mistrzkamasutry Posted September 23, 2016 Posted September 23, 2016 (edited) Witam, Z góry przepraszam za zły dział, robię to celowo, bo dział poświęcony Redmi Note 3 Pro SE jest KOMPLETNIE pusty. Niestety przy zakupie Redmi Note 3 Pro kochany chiński reseller najprawdopodobniej całkowicie przypadkiem (kocham sarkazm) zapomniał dopisać, że sprzedaje wersję SE (co dziwne pierdyliarda wariantów Redmi Note 3 nie wyszczególnia nawet mi.com - producent roku, laur konsumenta), która jest o 2 milimetry dłuższa od standardowych. Mam już dosyć kupowania Ipaky, które prędzej pękną niż wejdą na tego pokraka. Redmi Note 2 by pasował, ale nie ma odcisku, Note 4 może wejdzie, ale kejsów na to jeszcze nie ma. Czy ktoś borykał się z podobnym problemem? Jak żyć? Sprzedać i wrócić do drogich i spokojnych telefonów? Halp. Edited September 23, 2016 by mistrzkamasutry
Acid Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Ale co sprzedać? Telefon bo nie pasuje etui? Masz Kate to szukaj etui do tego modelu. Lub kup Kenzo. Z Mi5 Pro 1
Cake Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Potraktuj etui wysoką temperaturą to się rozejdzie trochę
aazmath Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Ja mam ten sam problem, szukam etui i szkła :/ Dnia 24.09.2016 o 22:52, Cake napisał: Potraktuj etui wysoką temperaturą to się rozejdzie trochę no moze i rozejdzie ale potem jeszcze trzeba otwory przerabiać
Bezimienny Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 Jakie otwory, Kate jest tylko dłuższe, otwory są w tych samych miejscach co w Kenzo.
mir3llo Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Mam to samo z Redmi Note 3, ipaky z trudem załozyłem, ale nie zachodzi do końca i musiałem wyciąć otwór na ładowarkę... Też szukam od tygodnia etui na wersję SE ale coś czuję, że sobie trochę poczekam...
aazmath Posted October 9, 2016 Posted October 9, 2016 a nie myślał nikt o uzyciu etui z innego modelu ? z tego co patrzyłem to redmi pro jest tylko 1 mm krótsze od rn3p tylko nie wiem jak z otworami na dole
Leverant88 Posted October 10, 2016 Posted October 10, 2016 Dnia 24.09.2016 o 00:32, mistrzkamasutry napisał: Witam, Z góry przepraszam za zły dział, robię to celowo, bo dział poświęcony Redmi Note 3 Pro SE jest KOMPLETNIE pusty. Niestety przy zakupie Redmi Note 3 Pro kochany chiński reseller najprawdopodobniej całkowicie przypadkiem (kocham sarkazm) zapomniał dopisać, że sprzedaje wersję SE (co dziwne pierdyliarda wariantów Redmi Note 3 nie wyszczególnia nawet mi.com - producent roku, laur konsumenta), która jest o 2 milimetry dłuższa od standardowych. Mam już dosyć kupowania Ipaky, które prędzej pękną niż wejdą na tego pokraka. Redmi Note 2 by pasował, ale nie ma odcisku, Note 4 może wejdzie, ale kejsów na to jeszcze nie ma. Czy ktoś borykał się z podobnym problemem? Jak żyć? Sprzedać i wrócić do drogich i spokojnych telefonów? Halp. Dnia 24.09.2016 o 00:32, mistrzkamasutry napisał: Witam, Z góry przepraszam za zły dział, robię to celowo, bo dział poświęcony Redmi Note 3 Pro SE jest KOMPLETNIE pusty. Niestety przy zakupie Redmi Note 3 Pro kochany chiński reseller najprawdopodobniej całkowicie przypadkiem (kocham sarkazm) zapomniał dopisać, że sprzedaje wersję SE (co dziwne pierdyliarda wariantów Redmi Note 3 nie wyszczególnia nawet mi.com - producent roku, laur konsumenta), która jest o 2 milimetry dłuższa od standardowych. Mam już dosyć kupowania Ipaky, które prędzej pękną niż wejdą na tego pokraka. Redmi Note 2 by pasował, ale nie ma odcisku, Note 4 może wejdzie, ale kejsów na to jeszcze nie ma. Czy ktoś borykał się z podobnym problemem? Jak żyć? Sprzedać i wrócić do drogich i spokojnych telefonów? Halp.
Kras Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 Witam, podłącze się do tematu bo mam podobny problem. Zakupiłem Redmi Note 3 z X-kom (który jak rozumiem w rzeczywistości powinien być jako model pro). I do niego zamówiłem szkło i etui z tej aukcji na allegro. Niestety jak się okazało telefon nie wchodzi w to etui i szkło jest ciut na niego za małe. Czy rozumiem że wersja pro jest większa od standardowej? Czy też mam wadliwe etui i szkło? Z góry dzięki za wszelkie informacje. Poniżej zdjęcie jak to wygląda na żywo
kamil9 Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 21 minut temu, Kras napisał: Witam, podłącze się do tematu bo mam podobny problem. Zakupiłem Redmi Note 3 z X-kom (który jak rozumiem w rzeczywistości powinien być jako model pro). I do niego zamówiłem szkło i etui z tej aukcji na allegro. Niestety jak się okazało telefon nie wchodzi w to etui i szkło jest ciut na niego za małe. Czy rozumiem że wersja pro jest większa od standardowej? Czy też mam wadliwe etui i szkło? Z góry dzięki za wszelkie informacje. Poniżej zdjęcie jak to wygląda na żywo Nie masz wersji Pro (Kenzo) tylko Special Edition (Kate). Oba mają praktycznie takie same bebechy, tyle że kate ma szybszy czytnik w palca (nw jak z tym w praktyce) i inny modem, przez co telefon jest o 2mm dłuższy. Odeślij szkło i etui (masz na to 14 dni) i poszukaj wersji na Kate 2
Ceper Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Witam serdecznie, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem tego telefonu i również mam problem z doborem szkła, jedno kupiłem i okazało się za małe. Telefon mam taki jak w załączeniu. Nie wiem czy to Kate czy Kenzo.
Kras Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Hej Ceper, gdzie zakupiłeś telefon? Jak X-kom to możliwe że jest to Kate. Wnioskując również po wielkości szkła przy założeniu że Redmi Note 3 i Redmi Note 3 Pro są takiej samej wielości możliwe, że masz taką samą wersję co ja.
Ceper Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Z tego co pokazuje Aida to mam Kenzo, więc nie wiem dlaczego to szkło nie pasuje. Telefon z electronics.waw.pl.
Warson Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 Witajcie, również mam ten sam problem z etui Ipaky + szkło, niestety jutro muszę odesłać, cenę wysyłki jestem w plecy... X2
saszka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Witajcie, trochę czasu już minęło, czy ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu ? Czy może pojawiły się już pasujące etui ?
adi-000 Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20170117102927&SearchText=case+redmi+note+3+pro+se wybór mały, ale zawsze coś..
saszka Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Jeżeli chodzi o pasujące etui do 152 mm XIAOMI to ja posiadam silikonowe. Kupione na stronie www.aze.com.pl http://www.aze.com.pl/pl/p/Silikonowe-etui-do-Xiaomi-Redmi-Note-3-KATE/788 Kontakt jeżeli chodzi o kupowanie 10 na 10, ale jeżeli chodzi o zwroty i odzyskanie pieniędzy to bujam się już z nimi miesiąc.... Szybka, to polecam http://allegro.pl/3mk-flexible-glass-szklo-xiaomi-redmi-note-3-globa-i6637044795.html Cena może wysoka, ale jakość naprawdę adekwatna do tego. Pasuje idealnie, gdybym nie wiedział że mam szkło ochronne to bym pomyślał, że oryginał. Jest też szkło na aze i tańsze, dla mniej wymagających.
frenzy Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Na allegro są etui, wystarczy wpisać "redmi note 3 international".
mrosi Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Recommended Posts