maniel Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 (edited) Na YT i z ust znajomych słyszałem różne wersje wypowiadania 'Xiaomi', czy polska czy zagraniczna, każda inna. Jak WY odpowiadacie babci/mamie/sąsiadce/dresowi pytającym o markę waszego telefonu? Edited September 21, 2016 by maniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Opcji, którą ja używam, tutaj nawet nie ma . "Sajomi", albo po prostu "sajominki" Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniel Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 41 minut temu, Nezumi napisał: Opcji, którą ja używam, tutaj nawet nie ma . "Sajomi", albo po prostu "sajominki" Dodałem, z wariantem szeleszczącym:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Siaomi Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek_r1 Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Ksiaoming Bądźmy szczerzy, siaomi to taka trochę obciachowa nazwa, przynajmniej w Polsce fonetycznie to trochę śmiesznie brzmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nob Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 (edited) Z chinskiego 小米, czyli xiǎomǐ - po naszemu najblizej siaomi, z tym ze "siao" powinno byc w tonie rosnacym (xiáo), a "mi" w opadajaco-rosnacym (mǐ), czy jak sie to poprawnie po polsku okresla. Link: Wymowa na wiki Edited May 31, 2017 by nob 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cr01 Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Założyciel Xiaomi (Lei Jun) wypowiada to jako "Szjaumi", a on chyba wie najlepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 @cr01 puściłem kilka razy i słyszę "siaomi", umyj uszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cr01 Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 nie ważne co ty słyszysz, ważne co on rzeczywiście mówi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Umyj uszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Ja tam słyszę siaomi, a "sz" słyszałem jedynie na początku wymawiane przez reportera i to tylko podczas tłumaczenia na eng.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monia84kg Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Ksajomi Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackJuice Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Szaomi, chociaż chyba muszę przestawić się na siaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BogdanU Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Ja chyba zacznę wymawiać szmelc, kupiłem 3 dni temu Mi Note Pro, chciałem sflaszować inny soft i wykasowałem przez recovery partycję system i już mi ręce opadły przy próbach postawienia na nowo systemu.Mam jeszcze Redmi Note 3 Pro który działał bez zarzutu do dzisiaj, zgubił zasięg, i loguje się już tylko do Playa w LTE, z strasznymi oporami. Myślałem, że to wina karty, może operatora, ale nie. Zmieniłem soft na Lineage, Nitrogena, bez zmian... Na zwykłej starej nokii loguje się do 2g/3g normalnie. Na forum nikt nie odpisał na mój post, tylko dostałem pakiet ostrzeżeń, za zdublowanie tematu i jego edycję. Także zostałem z dwoma złomami. Mi Note kosztował 9 stówek i zdążyłem chwilę się nim pobawić. Fakt, że sam narobiłem z nim bigosu, bo za szybko się zabrałem za twrp i niopatrznie usunąłem za dużo, a recovery i fastboot nie rusza. Cztery telefony tej marki miałem. Chyba na tym będzie koniec. Proponuję z mojej strony Szajsomi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 1 godzinę temu, BogdanU napisał: Proponuję z mojej strony Szajsomi. Aha... Czyli... reasumując... rozwaliłeś fon... i obwiniasz o to producenta? Kurna serio? Witki opadają... Co do RN3Pro... Wiesz po co są rękojmie/gwarancje nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BogdanU Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Nie obwiniam o nic producenta, do tej pory nie narzekałem. Gwarancji nie mam, Mi Note Pro, juz nie mam pomysłu, różne wersje MiFlasha i softy, proby w trybie EDL, program tylko błędy wywala. Po prostu jestem strasznie wkur... bo wydałem sporo pieniedzy i nie mogę go postawić na nogi. A do tego padł rezerwowy i zostałem bez telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 1 godzinę temu, BogdanU napisał: Nie obwiniam o nic producenta, do tej pory nie narzekałem. Gwarancji nie mam, Mi Note Pro, juz nie mam pomysłu, różne wersje MiFlasha i softy, proby w trybie EDL, program tylko błędy wywala. Po prostu jestem strasznie wkur... bo wydałem sporo pieniedzy i nie mogę go postawić na nogi. A do tego padł rezerwowy i zostałem bez telefonu. GW/rękojmia dotyczyła RN3Pro... A jeżeli kupowałeś w Chinach to... sorry, ale "widziały gały co brały"... Z NotePro czekaj cierpliwie, aż ktoś odpisze, to nie piekarnia, nie na wszystko można odpowiedzieć w 2minuty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sayinn Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Pracuje w dziale pozyskania klienta w play jakbyśćie usłyszeli jakie teksty klienci wala haha masakra a ma pan moze tego szaromi ha Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Na recenzjach tez wymawiaja zle szajomi (; nawet jakas polka mieszkajaca w chinach zwracala na uwage na to uwage (; Tutaj jak wymawiaja polacyПослано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keny94 Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 (edited) Wymawiam ''śiaomi''. Edited November 20, 2017 by Keny94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sajeh Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Ja słyszałam nawet "kszajomi" sama wymawiam "ksiajomi, siajomi jakkolwiek bo i tak wiadomo o co chodzi" Link to comment Share on other sites More sharing options...
djdaros10 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Po Januszowemu "Siajomi" Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Ja wymawiam "Siajomi" ,ale kiedyś mówiłem nasze spolszczone "ksiaomi" ,albo "ksjajomi" nawet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Moim zdaniem bez j (jak Janusz), tak jak Psikutas bez s Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts