energyypl Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 jakoż iż większość modeli w swoch subforach prowadzi ową dyskusje proponuje i tu podyskutwać o wersjach stabilnych dla naszych mi4. Sam obecnie siedze na stable v8.0.2.0. moim zdaniem bateria ciuit gorzej trzyma aniżeliby na v7 około 3/4 sotu. Zero restartów wszystko cacy nooooo może pomijając czasami jakość rozmów. Ps zachęcam do udzielania się Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Dla mnie to stable niczym się nie wyróżnia na plus od wersji dev, posiedziałem jakoś jak wyszło chwilę i wróciłem szybko na dev. Teraz dev 6.9.22 traktuję jako wersję stable, bateria trzyma lepiej, nie ma restartów (w ogóle uświadomiłem sobie, że u mnie pojawiały się tylko przy włączonym wifi, no ale to było jeszcze na globalu), wszystko git ogólnie jest. Przynajmniej u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted October 4, 2016 Author Share Posted October 4, 2016 I tak z ciekswosci kolega podzieli.sie statystykami baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Jak naładuję baterię do końca i ją wyczerpię to wstawię jakieś ScreenShoty, nie wiem czy gdzieś nie wstawiłem w wątku o tej aktualizacji. Tak ogólnie to około, 4-5h SOT i 1-2 dni na jednym ładowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Mi na stable trzyma mniej wiecej tak samo 4-5h sot, z tym ze staram sie nie schodzic ponizej 25% aku Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Ja do stable nie mam uwag a niestety brakuje mi opcji rozszerzenia belki podwójnym pociagnieciem :/Co do baterii- zauważyłem że duży drenaż robi Bluetooth z mibandem.. Za to eksperymentowalem z apka od fb i czy jest czy nie ma zużycie baterii jest dla mnie porównywalne ale to na inny temat.Zauważyłem też że po zainstalowaniu jakiejś aplikacji lub po prostu większej ilości po naciśnięciu przycisku podglądu apek pojawił się lag którego wcześniej nie było.Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted November 19, 2016 Author Share Posted November 19, 2016 Aktualizowal ktos juz do najnowszego stable 8.1.3? z mojej.str drenaz baterii... w godzine sotu 20% aku I jak tam nowe stable? Ktos cos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Ja miałem dev miuipolska, ale miałem problemy z restartami(nawet codziennie). Zainstalowałem najnowszego globala stable i jest ok. Ostatnio zrobiłem update do 8.2 i jest gicior(up-time nawet kilkanaście dni). Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbadm Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 ja aktualnie mam 7.2.16 global dev i notorycznie wywala mi google chrome, po prostu przeglądarka się zamyka i cześć:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 ja aktualnie mam 7.2.16 global dev i notorycznie wywala mi google chrome, po prostu przeglądarka się zamyka i cześć:/ Też mam global dev ale 7.2.23 i chrome działa w porządku na7. 2.16 też było ok, spróbuj zaktualizować może pomoże. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbadm Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 31 minut temu, himek72 napisał: Też mam global dev ale 7.2.23 i chrome działa w porządku na7. 2.16 też było ok, spróbuj zaktualizować może pomoże. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Ale na Mi 4? Dla Mi4 nie wyszedł 7.2.23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszaa Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 witajcie, mam zainstalowane MIUI 8.1 by xiaomi.eu 6.10.20 | Beta. MI4 LTE działa mi na nim bdb, stabilnie. Pytanie: czy jest nowsze MIUI ale równie STABILNE i działające bez błędów? - która wersja? Skąd mogę pobrać moją aktualną wersję MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas98woj Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) Tu są wypisane wszystkie najnowsze wersje stabilne https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ a tu link do najnowszej wersji stabilnej dostępnej na twój telefon MI4 LTE https://www.androidfilehost.com/?fid=745425885120746859 Edited September 22, 2017 by Lukas98woj Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Wygląda na to, że mamy już wersję stabilną, o której na tym forum na razie cisza: MIUI 9.2 Stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 No jest, działa normalnie, bez szaleństw. Nie wiem za bardzo o czym tu dyskutować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 witam, jest już może miui 9 global stable dla mi4?? bo jak narazie to nic mi nie znajduje poprzez ota, dalej mam miui 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 czy poprostu jest tylko nie ma OTA?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
joyavenue Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 15 godzin temu, Wako1986 napisał: czy poprostu jest tylko nie ma OTA?? h4lik podał link do miui 9 stable, dzięki! Próbowałam go zainstalować z poziomu "Aktualizacji", ale za każdym razem przestają one pracować i nie mogę zainstalować. Sądzicie, że powinnam spróbować przez TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 miui stable global trzeba instalować/aktualizaować prze miflash?? czy można normalnie z poziomu telefonu/ aktualizacje?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Stable 9.5 - świeża wersja. Właśnie instaluję, więc nic jeszcze nie testowałem/nie wiem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiz47 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Wiec jak z tym stable 9.5? bo siedze teraz na miui global 9.2 i mysle czy nie zainstalowac miui pl. Mimo ze podobno co aktualizacje w miui global cos nie dziala a chce stabilnosci.. Dzieki za odp Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingo1 Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Hej, na moim Mi4 mam obecnie wersje miui 8.3.1 global a chciałbym przejść na stable, którą wersję wziąć i mam to zrobić przez miflash czy w jaki sposób, jest może jakiś dokładny poradnik do tego krok po kroku?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiz47 Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 są poradniki na forum @lingo1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingo1 Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 17 godzin temu, adiz47 napisał: są poradniki na forum @lingo1 Ok, a jak na tym romie stable zachowuje się gps? Jest z nim wszystko ok, nie przerywa połączenia bez powodu i działa płynnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiz47 Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 @lingo1 problem jest taki że ma miui 9.2 jest problem z wifi i bl i czasami przerwa gdy korzysta się z obu na raz w miui 9.5 nie zauważyłem takiej przypadłości.. Raczej z gps jest ok dziala plynie i nie przerywa tylko to jest kwestia apk czy ja miui zamraża tak jakby Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 U mnie też, na 9.5 stable, nie widzę jakichś problemów z działaniem telefonu/wifi/bt. Z GPS jeszcze nie korzystałem, w sensie nawigacji, bo włączony mam cały czas. Acha, możliwe, że już zapomniałem, ale instalując wersje MIUI tygodniowe, chyba wszystkie programy zostawały. Była to jakby "aktualizacja". Po instalacji 9.5 stable musiałem konfigurować/instalować wszystko na nowo, więc warto mieć to na uwadze. Ach, bo też ktoś o to pytał - instalowałem przez TWRP i poszło wszystko sprawnie. Dograłem jeszcze tylko blokowanie reklam stąd - również przez TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Może trochę odkopię, ale.. Aktualnie na swoim Mi4 LTE posiadam system MIUI 9.6 by xiaomi.eu 8.4.26 Pytanie do was, czy wersja stable 9.5 jest i będzie ostatnią na MIUI 9? Oraz czy jest jakakolwiek szansa na wersje stable na MIUI 10 dla MI4? Inny mi słowy z racji, że Mi4 przestało być wspierane szukam najlepszej wersji MIUI na stałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 1 godzinę temu, Dyzson napisał: Pytanie do was, czy wersja stable 9.5 jest i będzie ostatnią na MIUI 9? Ostatni soft dla Mi4 to: V9.5.7.0.MXDMIFA 1 godzinę temu, Dyzson napisał: Oraz czy jest jakakolwiek szansa na wersje stable na MIUI 10 dla MI4? Nie. Wsparcie dla tego modelu posiada status EOL (End of Life). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Tylko Global to Global, jednak nie to samo co Stable Rom od xiaomi.eu/miuipolska.pl :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 (edited) Ostatecznie postanowiłem kupić coś nowego, a telefon oddać w dobre ręce. Musze jedynie go przywrócić do stanu początkowego i wgrać jakiś sensowny stabilny ROM. Na chwilę obecną znalazłem: Stable ROM http://en.miui.com/download-240.html oraz https://androidfilehost.com/?fid=890129502657591549 Który z tych będzie lepszy, aby wgrać i już pozostawić, aż do śmierci urządzenia? No chyba, że jest coś jeszcze godnego uwagi? Wgrywanie MIUI 10: 8.9.13 jest chyba średnim pomysłem, a aktualnie jest na MIUI 9.6 by xiaomi.eu 8.4.26. Edited December 6, 2018 by Dyzson 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Mam pytanko pacjent mi4w wgrane miui 8.1 6.9.22, czy mogę od razu MIUI 10: 8.9.13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts