Guest adelit18 Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 (edited) Na początku chciałem powiedzieć, że przewertowałem całe google, wszystkie fora angielskie xiaomi, xda itp. nie rozwiązałem problemu pomimo, że jest od groma poradników jak "odceglić" telefon. Telefon: Xiaomi Redmi Note 3 PRO Bootloader: Zablokowany ; FASTboot: niedostępny, EDL niedostępny Problem: Podczas wgrywania romu DEV CHINA ver. 6.10.22 za pomocą MiFlash z poradnikiem z tego forum, tj. w celu odblokowania Bootloader'a , wszystko z flashowaniem było ok, do momentu gdy w pewnym momencie wyskoczył krzak z adnotacją, że nie ma wystarczająco miejsca w magazynie. Telefon w tzw. ucegleniu, nie podnosi sie, podczas podlaczenia go do PC, w menedżerze urzadzen identyfikowany jako QUALCOMM HS-USB Diagnostics 900E , zamiast QUALCOMM ... 9008 Telefon jest w dziwnym trybie - migająca dioda powiadomień na czerwono + brak podświetlenia ekranu. Próby odłączenia baterii oraz USB z pinów na płycie głównej - tzw. Hardreset - nie pomógł. Czy miał ktoś taki przypadek i udało mu się wyjść z tej sytuacji z pominięciem w przechodzenie w tzw. Test mode - ?jakieś zwarcie na płycie głównej? Edited October 4, 2016 by adelit18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrod Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Mi dzisiaj pojawił się ten sam problem. Czy ktoś zna rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 (edited) Musicie edl wymusić jest parę opcji kablem serwisowym zwarciem pinów na płycie lub komendą przez wiersz poleceń ADB 5. Alternatywne sposoby wejścia w tryb Emergency Download (EDL). Edited October 5, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 @adelit18 @nitrod Jeśli alternatywne metody wejścia w EDL nie pomogą lub poczas flashowania MiFlash wyrzuci błąd - piszcie na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 (edited) Jeśli Zexon72 pomaga ci w odratowaniu telefonu to zdajcie relację jeśli się uda bo jestem ciekaw Edited October 5, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts