Axon Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Ja zarówno program amazfit watch jak i mi home (w mi home region oczywiście mainland china) mam pobrane z mi store. Może w tym problem? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 (edited) Wszystko jasne, jeszcze nie mam wgranego Pacefielda Już się udało, ale apki faktycznie muszę być z Mi Market a nie z google Edited August 29, 2017 by szakal88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 20 godzin temu, Axon napisał: Ja zarówno program amazfit watch jak i mi home (w mi home region oczywiście mainland china) mam pobrane z mi store. Może w tym problem? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka możęsz podrzucić swoją apkę, bo ja mam tę z sklepu play i zobaczę czy zadziałą Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRIS77 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Witam 1. Udalo wam sie wgrac do zegarka jakas apke mape offline gór? Widzialem ze wgrywaja trasy google map w gpx.. Ale czy jest jakas apka i dziala z mapami offline? 2.kolejne czy uzywajac trasy z gps z mapy wgranej gpx mozna dodatkowo wlaczyc funkcje rejestrowania aktualnej trasy gps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Ja kombinuję o wielu dni z połączeniem zegarka z mi home, pomimo przywrócenia ustawień fabrycznych w zegarku i na telefonie nic to nie daje nadal mi home nie znajduje zegarka, ręczna próba dodania też nic nie daje, może gdzieś popełniam błąd, może ktoś komu się to udało napisze kilka słów na ten temat łącznie z wersjami softu w zegarku jak i wersja mi home Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Mnie się w nocy udało i raz zadziałało, a rano już nic. Mam go na widgecie, ale nic z tego. odłączyłem zegarek w mi Home na telefonie i już nie mogę połączyć mimo, że go widziWysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Ja kombinuję o wielu dni z połączeniem zegarka z mi home, pomimo przywrócenia ustawień fabrycznych w zegarku i na telefonie nic to nie daje nadal mi home nie znajduje zegarka, ręczna próba dodania też nic nie daje, może gdzieś popełniam błąd, może ktoś komu się to udało napisze kilka słów na ten temat łącznie z wersjami softu w zegarku jak i wersja mi home Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Czy mi home i amazfit watch masz pobrane ze sklepu play czy z mi store?Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Z mi storeWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketyso Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Nowy ROM PACEfied 1.2.35 na XDA Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 A oświećcie mnie jeśli jest inaczej - PACEfied trzeba aktualizować ręcznie tak jak pierwsza instalacja (fastboot)? Czy jest coś prościej? A może OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 nie ma ota, w ota pokarze ci aktualizację do oryginalnego softu chińskiego w wersji Dev 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Mi siłę udało bez problemu nawet po resecie zegarka do ustawień domyślnych. Wersja ROM w zegarku to 1.2.32 a wersja Mi Home to 4.2.5. Może pomaga wejście w aplikacje Mi Home na zegarku ale to chyba zbędne bez jej skonfigurowania. Sam Mi Home nie znajduje automatycznie zegarka ale przy ustawieniu na Chińskie serwery kiedy wybiorę Add Device Manually czy jakoś tak, zegarek pojawia się i można go dodać jak np. Żarówkę albo bramkę Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 nie ma ota, w ota pokarze ci aktualizację do oryginalnego softu chińskiego w wersji DevCzyli kolejne update instalujemy tak jak pierwszy Rom? Oczywiście pomijając root, gdyż już jest.... Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Dokładnie tak. W kwestii mi homeAby powiązanie było możliwe trzeba w zegarku być na widgecie mi home, doczytałem w necie, bez tego nie znajdzie zegarka, po ustawieniu sam się odnalazł podczas skanowania Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Kaudii, czy instalowałeś już nowy Pacefied? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Jeszcze nie bo kombinował z reunstalacja systemu w zegarku, niestety przypadkiem zaktualizowałem do wersji 1.2.29i i zablokowałem bootloader, czekam na kod odblokowujący, ale jutro będę wygrywał jak kod przyjdzie Nie ma w nim spolszczenia do najnowszych wersji, nie miałem ostatnio czasu Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Mógłby ktoś podesłać linka lub opisać procedurę powrotu na oficjalny soft en? Mam zainstalowany pacefied 1.2.32.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Pobierasz rom i wgrywasz go tak samo jak pacefied. ROM jest na xda tyle że w wersji 1.3.0 nWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Dnia 2.09.2017 o 23:03, kaudii napisał: Nie ma w nim spolszczenia do najnowszych wersji, nie miałem ostatnio czasu Czyli nowy Rom jest only English? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) Nowy Rom ma język polski, tylko nie ma poprawek z najnowszych wersji, wszystko jest spolszczone do poziomu wersji 1.2.32 zainstalujcie system normalnie, postaram się podesłać dziś wieczorem lub jutro poprawki spolszczające zmiany od wersji 1.2.32 do 1.2.35 będą to skompilowane aplikacje, które trzeba będzie zamienić w zegarku za pomocą Android Commandera EDIT: Pliki do skopiowania na zegarek Aplikacje Amazfit PL-do zmiany w zegarku - LINK EDIT 2: Aplikacja do zmiany języka - LINK Film obrazujący działanie powyżej link do aplikacji napisanej przez użytkownika Lobod z Forum XDA, za pomocą której sprawnie dokonamy zmiany języka, jest to wersja dość stara i nowszej nie ma,ale zmiana na te kilka języków w niej umieszczonych działa sprawnie, korzystam czasami bawiąc się zegarkiem przy aktualizacji spolszczenia Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited October 28, 2017 by kaudii 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Dzięki za informację i pomocWysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Czyli po południu instaluje Dzięki kaudii..... Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) już możesz instalować, w ciągu 1h będą apki skompilowane , właśnie nad tym pracuję, tzn już spolszczenie zrobione, teraz tylko kompilacja ja też będę za chwilę wgrywał dostałem kod do odblokowania bootloadera Edited September 3, 2017 by kaudii Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 witam serdecznie kupiłem wersję en i zaktualizowałem do 1.3.3a czy moge zainstalować ten custom bez ryzyka zablokowania bootloadera? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 wersja 1.3.3a EN ma już zablokowany Bootloader, od wersji 1.3.2b jest blokowany, także sam sobie zablokowałeś, na XDA jest poradnik jak odblokować poza tym zgodnie z informacja autora Romu wersja 1.2.35 Pacefit jest wgrywana z zablokowanym bootloaderem, ze względu na to, iż z dotychczasową starszą wersją niestety nie chciał ROM działać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Można pobierać zaktualizowałem wcześniejszy post 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 @kaudiico robię źle w Android Commander że pojawia mi się informacja o tym iż muszę mieć roota? Zegarek jest już normalnie uruchomiony i wgrany 1.2.35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 uruchom Android Commandera z uprawnieniami administratora, ale najpierw w cmd musisz zrobić adb root 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 poza tym zgodnie z informacja autora Romu wersja 1.2.35 Pacefit jest wgrywana z zablokowanym bootloaderem, ze względu na to, iż z dotychczasową starszą wersją niestety nie chciał ROM działaćCo to dla nas oznacza. Czy teraz żeby zainstalować kolejny Rom będę musiał odblokować btl? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 dokładnie tak, niestety, dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia ale co niektórzy się będą zastanawiali czy chcą to zrobić, @Axon mam prośbę napiszesz w kilku słowach co ustawić w MiHome aby można było cokolwiek odczytać na zegarku, bo u mnie pomimo sparowania , na zegarku nadal mam info aby dodać urządzenie w MiHome, no chyba że w MiHome można co nieco odczytać z zegarka ale nie za bardzo wiem gdzie nie znam tej aplikacji, a po chińsku słabo mi idzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 W mi home można ustawić kolejność wyświetlania urządzeń. Postaram się opisać z jakimś screen-em wieczorem. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) ok, ale czy dodanie Amazfita daje nam możliwość sprawdzenia w aplikacji jakiś temperatur czy ciśnień odczytanych z jego czujników czy tylko jest bo jest EDIT: aktualizacja postu #195 zapraszam do zapoznania się z nią Edited September 3, 2017 by kaudii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Oczywiście, po poprawnym sparowaniu amazfit - mihome możesz odczytać na zegarku temperatury oraz wilgotność z czujników oraz można sterować misocket czyli on/off.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 u mnie to nie działa, i właśnie nie wiem czemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Czekam na zegareczek i jeszcze chwile pewnie poczekam. Wersja International. Kto mi da wskazówki co powinienem zrobić po zakupie? Aktualizacja do najnowszego softu czy jakie kroki? Fajnie gdyby dało się go spolszczyć jak wyżej Dobra robota! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts