gargi258 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 WItam, próbuję wgrać ROM Multi do mojego Redmi Note 4, dostaję bład 'unable to mount '/data' (Invalid argument), próbowałem wipe na 'data' itp ale cały czas to wyskakuje przez co po instalacji telefon się wysypuje, 3 razy próbowałem za każdym razem musiałem go przywracać MiFlash do stale buildu, Ma ktoś jakiś pomysł ? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Dziś wgrałem rom dla Note 4 bez problemu. Zrób fastboot format userdata i potem w twrp wgraj rom. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
gargi258 Posted September 30, 2016 Author Share Posted September 30, 2016 ok, przeszło, tylko teraz cały czas stoi na ekranie z logiem Mi i powered by android, też tak miałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 No daj mu trochę...Powinien zaskoczyć, Link to comment Share on other sites More sharing options...
gargi258 Posted September 30, 2016 Author Share Posted September 30, 2016 hmm ale chyba aż godziny nie potrzebuje żeby zaskoczyć ? może coś robię źle ale postępuję wg instrukcji z xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
quba102 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 (edited) @gargi258 udało się temat przebrnąć? Mam podobny problem unable to mount '/data , na moim telefonie poszło bez zająknięcia, a na drugim kumpla, wszystko zrobiłem tak samo, wgrywa rom ale zostają chińskie apki, nie mogę zrobić wipe przez twrp, wywala powyższy komunikat. Jak wykonać wspomniany "fastboot format userdata" ? Po prostu wrzucić taką komendę w Adb ? Edited October 13, 2016 by quba102 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts