grzesior Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Czy istnieje możliwość, aby używać całkiem zewnętrznej karty SD z Red Rice za pomocą czytnika kart i kabla USB OTG? Wstępnie próbowałem ale bez skutecznie. Spróbowałem też podłączyć telefon z aparatem fotograficznym (Fujifilm XP30). Po podłączeniu Galeria niby zgłasza się, że chciałaby mieć dostęp do karty pamięci, wtedy akceptuję, ale nic więcej się nie dzieje, zewnętrzna karta SD nie jest widoczna w telefonie. Czy istnieje sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Musi istnieć, ponieważ czytnik jest pod USB Ja dziś chyba wybiorę się po Sandiska Ultra 32GB i będę testował działanie bezprzewodowego pada w grach Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesior Posted January 17, 2014 Author Share Posted January 17, 2014 Ok, wszystko śmiga aż miło, problem polegał na formacie karty SD. Android ma problem z formatem karty w exFAT, po zmianie na FAT32 karta 32GB działa. Niestety FAT32 nie obsługuje plików większych niż 4GB i tu pytanie do Was, czy macie jakiś pomysł jak to załatwić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Ale co załatwić? 4gb limitu na 32 bitach nie przeskoczysz. Wysłane z mojego MI 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Ok, wszystko śmiga aż miło, problem polegał na formacie karty SD. Android ma problem z formatem karty w exFAT, po zmianie na FAT32 karta 32GB działa. Niestety FAT32 nie obsługuje plików większych niż 4GB i tu pytanie do Was, czy macie jakiś pomysł jak to załatwić? No np. nie umieszczać tak dużych plików. Jak trzeba coś większego niż 4 GB przenieś to warto podzielić (np. RAR-em), a jeśli to film, to zrobić dwuczęściowy (każdy konwerter wideo to potrafi). A tak w ogólności to tak duże pliki nie są w praktyce do niczego potrzebne - zazwyczaj to kopie danych lub obrazy całych dysków, a takich rzeczy nie chciałbym trzymać na karcie w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Mam czytnik kart pamięci, który tworzy partycje dla każdego rodzaju karty CF, SD etc.. Co zrobić żeby to zadziałało? ES explorer niestety nie widzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 A czym jest petycja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 To dokument z postulatami, pod którym podpisują się ludzie by weszły "w życie". Jednak koledze chodziło za pewne o "partycje". Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Oczywiście chodziło o partycje, pisałem z telefonu i nie zauważyłem na co poprawił słownik. Z kontekstu wiadomo o co chodzi... Czytnik to Transcend ts-rdf8k. Zależy mi na zgraniu zawartości z karty CF (FAT32) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts