FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Witam wszystkich Chciałem zaktualizować sobie mój telefon z MIUI 6.8.4 na androdzie 5.1.1 do najnowszego MIUI na androdzie 6.0.0. Po wejściu w aplikację "aktualizacje" i wybraniu opcji aktualizowania poprzez plik .zip udało mi się wszystko zainstalować, po włączeniu telefonu jednak nastąpił problem. Po wpisaniu hasła w celu odblokowania telefonu na sekundę pojawia się ekran główny, a potem zaraz wraca do ekranu blokady. Próbowałem restartować parę razy, a także próbowałem odblokowywać aż do skutku, ale nic nie pomogło. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) Zrób ful wipe jeśli masz twrp lub ustawienia fabryczne jeśli zmieniasz 5.1 na 6 to raczej końeczne jest format Edited October 6, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 A jak to zrobić? Jestem zupełnie zielony Przed chwilą, madmax86 napisał: Zrób ful wipe jeśli masz twrp lub ustawienia fabryczne jeśli zmieniasz 5.1 na 6 to raczej końeczne jest format A jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Masz odblokowany czy zablokowany boot loader ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 (edited) Przed chwilą, madmax86 napisał: Masz odblokowany czy zablokowany boot loader ? Chętnie bym to sprawdził, ale nie potrafię odblokować telefonu. Prawdopodobnie tak, ponieważ nic z tym nie robiłem Edited October 6, 2016 by FallinGrandpa Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Raczej się nie dowiemy co masz wgrane bo po tym można poznać czy jest zablokowany więc zostaje ci tylko MIFLASH musisz nim zainstalować na nowo oprogramowanie poczytaj poradnik Jeśli był by odblokowany boot loader to mógłbyś wgrać recovery i zrobić full wipe to by na pewno pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 Przed chwilą, madmax86 napisał: Raczej się nie dowiemy co masz wgrane bo po tym można poznać czy jest zablokowany więc zostaje ci tylko MIFLASH musisz nim zainstalować na nowo oprogramowanie poczytaj poradnik Jeśli był by odblokowany boot loader to mógłbyś wgrać recovery i zrobić full wipe to by na pewno pomogło. Na 100% jest zablokowany, bo z tego co wiem to fabrycznie nie było odblokowany więc spróbuję skorzystać z tego poradnika. Dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 No to tylko mi flash ale dobrze poczytaj żebyś nie wgrał programy np ze SE. Masz napisy po Chińsku na pudełku czy po angielsku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 Przed chwilą, madmax86 napisał: Po Chińsku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Więc wygląda na Kenzo możesz wgrać oprogramowanie dla tego modelu bo ja też mam po chińsku pudełko Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 Przed chwilą, madmax86 napisał: Więc wygląda na Kenzo możesz wgrać oprogramowanie dla tego modelu bo ja też mam po chińsku pudełko Tylko problem w tym, że nawet nie wiem od czego mam zacząć. Podobno żeby wszystkie podpunkty z tych poradników działały to muszę użyć MI PC suite. Problem w tym że on nie działa bo wywala mi błąd że muszę zaktualizować moje urządzenie którego nie mam jak zaktualizować bo jest nie do użytku w obecnym stanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html ale musisz znać trochę angielskiego Poczytaj dokładnie poradnik tam wszystko jest a nikt nie naprawi za cb w domu telefonu chyba że wyślesz go do serwisu. Skontaktuj się z Zexon72 Jeśli nie czujesz się na siłach możesz jemu wysłać ewentualnie on ci naprawi Edited October 6, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 (edited) Przed chwilą, madmax86 napisał: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html ale musisz znać trochę angielskiego Już jestem na tropie, wszedłem w Fastboot mode (Króliczek zniknął a czerwona lampa mruga) i teraz mam włączyć ten MiFlash, gdzie mam go pobrać? Bo szukam i na jedynej stronie gdzie były pliki do bezpośredniego pobierania prawdopodobnie je usunęli bo kafelek "Download" jest szary i nie da się z nim nic zrobić Edited October 6, 2016 by FallinGrandpa Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) A masz na pewno zainstalowane wszystkie sterowniki ? Wpisz w google mi flash a gdzieś na pewno pobierzesz i pamiętaj aby wgrać dobre oprogramowanie Edited October 6, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 O jakie sterowniki chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 No mam nadzieję że masz zainstalowane niezbędne sterowniki które są w poradnikach Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 Podobno mają się automatycznie zainstalować po pobraniu MiFlash Link to comment Share on other sites More sharing options...
FallinGrandpa Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 Jeżeli mogę się jeszcze o coś zapytać to według poradnika powinienem włączyć MiFlash i kliknąć F5 aby zauważył mój telefon. Tyle że w folderze nie ma żadnej aplikacji którą mógłbym uruchomić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) http://api.bbs.miui.com/url/MiFlash jeśli na końcu jest "htm" to skasuj po pobraniu na tej stronie masz miflasha przecie http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Edited October 6, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts