Vergiliusz Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Dnia 16.08.2017 o 20:33, kaudii napisał: Jest dodana, od kilku wersji, ale niestety nie posiadam urządzenia które mógłbym przetestować, urządzenie dodaje się w telefonie w aplikacji Mi Home i wówczas obslugujesz za pomocą zegarka to znaczy widgetu Na moje potrzeby znam Mi Home, nie twierdzę przy tym że jestem znawcą. Właśnie czytałem o dodanej tej opcji do Pacfied, bardzo mnie to kusi żeby wgrać choćby z tego względu Pacfied ale nadal martwię się o gwarancję. Szkoda że nie ma u nas nikogo kto by mógł już opisać jak to działa z Mi Home w praktyce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 ta opcja jest nie tylko w PACEfit ale również w wersji dev oryginalnego chińskiego softu na którym PACEfit bazuje, stąd i jego obecność w tym Romie, z PACEfit można wrócić do oryginalnego softu bez problemu tylko trzeba uważać na wersję bo od pewnej wersji jest blokada bootloadera, wprawdzie na XDA jest tutorial jak go odblokować ale po co się bawić niepotrzebnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 No właśnie, ja mam niestety rom z już zablokowanym bootloaderem. Poczekam, może Huami da możliwość odblokowania jak mówią plotki. Na Dev nie załapałem się a teraz przy próbie pojawia się że mają już limit testerów Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 to odblokuj bootloader chwila zabawy i masz kłopot z głowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 @kaudii no tak, mogę mogę od kiedy jest narzędzie do odblokowania ale boje się o gwarancję. Jednak dobrze było by mieć zabezpieczenie pod jej postacią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 No to już wiem że Huami od Amazfit nie wypuści żadnego narzędzia do odblokowania bootloadera. Skąd to wiem, zapytałem się na ich blogu a co najlepsze zachęcają do skorzystania z narzędzia na XDA jeżeli chce odblokować i utracić gwarancję Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 zakładając, że odblokujesz bootloader, nie sprawdzałem ale sądzę, że po wgraniu oryginalnego softu zostanie zablokowany ponownie, więc niby jak by mieli stwierdzić użycie metody z XDA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Nie zrozumiałeś mnie, na blogu Huami proponują skorzystać z metody XDA i podali link do strony odblokowania. Czyli sam chyba jednak nie mają w planach swojego narzędzia do odblokowania Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Właśnie chyba zrozumiał. Po co mają robić swoje narzędzie skoro istnieje już inne, które działa poprawnie? Jeżeli wgramy później oryginalny soft który zablokuje BL to w czym problem? I czy na serio przejmujemy się gwarancją, którą i tak trzeba realizować w Chinach? Myślę, że nie jest to ogromnym problemem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ultimo18 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Witam, czy dobrze rozumiem? Na dzień dzisiejszy nie ważne gdzie kupie zegarek czy na Ali czy na Gearbest czy chociażby w Polsce, będe mógł odblokować bootloadera i wgrać PACEfit? Już nie ma znaczenia wersja softu z jakim wyszedł z fabryki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Dokładnie takWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Właśnie chyba zrozumiał. Po co mają robić swoje narzędzie skoro istnieje już inne, które działa poprawnie? Jeżeli wgramy później oryginalny soft który zablokuje BL to w czym problem? I czy na serio przejmujemy się gwarancją, którą i tak trzeba realizować w Chinach? Myślę, że nie jest to ogromnym problemem Skąd wiesz że Gwarancja tylko w Chinach? Masz jeszcze gwarancję sprzedawcy jeżeli kupione w kraju w sklepie. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 No to się sprzedawcy zapytaj.Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 O co niby mam pytać sprzedawcy? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 O to gdzie jest realizowana gwarancja, Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Dla mnie kupującego w kraju od naszego sprzedawcy, gwarantem jest własne sprzedawca. To co później on zrobi z urządzeniem nie obchodzi mnie. Ja mam tu akurat na myśli aze.com.pl na które maseczki osób narzeka. W przypadku zasadnej gwarancji naprawiaja lub wysyłają nowe urządzenie. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Ja też od nich kupiłem 2 szt 9 m-cy temu i jakoś nie szczególnie martwię się gwarancją bo i po co wolę podlegać sobie mieć cywilizowany język. Ale oczywiście to wszystko zawsze kwestia indywidualnych preferencji. A mówiąc o ale to nawet nie są w stanie uczciwie sprzedać produktu miałem id nich dostać wersję z angielskim softem a przysłali mi chińczyk z odpalonym angielskim poprzez adb, to i taka firma i uważali że dostałem to co zamawiałem, zero skruchy i poszanowania klientaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 W sumie to ostatnie co napisałeś przesadzilo o wgraniu pacefiet. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Skoro się w tym orientujesz, to czy możesz potwierdzić że w Pacfied jest obsługa urządzeń Mi Home? Jak to działa? Nie wiem kolego czy już się dowiedziałeś jak to działa ale odpiszę gdyż właśnie zainstalowałem pacified i po dodaniu amazfita w apce mihome jest możliwość sterowania np wyłącznikami oraz możliwość odczytu danych z czujników temperatury i wilgotności.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 @kaudii mam pytanie do Ciebie jako do osoby "bardziej" w temacie pacefied. Czy jest tam opcja synchronizacji treningów z czymś cywilizowanym i znanym w naszej części świata? Bo czekam na amazfit angielską wersję ze stravą i to jest jedyny aspekt którego mi szkoda tracić.Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Nie wiem kolego czy już się dowiedziałeś jak to działa ale odpiszę gdyż właśnie zainstalowałem pacified i po dodaniu amazfita w apce mihome jest możliwość sterowania np wyłącznikami oraz możliwość odczytu danych z czujników temperatury i wilgotności.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu TapatalkaRozumiem że to działa jeżeli jesteś w zasięgu danej sieci WiFi i. Kiedy zegarek z nią się łączy. A jak to wygląda kiedy jesteś np poza domem. Zegarek łączy się przez bt z tel a tel z bramka przez gsm? Tak czy inaczej to baaaardzo cenne dla mnie informacje Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Rozumiem że to działa jeżeli jesteś w zasięgu danej sieci WiFi i. Kiedy zegarek z nią się łączy. A jak to wygląda kiedy jesteś np poza domem. Zegarek łączy się przez bt z tel a tel z bramka przez gsm? Tak czy inaczej to baaaardzo cenne dla mnie informacje Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaNawet jeśli jesteś w zasięgu WiFi to i tak amazfit łączy się przez bt z telefonem i dopiero w tedy możesz klikać na mi home. Więc nie ma różnicy czy jesteś w zasięgu domowego WiFi czy nie. Tu porostu dodajesz urządzenie (zegarek) do mi home. I za pośrednictwem tej aplikacji w telefonie możesz coś zmienić lub odczytać np temperatury. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 @kaudii mam pytanie do Ciebie jako do osoby "bardziej" w temacie pacefied. Czy jest tam opcja synchronizacji treningów z czymś cywilizowanym i znanym w naszej części świata? Bo czekam na amazfit angielską wersję ze stravą i to jest jedyny aspekt którego mi szkoda tracić. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Jest opcja aby synchronizował się ze stravą, ale po małej kombinacji z wersjami aplikacji na telefonie Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Ok, to się będę doktoryzował jak przyjdzie a czy jest opcja kontrolowania muzyki, która leci ze spotify na telefonie?Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Nie ma takiej opcjiWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Kurczę, szkoda. Jedna z fajniejszych funkcjonalności, jaką mogli by wprowadzić. Gdzieś w sieci czytałem, że dużo ludzi o to prostu i niby nad tym pracują. Ale wiadomo jak to jest, pożyjemy zobaczymy.Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Na XDA są same zdolniachy to może z czasem dodadzą jak będzie coraz większe zainteresowanie tą opcją. Tak jak stworzyli narzędzie do odblokowania Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojer Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 (edited) Dnia 22.08.2017 o 20:58, baku1991 napisał: Czy jest tam opcja synchronizacji treningów z czymś cywilizowanym i znanym w naszej części świata? Bo czekam na amazfit angielską wersję ze stravą i to jest jedyny aspekt którego mi szkoda tracić. Teoretycznie działa, a w praktyce nie zawsze. U mnie działało to https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/huami-xiaomi-amazfit-watch-sync-strava-t3543208 (jest tez to https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/amazfit-finally-sinc-strava-cn-version-t3585176) Ostatecznie stwierdziłem, że nie ma sensu kombinować skoro działa to: https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=73338156&postcount=124 Dostajesz ładnego tcxa którego można zaimportować wszędzie. Może mniej wygodnie ale za to uniwersalne. Edited August 24, 2017 by kojer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 @kaudii @Axon Cześć, odblokowałem bootloader ale nie mogę wgrać ROMU. Korzystam z [FLASH TOOL]PACEfied 1.2.19 rel.15 Xiaomi Amazfit Smartwatch all languages available ale za każdym razem zegarek restrtuje się i wchodzi w fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojer Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 56 minut temu, Vergiliusz napisał: @kaudii @Axon Cześć, odblokowałem bootloader ale nie mogę wgrać ROMU. Korzystam z [FLASH TOOL]PACEfied 1.2.19 rel.15 Xiaomi Amazfit Smartwatch all languages available ale za każdym razem zegarek restrtuje się i wchodzi w fastboot. Po pierwsze: czytasz https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/rom-pacefied-amazfit-huami-amazfit-t3539431 Najlepiej cały wątek bo znajdziesz tam odpowiedzi na sporo pytań. Po drugie: czytasz dokładnie https://gitlab.com/Neuer_User/PACEfied_AmazFit/wikis/permanent-install (szczególnie punkt 4.) Najnowsza wersja to Rel 25: Full install Version 1.2.32, pewnie na dniach będzie nowa bo już wyszła 1.2.34 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Dnia 22.08.2017 o 22:45, Axon napisał: Nawet jeśli jesteś w zasięgu WiFi to i tak amazfit łączy się przez bt z telefonem i dopiero w tedy możesz klikać na mi home. Więc nie ma różnicy czy jesteś w zasięgu domowego WiFi czy nie. Tu porostu dodajesz urządzenie (zegarek) do mi home. I za pośrednictwem tej aplikacji w telefonie możesz coś zmienić lub odczytać np temperatury. Jak dodałeś zegarek do mi home? Bo mi automatyczne wyszukiwanie nie znajduje nic, jak wybiorę ręcznie z listy to jest komunikat, że szuka urządzeń bluetooth w pobliżu, ale nic nie znajduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 W chodzisz w mi home i jeżeli nie znajdzie samo wybierasz dodaj urządzenie a jeżeli jest włączony BT powinno znaleźć zegarek z wygranym pacefied bez problemu Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu TapatalkaMożesz Trzeba na zegarku mi home uruchomić wcześniej Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 u mnie w mi home pokazuje wiele urządzeń ale amzfita tam nie ma i dodać go nie można, screena może zapodaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Screen poniżej, tak jak napisał Vergiliusz dodałem urządzenie ( amazfit) bez problemu.... Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 (edited) u mnie ręcznie jest na liście ale dopiero po wybraniu regionu Chiny ale nie mogę się z nim połączyć, może problemem jest aplikacja amazfit odpalona w tle Edited September 3, 2017 by kaudii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts