witek_77 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Hej. Jak wiecie nasze chińczyki nie posiadają odblokowanego BAND 20 LTE czyli 800mHz. Chipset obsługuje. Obserwuję temat na XDA o odblokowaniu w nvram tegoż ustrojstwa. Teraz niby X-KOM ma mieć wersję international z odblokowanym 800mHz. Trzeba by było znaleźć dawcę tj kogoś kto ma z ich dystrybucji mi5 kto podzieli się z nami plikiem NVRAM i dzięki temu możliwe, że wszyscy będziemy mieli 800mHz. Jeżeli będzie ktoś taki miał to proszę pomóż reszcie z EU którzy chcą mieć LTE 800mHz. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vognar Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Oooo, ciekawy temat. Niby mam play i problemu z 4g nie mam ale dodatkowym pasmem nie pogardze. Niech sie wypowie tylko jakis spec tutaj czy to rzeczywiscie mozliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 24, 2016 Author Share Posted September 24, 2016 jest możliwe bo na kilku urządzeniach już odblokowali i zrobili 850mhz na mi5. My w polsce korzystamy z 3,7 i 20 kanału. 3 i 7 mamy fabrycznie ale 20 czyli 800mHz ma większy zasięg tj wsie powinno obskoczyć i teraz PLAY i ORANGE będą to mieli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Dobry temat. Ja mam nju i z 4G spokojnie w BB jest ale na jakim paśmie to już nie wiem. Mi5 z ori z China. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 24, 2016 Author Share Posted September 24, 2016 (edited) No ja w Pszczynie też, ale mieszkam na wsi obok i 800mHz byłbo spoko bo band 3 (1800mHz) nie dochodzi a z niego korzystamy właśnie wszyscy obecnie. Na kominie WZD w Pszczynie PLAY od tygodnia dokłada anteny BAND 7 (2600mHz) i band 20 (800mHz). Band 7 (2600mHz) ma zasięg około kilometra ale zapierdziela strasznie. Band 3 (1800mHz) mają wszyscy operatorzy i mają zasięg chyba do 5km od nadajnika. LTE 800mHz będzie miało wolniejszą prędkość ale znacznie większy zasięg, a orange (nju do nich należy) właśnie kupili czestotliwość 800mHz i będzie jeszcze lepiej z tym LTE na wsiach. Edited September 24, 2016 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Może@Acid będzie miał szansę na dostanie takiej słuchawki? Wysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Yy w jakim celu? Mam ze 4 Mi5 w domu i już więcej mi nie trzeba. Z Mi5 Pro 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 24, 2016 Author Share Posted September 24, 2016 Pewnie chodziło o to że wpadnie Ci taki w twoje ręce. Zostaje czekać aż ktoś coś wymyśli albo ktoś zakupi takiego i podzieli się owym plikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Yy w jakim celu? Mam ze 4 Mi5 w domu i już więcej mi nie trzeba. Z Mi5 Pro Tylko by zgrać wszystko co potrzeba by Xiaomi.eu miało b20 Wysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Mi5 nie ma band 20 Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 24, 2016 Author Share Posted September 24, 2016 Tak samo 850mhz nie miał, ale już ma. Ten sam chipset jest w innych urządzeniach i ma b20. Poczekajmy na rozwoj sytuacji bo może się coś wyklaruje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Nie chce być sceptycznie nastawiony, ale ostatnio z rozmowy na en.miui wyczytałem, że w Mi5 takowego pasma odblokować się nie da, jest tylko 850 i to udało się zrobić, ale z 800 jest jakiś większy problem, nawet dodając odpowiednie wpisy do nvram i modyfikując inne pliki, mimo iż pasmo 800 pojawia się w spisie i można je zaznaczyć to telefon się z nim i tak nie połączy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 24, 2016 Author Share Posted September 24, 2016 Też to obserwuje ale napisali gdzieś że wpisy mogą się różnić w nvram i dlatego nie łączy się a widzi go. Trzeba być dobrej myśli bo jednak wszystko dąży do lte a nie każdy mieszka blisko btsa. Także xiaomi musi pomyśleć o b20 jeżeli chce zrobić ekspansję na rynek europejski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 MI5S będzie miał to pasmo. Poza tym proszę Was piszcie "MHz" bo mili a mega to różnica 9 zer. Rozumiem, że nie wiecie o tym ale oczy bolą widząc takie pisanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Raczej nie będzie miał. Pierwsza wersja Mi5s ma być chińska. Dopiero w 2017 mogą zrobić wersję International. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Masz rację, z rozpędu napisałem o tej z 2017 roku. Zapomniałem, że MI5S wychodzi lada moment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Dnia 24.09.2016 o 09:14, witek_77 napisał: Hej. Jak wiecie nasze chińczyki nie posiadają odblokowanego BAND 20 LTE czyli 800mHz. Chipset obsługuje. Obserwuję temat na XDA o odblokowaniu w nvram tegoż ustrojstwa. Teraz niby X-KOM ma mieć wersję international z odblokowanym 800mHz. Trzeba by było znaleźć dawcę tj kogoś kto ma z ich dystrybucji mi5 kto podzieli się z nami plikiem NVRAM i dzięki temu możliwe, że wszyscy będziemy mieli 800mHz. Jeżeli będzie ktoś taki miał to proszę pomóż reszcie z EU którzy chcą mieć LTE 800mHz. Nie bedzie nawet żadnego dawcy, bo X-Kom ma takie samo MI5 jak my. W wersji international są Redmi Note 3 i Redmi 3S. Dla Xiaomi nasze MI5 to juz przeszłość i nie będzie żadnego international. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Jest mi5 International ale nie ma lte800. Ma znaczki CE, ładowarkę eu,instrukcje po angielsku i global na starcie. Tak samo mi max. Więc może i w x-komie się niedługo pojawi? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Czyli to zwykłe MI5 na którym chinczycy dodrukowali odpowiednie napisy coby w mumii ojropejskiej mogły być sprzedawane :). A w X-Komie przecież wg zapowiedzi ABC jest MI5 z globalem. Pytanie z innej beczki do Acida, bo nie ma forum MI5s plus. Czy jest już w robocie nasz rom eu? Mocno zastanawiam się nad zmianą MI5 na plusa ze względu na wielkość ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Ja mam z x-komu i nie ma 800mHz wersja global Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 7 godzin temu, PanPreza napisał: Czy jest już w robocie nasz rom eu? Jest dawno zrobiony. Tylko co z tego jak i tak podstawą jest TWRP...a tego jeszcze nie ma. 3 godziny temu, bartos38 napisał: Ja mam z x-komu i nie ma 800mHz wersja global No i prawidłowo. Nikt przecież nigdy nie mówił, że MI5 z oficjalnej sprzedaży ma band 20. MI5 jest już EOL (end of life), sprzedadzą tyle co mają lub ewentualnie domówią wariant 64G i tyle, więcej MI5 nie będzie bo Xiaomi już go zastępuje MI5s. A ten... też nie ma band 20. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanPreza Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Kurcze. Walczę ze soba czy zamówić tego plusa. Bardzo mi wielkość ekranu odpowiada, brak home buttona i zmiana ceramiki na alu. A wiadomo Tobie jest, czy TWRP już jest w robocie? Choć pamiętając czas oczekiwania na mojego ceramika od IBG to zdążą już zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 TWRP zawsze robią jakieś chinczyki. Po prostu jak będzie to będzie. Ale z reguły szybko im to idzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 (edited) MI 5 sprzedawany w X-KOM. Przeszedłem się i przy okazji sprawdziłem. Edited October 4, 2016 by sp4ubw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts