barte99 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 To użyj ponownie kodów.Kody nie pomogą.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Dnia 10.11.2019 o 12:44, Pitero napisał: Aktywacja VoWifi w Play na Mi 9 lite bez roota: 1. Aktywujemy usługe WIfi Calling na karcie sim - poprzez BOK Play albo na certyfikowanym przez Play urządzeniu 2. Wyłączamy VoWifi i VoLTE Carrier check : *#*#86583#*#* dla VoLTE, *#*#869434#*#* dla VoWIFI 3. Instalujemy aplikację Activity Launcher. 4.Otwieramy ją i wyszukujemy pozycję Modem Config, wybieramy pozycję Modem Config. 5. Uruchomi nam się lista profili sieciowych, podobnie jak w programie Advanced PDC Tool. 6.Wybieramy DT_Commercial_Poland - pl - /fimware/image/modem_pr/mcfg/configs/mcfg_sw/generetic/eu/dt/commercial/pl/mcfg_sw.mbn 7. Po chwili powinna połączyć nam z WIFI Calling (w menu telefonu w zakładce Ustawienia-Karty sim i sieci komórkowe-Karta sim-Nawiązuj połączenia za pomocą WI-FI ustawiamy na właczone i pozycja Właściwości sieci ustawiamy na Preferuj Wi-FI) 8. Może być wymagany restart słuchawki. Video: https://streamable.com/061na Też nie mam opcji Modem Config, jaką masz wersje androida i miui ze masz coś takiego?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stilo Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Na Mi6 mam Modem Config, ale nie mam profilu DT_Commercial_Poland. W plikach systemowych jest ten profil, ale w Active Laucher go nie widać.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 15 godzin temu, w.swierk napisał: Też nie mam opcji Modem Config, jaką masz wersje androida i miui ze masz coś takiego?? Miui global stable 11.3.3.0. Andek 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 U mnie na Mi9 na najnowszym 11 stable volte i vowifi działa bez zarzutu już od tygodnia na tej metodzie z activity launcher Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Ale nie mówimy tu o działaniu w Nju, right? Bo we wszystkich innych sieciach jest łatwiej ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 Dnia 10.11.2019 o 12:44, Pitero napisał: Aktywacja VoWifi w Play na Mi 9 lite bez roota: Wszystko OK, tylko apka nie pozwala wyłączyć opcji "Commercial Config" na niektórych fonach, przez co nie idzie się przedostać do opcji DT. 15 godzin temu, eNse napisał: działa bez zarzutu już od tygodnia na tej metodzie z activity launcher Commercial Config miałeś od razu wyłączony, czy udało Ci się tę opcję wyłączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Na Redmi Note 8T w Play działa VoLTE. Standardowa procedura czyli kody, a potem telefon na infolinię i restart telefonu.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Mi mix 3 w Orange nie rusza, w mixie 2s działało bez problemu. Ktoś coś?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
downtown69 Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Problem rozwiązany, po ponownej aktywacji i dezaktywacji, dwukrotnym restarcie tela wszystko zaczęło działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted December 22, 2019 Share Posted December 22, 2019 Panowie zwykły orange (nie flex) dalej blokuje po kilku dniach ? Bo nie wiem czy mam dzwonić do nich, czy przejść na flexa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek125 Posted December 22, 2019 Share Posted December 22, 2019 (edited) Dnia 10.11.2019 o 12:44, Pitero napisał: Aktywacja VoWifi w Play na Mi 9 lite bez roota: Witam Mam w rodzinie kilka telefonów Xiaomi. Kilka tygodni temu na Mi9T Pro udało się odpalić kodem *#*#86583#*#* szło i volte działało razem z wideorozmowami, ale do momentu przełączenia na roaming krajowy. Po powrocie przestawało. Olelismy to wtedy. Później była aktualizacja do MIUI 11 i padło całkiem. Po wykonaniu powyższej metody poszła zarówno volte jak i vowifi. Nie działają natomiast wideorozmowy. Mam jeszcze 2 pacjentów w których bardzo chciałbym dokonać przeróbki. Są to Redmi Note7 i Redmi 7. Na obu instaluje Activiti launcher i nie ma w nich opcji modem config. Jakieś pomysły? Kod *#*#86583#*#* nie działa na obu. Na obu 7 jest najnowsze dostępne MIUI 11 i aktywna usluga. Wszystkie telefony są w PLAY. Edited January 5, 2020 by mrosi Edycja cytowanej zawartości przekracza możliwości...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Czy ma ktoś modem config na miui 10? Ciekawi mnie czy jest to opcja zawarta w miui 11 czy w firmware niektórych telefonów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 (edited) Dziś przestało mi działać volte na Mi8 w sieci nju. Zastanawiam się czy to coś z siecią czy z miui. U was działa dziś volte w nju? Edited December 29, 2019 by kiltel Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Bardzo dziwne ze Ci działało. Mnie wycinają po 2-3hJest na to rada. Przejdź z nju do flex Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Działało pewnie dlatego, że Xiaomi miałem od dwóch dni. I to wykryli i wyłączyli volte. W nju mam praktycznie to samo co we flex więc nie bardzo chce mi się przechodzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterchmiel1 Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 Dnia 12.12.2019 o 20:19, radier napisał: Na Redmi Note 8T w Play działa VoLTE. Standardowa procedura czyli kody, a potem telefon na infolinię i restart telefonu. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Co Ci powiedzieli na info Play? Bo ja dzwoniłem i mówią że nie można uruchomić indywidualne. Mam redmi note 8 pro. Czy uruchomił ktoś Volte na tym fonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 Że prosisz o aktywację wifi calling. O VoLTE nic nie trzeba mówić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barte99 Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 Ja ostatnio zauważyłem ( T mobile, Pocophone F1), że WiFi Calling działa i w momencie gdy nie wyświetla mi ikonki, wystarczy restart WiFi w telefonie. VoLTE natomiast w ogóle mi nie działa.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterchmiel1 Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 Po użyciu kodów Volte działa na Redmi note 8 pro w Play Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojdo Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 Czy volte i vowifi (orange) działa na lg g7 fit w wersji dual sim czy tylko single? Czy działa wtedy na obu kartach? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 Skoro Orange twierdzi, że to wina Xiaomi to może trzeba zgłaszać sprawę właśnie do Xiaomi. Wie ktoś gdzie można zgłaszać błędy Miui? Gdyby dużo osób zaczęło zgłaszać to może by się coś zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Bez problemu uruchomiłem VoLTE VoWIFI w Play, Mi 9 lite global stable. Kody żeby pokazały się opcje VoLTE i VoWiFI w ustawieniach, potem sarjfon znajomego i sms START na nr 282 (uruchamia VoWIFI dla karty o ile taryfa i telefon na to pozwala). Przyszedł sms że usługa aktywna, karta przełożona do Mi i działa. Nie musiałem zmieniać modemu w Modem config, a był jakiś ogólny Commerical Config. Sprawdziłem na dwóch innych, czyli pl/generic/eu/dt i poland/generic\eu\play, też działa. Wygląda na to że Play pod tym względem nie ma jakichś wyjątkowych wymagań, dlatego dziwi mnie że trzeba oszukiwać system iPhonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Zobaczysz jak długo będzie działać. Nie nastawiał bym się na długi okres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 @zoltan78 To Play też wywala? Słyszałem że Orange i T Mobile potrafi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Pewnie, też wyłączają.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Guzik prawda. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Piszę na swoim przykładzie, miałem włączone i aktywowane VoLTE. Działo przez jakiś czas póki byłem w miejscu zamieszkania i miałem dobry zasięg. Gdy wyjechałem a telefon przeszedł w roaming to po powrocie już nie działało. Musiał bym na nowo aktywować, szczerze do niczego mi to nie potrzebne więc dałem sobie z tym spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 (edited) 3 godziny temu, FromWP napisał: Nie musiałem zmieniać modemu w Modem config, a był jakiś ogólny Commerical Config. Sprawdziłem na dwóch innych, czyli pl/generic/eu/dt i poland/generic\eu\play, też działa. Od Global Stable 11.3.4.0 ( i Global EEA) Xiaomi dodało w końcu profil Play_Poland_Commercial, dlatego w tej chwili po stronie urządzenia powinna wystarczyć dezaktywacja Carrier check kodami USSD, bez grzebania w ModemConfig, aby zadziałało VoWIFI. Edited January 10, 2020 by Pitero Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 5 minut temu, Pitero napisał: powinna wystarczyć w tej chwili aktywacja kodami USSD Jakimi konkretnie? Bo chyba nie chodzi Ci o *#*#86583#*#* dla VoLTE, *#*#869434#*#* dla VoWIFI bo to uruchamia pojawienie się w menu opcji wyboru. Nadal usługę w Play trzeba aktywować sms-em START na nr 282, a to wysłane z Mi 9 Lite kończy się odmową włączenia usługi, bo oferta, lub telefon tego nie obsługuje. Widzę że dodali też profile dla Orange i T-mobile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 7 minut temu, FromWP napisał: Jakimi konkretnie? Bo chyba nie chodzi Ci o *#*#86583#*#* dla VoLTE, *#*#869434#*#* dla VoWIFI O to mi chodzilo. Edytowalem poprzedniego posta, aby uniknąć niejasności. 13 minut temu, FromWP napisał: Widzę że dodali też profile dla Orange i T-mobile. Te już są od dawna dostępne w Global Stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 7 minut temu, Pitero napisał: O to mi chodzilo. Edytowalem poprzedniego posta, aby uniknąć niejasności. Ale nadal aby zadziałało potrzebna aktywacja samej usługi VoWiFi w Play, czyli sms. Niemożliwa z poziomu urządzenia (chyba że urządzeniem jest iPhon). Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Zoltan raczej miałeś jakiegoś pecha. Przejrzałem kiedyś cały temat i chyba nikt się nie skarżył na znikające volte w Play . Ja mam aktywowane od września, jeździłem do 200km od miejsca zamieszkania i wciąż volte działa. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 15 godzin temu, FromWP napisał: Ale nadal aby zadziałało potrzebna aktywacja samej usługi VoWiFi w Play, czyli sms. Niemożliwa z poziomu urządzenia (chyba że urządzeniem jest iPhon). No to chyba logiczne. Żaden diwajs Xiaomi póki co nie jest pobłogosławiony przez Play do oficjalnej obsługi Volte/VoWifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Nie wiem z czym macie problem w tym Playu, ja po prostu ściągnąłem aplikację i postąpiłem wg instrukcji kilka stron wcześniej i jak raz włączyłem volte i vowifi tak działa po dziś dzień bez żadnej kombinacji z kodami i innymi telefonami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts