sp1204 Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 (edited) Witam, mam problem z kartą pamięci ADATA 32GB, po zainstalowaniu najnowszego global deva w ustawieniach pamięci jest napisane, że karta ma 33,19GB a w menedżerze plików ma ona dziwną nazwę, dokładnie to jM-^VM-VM-wM-?M-BM-^T^UM-}M-NM-E. Czy miał ktoś jeszcze taki problem? Da radę to jakoś naprawić? Edited October 5, 2016 by sp1204 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Wyjmij z telefonu, spróbuj zrobić format w kompie. Formatuj do fat32.wysłane z RedMi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Zmiana wynikająca z przejścia na Androida 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Pierwsze formatowanie jeśli nie pomoże przełóż do innego telefonu lub czytnika czy karta nie jest uszkodzona, jakaś znana firma karty? Ja kiedyś skusiłem się na tanią i takie jaja były z nią że masakra 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp1204 Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Dzięki za sugestie, wczoraj jedynie w telefonie robiłem format karty, w takim razie sprawdzę ją na innym telefonie i sformatuję ja komputerze. Karta jest z firmy ADATA, trochę czasu już ją używam, na początku była super a od jakiegoś czasu na RN3P zaczęły się pojawiać z nią problemy, już kiedyś telefon w ogóle jej nie czytał i trzeba było robić format, żeby w ogóle dało radę ją obsługiwać, wtedy nawet komputer jej nie czytał. A co do androida 6.0 to do wczoraj na Cyanogenmodzie też na 6.0 działała dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 (edited) Hmm wydaję mi się że coś jest nie tak z kartą jest ale sprawdź i daj znać. Możesz wejść jeszcze w diagnostyke i zobacz co tam piszę klikamy kilkakrotnie na „Wersję jądra” w Ustawienia > Informacje o telefonie lub stan telefonu i sieci *#*#4636#*#* Edited October 5, 2016 by madmax86 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp1204 Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Na komputerze, w innym telefonie i w diagnostyce pokazuje prawidłowo, około 30,9GB, jedynie w ustawieniach>pamięć pokazuje 33,18GB. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 (edited) to działa w końcu po formacie ? Czy nadal są problemy ? Jeśli nadal są problemy zmień oprogramowanie Edited October 5, 2016 by madmax86 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp1204 Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 A faktycznie, co do działania to nie napisałem tego wcześniej, działa prawidłowo i działała też wcześniej, mi chodziło cały czas tylko o nieprawidłowe pokazywanie pojemności i nazwę karty ale nazwa po formacie jest już prawidłowa, jedynie dalej w ustawieniach zawyża pojemność ale w tej diagnostyce o której wspomniałeś pokazuje prawidłowo ilość pamięci, poczekam do następnej aktualizacji tego deva, jeśli po niej się to nie naprawi to sprawdzę na stable czy jest tam w porządku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts