Jump to content

CM14 Nougat dla mi4c ;)

nosteres

Recommended Posts

dodany link do poprania najnowszej wersji tzn 20161008 :)właśnie biorę się za testy...
no świetnie brak polskiego języka ;P 
powiadomienia led działają

Język polski jest mi zbędny. Jak reszta będzie działać to wrzucę. Korzystasz z GAPPSami, czy bez? No i z poprzedniego robiłeś zwykle flashowanie aka update, czy na czysto?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

tzn ustawienia są w języku ang ;) tak korzystam z gappsami instalacja była z factory reset i do tego wipe dalvik cache i system. Gapps instalowałem po pierwszym uruchomieniu. Jedyne co nie działa to nagrywanie filmów ze snapdragon camery ale jak mówiłem wielokrotnie kamera google świetnie daje rade. Zawsze wgrywam z factory reset ;) 

napisałem tylko że takowy jest ;) co nie znaczy że testowałem. Czytałem o nim że nie działa sieć i coś tam jeszcze ale jak chcesz to sobie zainstaluj bo widzę że szalejesz z wgrywaniem oprogramowania na mi4c ;) kiedy masz czas na testy ? :P ja tam wole się pobawić jednym dłużej przynajmniej wiem na czym działam ;) a to RR na MM już nie pasuje ?? Prosze o to linki https://www.androidfilehost.com?fid=24591000424966299

Edited by nosteres

Też obecnie testuje :) gappsy zainstalowałem w wersji micro i nie ma żadnych restartów, ale zauważyłem że nie działa też roaming danych/sieci w play nie przełącza mi między innymi sieciami

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Udało mi się zainstalować ViperFX.
Jakby ktoś chciał to wrzucam instrukcje, wszelkie podziękowania dla guitardedhero z XDA Dev.
1. Włączyć root w ustawieniach deweloperskich
2. Pobieramy tą paczuche https://mega.nz/#!Z9gRCKAQ!JQpi5wTBbnYxScKN0HwRZXuBDmPp95_nKzkRwJEmKDM
3. Instalujemy przez TWRP
4. Następnie jakimś Root Browserem zmieniamy nazwę pliku w /vendor/etc audio_effects.conf na audio_effects.conf.bak
5. Odpalamy Vipera i instalujemy sterowniki.
6. Reboot i cieszymy się lepszym dźwiękiem :)
d8b97ab18b2dcb9e70fa429ab4e3e6ea.jpg

13 godzin temu, NotExist napisał:

Też obecnie testuje :) gappsy zainstalowałem w wersji micro i nie ma żadnych restartów, ale zauważyłem że nie działa też roaming danych/sieci w play nie przełącza mi między innymi sieciami

hm dziwne bo u mnie roaming danych działa bez zarzutu :) niby ręcznie nie da się sieci wybierać ale telefon sam sobie zamienia sieci idealnie :)

Mam cm14 od 4 dni, ta wersje z 4Pda. Bez rewelacji bateria sot ok 4h. Duzo gorzej niz na miui i cm13. Do tego sie grzeje przy prostych czynnosciach np. przegladanie internetu. Aparat slabszy niz w miui.

Dlatego wracam do miui (oczywiscie skrypty z forum 4pda).

Edited by radddmin

sot 4h to mało?? :P a przeglądanie internetu to znów nie taka prosta czynność jeszcze jeśli korzysta się np z LTE to telefon może robić za kaloryfer. Ale faktycznie wersja z 8 bardziej się grzeje niż ta z 6. Dzisiaj dodali nowa wersje ale z tego co czytałem ma coś więcej błedów ale i tak chyba sprawdzę czy działa :)

Co to za skrypty, możesz napisać coś więcej? 

7 godzin temu, radddmin napisał:

Mam cm14 od 4 dni, ta wersje z 4Pda. Bez rewelacji bateria sot ok 4h. Duzo gorzej niz na miui i cm13. Do tego sie grzeje przy prostych czynnosciach np. przegladanie internetu. Aparat slabszy niz w miui.

Dlatego wracam do miui (oczywiscie skrypty z forum 4pda).

28 minut temu, nosteres napisał:

Po tylu dniach zabawy z nougatem dopiero dzisiaj zauważyłem że jest opcja dzielenia ekranu czyli możemy korzystać z 2 aplikacji jednocześnie ;D

Mistrz świata, naprawdę :P Kurde, czekam na jakiś stabilny build i się przerzucam :D

no mistrz mistrz :P tzn wiedziałem że taka opcja jest ale nie wiedziałem jak ją włączyć :P człowiek całe życie się uczy :P a ja cały czas na tym :P

Teraz testuje wersje od ACIP zapowiada się również obiecująco ;) zobaczymy pod koniec dnia co i jak :)

Edited by nosteres
  • Like 1

Różnic się zbytnio niczym nie różnią ;) acip ma swoją animacje startową i wydaje mi się że będzie chciał na swój sposób dawać jakieś dodatki do romu ale zobaczymy jak mu to pójdzie na razie powiedzieć moge tyle że rom działa bez zarzutu jedynie prośbę mam do kogoś żeby sprawdził jak działa lte bo dzisiaj nie miałem możliwość tego sprawdzić jeśli oczywiście ktoś instaluje ten rom od Acipa. Nagrywanie video wciąż nie działa w snapdragon camera trzeba używać innej. Instalowalem gappsy zaraz po instalacji romu bez pierwszego.uruchomienia czyli rom gappsy i restart :) i działa :)

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...