpawel napisał: Marcin, ja po wielu bojach z VoLTE Orange na różnych Xiaomi odpuściłem. Skończyła mi się umowa, przeszedłem do Flexa i działa od strzała. Mega wygodna oferta. Może jakoś tam najtaniej nie wychodzi ale 15GB+ social pass + no limit krzywdy nie robi Ja tylko neta potrzebuje. W redbull mobile siema pl, mam paczkę 50GB za 30zł, która na kilka miesięcy wystarcza. Edited January 24, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Poszukaj kogoś z iphonem i tam włączysz i volte i vowifi. U mnie co prawda vowifi nie działa, mimo, że na iphone działało ale volte działa w nju. To samo jest w Play. Też wcześniej dzwoniłem na Bok Play i była lipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 15 minut temu, marcin19883 napisał: 3 razy prosiłem konsultantów na czacie. Bardzo możliwe że na RN7 w Play nie zadziała. Włożę swoją kartę gdzie z Mi 9 Lite działa, do RN7 i zobaczę co on na to powie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 (edited) Na redmi 6 też nie uruchomiłem Volte w Playu. Zauważyłem, że i tak jakiś progress jest, bo już w Miui 11 nie ma ustawień IMS Playa w punktach dostępu. Więc pewnie jak Orange, są głęboko w systemie. Nie rozumiem tej polityki blokowania. Volte i VoWifi powinno być dla każdego uruchomione. Jak komuś nie działa, to sobie wyłączy. Prosta sprawa. Edited January 24, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 22 minuty temu, cincin27 napisał: Ja mam taryfę RedBull Siema na kartę (bez PL) i na Mi 9 Lite działa mi VoLTE oraz VoWiFi. Z tego co czytałem to Mi9, Mi9 lite nie mają z tym problemów. Może to się wiążę z tym, że posiadają Androida 10? Ja dalej na 9tce siedzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 (edited) Jestem ciekawy czy na Poco F1 ruszy wificalling po aktualizacji do Android 10. VoLTE w Play działa bez zarzutu. //EDIT// Po aktualizacji jednak bez zmian. Edited January 31, 2020 by radier Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 1 godzinę temu, marcin19883 napisał: Ja dalej na 9tce siedzę. Przykro mi bardzo, ale w RN7 nie działa VoLTE, ani VoWiFi w Play pomimo aktywowanej usługi na karcie. Nie oszukiwali Cię w BOK-u, uruchomili. Żony karta włożona do Mi9Lite i wszystko działa, czyli też iPhon uruchomił jej tą usługę, ale z RN7 nie działa. Mi 9 lite ma na razie Androida 9, czyli nie w wersji Androida problem, tylko w modemie i jego profilach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Czyli co twierdzicie, że na Miui 10 działa bo jest apn ims a w Miui 11 nie, na niektórrych telefonach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 13 minut temu, k120 napisał: Czyli co twierdzicie, że na Miui 10 działa bo jest apn ims a w Miui 11 nie, na niektórrych telefonach? W Miui 11 ten APN jest już w modemie gdzieś zapisany. Jak ręcznie wpisywałem APN IMS, to go nie chciało zapisać. A dzieje się tak, tylko wtedy, gdy już dany profil istnieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 Ja tylko neta potrzebuje. W redbull mobile siema pl, mam paczkę 50GB za 30zł, która na kilka miesięcy wystarcza.To po co się męczysz z VoLTE? Ustaw sobie tryb tylko LTEw hidden menu i z głowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 12 godzin temu, tpawel napisał: To po co się męczysz z VoLTE? Ustaw sobie tryb tylko LTEw hidden menu i z głowy. Raz na jakiś czas się dzwoni. A z Volte, chodzi też o to, że przy szczątkowym zasięgu jest płynna rozmowa, w porównaniu do 2G/3G, gdzie muszisz mieć dużo lepszy zasięg. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 (edited) Nie wie ktoś czemu dostaje taki komunikat ze strony PDC? Mam sterowniki najnowsze ale próbowałem instalować różne wersje. Na drugim komputerze to samo. Edited February 3, 2020 by avira Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 1 godzinę temu, avira napisał: Mam sterowniki najnowsze ale próbowałem instalować różne wersje W Dodaj/Usuń programy możesz zobaczyć jaka masz zainstalowaną wersję drajwerów od Qualcomm (Qualcomm USB Drivers for WIndows). Muszą być wyższe niż 1.00.32. W tej instalce QPST w katalogu Drivers masz sterowniki w wersji 1.00.40 - https://qpsttool.com/qpst-tool-v2-7-480 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 @Pitero No niestety zainstalowałem to najnowsze i w panelu też tak pokazuje, że mam 1.00.40 ale błąd wyskakuje dalej, Korzystam z tej instrukcji, żeby wpisać su setprop sys.usb.config diag,serial_cdev,rmnet,adb w terminalu i potem jeszcze kod *#*#717717#*#* . Urządzenie mi wyszukuje ale wyskakuje ten błąd. Jeszcze jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts