pivor Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) Witam, zainteresowałem się tym całym VR i do swojego redmi kupiłem gogle vr aby to przetestować. No więc w pierwszej kolejności chciałem sprawdzić jak się ogląda w tym filmy (z apką imitującą kino). No więc muszę przyznać, że wrażenia są całkiem fajne, ale jednak mam kilka zastrzeżeń i pytań. W czasie oglądania filmu telefon strasznie się nagrzewa a po 2 godzinnym seansie był nagrzany jakby po kilku godzinnej sesji w GTA przy 30 stopniowym upale, czy to jest bezpieczne dla RN3P? Czy oglądanie filmów w ten sposób, tzn. z ekranem zaraz przy twarzy, jest bezpieczne dla oczu? Edited September 23, 2016 by pivor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konradol Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) Na mój chłopski rozum: - jeżeli bateria nagrzewa się powyżej 45°C to nie jest fajnie (ja, dbając o aku w moim smartfonie, próbuję nie przekraczać 40°C), -oglądanie filmów przez godzinę lub dłużej bez przerwy raczej nie jest zdrowe dla oczu (Babcia powtarzała: próbuj wszystkiego, byleby z umiarem). Edited September 23, 2016 by Konradol 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kop3r Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 @pivor Cześć, właśnie przymierzam się do kupna Redmi Note 3 Pro właśnie do celów VR. Możesz powiedzieć czy chodzi płynnie, nie laguje, nie widać pixeli i ogólnie jak odczucia ? I z jakich gogli korzystasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 36 minut temu, kop3r napisał: @pivor Cześć, właśnie przymierzam się do kupna Redmi Note 3 Pro właśnie do celów VR. Możesz powiedzieć czy chodzi płynnie, nie laguje, nie widać pixeli i ogólnie jak odczucia ? I z jakich gogli korzystasz? FullHD przy 5,5 cala to za mało żeby nie było widać pikseli przy vr. reszta nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9 Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Korzystałem z VR od Discovery kupionego w UK jak byłem i piksele jednak widać Nasz telefon ma za małą rozdzielczość. Ale mimo wszystko vr fajne Link to comment Share on other sites More sharing options...
kop3r Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 O pixele się nie martwię. Będę używał tego telefonu do developowania gier VR i bardziej interesuje mnie czy akcelerometr i żyroskop chodzą płynnie, czy nie ma lagu przy obracaniu głowy i czy nie "wariuje" bo testowałem na Redmi 3 i tam to jest jakoś emulowane - nie da się używać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 29 minut temu, kop3r napisał: O pixele się nie martwię. Będę używał tego telefonu do developowania gier VR i bardziej interesuje mnie czy akcelerometr i żyroskop chodzą płynnie, czy nie ma lagu przy obracaniu głowy i czy nie "wariuje" bo testowałem na Redmi 3 i tam to jest jakoś emulowane - nie da się używać. U mnie z wyłączonym autokontrastem i autojasnością było wszystko ok 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kop3r Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Zabawne bo widziałem już kilka wątków, że trzeba to wyłączać. Jaki to ma wgl związek z żyroskopem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 11 minut temu, kop3r napisał: Zabawne bo widziałem już kilka wątków, że trzeba to wyłączać. Jaki to ma wgl związek z żyroskopem ? Jak jest dobry dostęp do światła to chodzi pięknie, a wieczorem jak jest ciemniej to działa ale troche tnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubau2 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 12 hours ago, kamil9 said: Jak jest dobry dostęp do światła to chodzi pięknie, a wieczorem jak jest ciemniej to działa ale troche tnie dziwne że telefon coraz bardziej się starzeje a Xiaomi nic z tym jeszcze nie zrobiło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts