Jump to content

RN3P a VR

pivor

Recommended Posts

Witam, zainteresowałem się tym całym VR i do swojego redmi kupiłem gogle vr aby to przetestować. No więc  w pierwszej kolejności chciałem sprawdzić jak się ogląda w tym filmy (z apką imitującą kino). No więc muszę przyznać, że wrażenia są całkiem fajne, ale jednak mam kilka zastrzeżeń i pytań.

W czasie oglądania filmu telefon strasznie się nagrzewa a po 2 godzinnym seansie był nagrzany jakby po kilku godzinnej sesji w GTA przy 30 stopniowym upale, czy to jest bezpieczne dla RN3P?

Czy oglądanie filmów w ten sposób, tzn. z ekranem zaraz przy twarzy, jest bezpieczne dla oczu?

Edited by pivor

Na mój chłopski rozum:

- jeżeli bateria nagrzewa się powyżej 45°C to nie jest fajnie (ja, dbając o aku w moim smartfonie, próbuję nie przekraczać 40°C), 

-oglądanie filmów przez godzinę lub dłużej bez przerwy raczej nie jest zdrowe dla oczu (Babcia powtarzała: próbuj wszystkiego, byleby z umiarem). ;)

Edited by Konradol
  • Like 3

• 3 weeks later...
36 minut temu, kop3r napisał:

@pivor Cześć,

właśnie przymierzam się do kupna Redmi Note 3 Pro właśnie do celów VR. Możesz powiedzieć czy chodzi płynnie, nie laguje, nie widać pixeli i ogólnie jak odczucia :) ? I z jakich gogli korzystasz?

FullHD przy 5,5 cala to za mało żeby nie było widać pikseli przy vr. reszta nie wiem

O pixele się nie martwię. Będę używał tego telefonu do developowania gier VR i bardziej interesuje mnie czy akcelerometr i żyroskop chodzą płynnie, czy nie ma lagu przy obracaniu głowy i czy nie "wariuje" bo testowałem na Redmi 3 i tam to jest jakoś emulowane - nie da się używać.

29 minut temu, kop3r napisał:

O pixele się nie martwię. Będę używał tego telefonu do developowania gier VR i bardziej interesuje mnie czy akcelerometr i żyroskop chodzą płynnie, czy nie ma lagu przy obracaniu głowy i czy nie "wariuje" bo testowałem na Redmi 3 i tam to jest jakoś emulowane - nie da się używać.

U mnie z wyłączonym autokontrastem i autojasnością było wszystko ok

• Like 1

11 minut temu, kop3r napisał:

Zabawne bo widziałem już kilka wątków, że trzeba to wyłączać. Jaki to ma wgl związek z żyroskopem :P ?

Jak jest dobry dostęp do światła to chodzi pięknie, a wieczorem jak jest ciemniej to działa ale troche tnie ;)

12 hours ago, kamil9 said:

Jak jest dobry dostęp do światła to chodzi pięknie, a wieczorem jak jest ciemniej to działa ale troche tnie ;)

dziwne że telefon coraz bardziej się starzeje a Xiaomi nic z tym jeszcze nie zrobiło...

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...