Mazate Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 (edited) Cześć, Mam problem z budzikiem. Dziś rano na najnowszej aktualizacji MIUI8 jak i wczoraj (poprzedni update) budzik nie zadzwonił. Nie muszę chyba pisać czym to skutkuje . Dodam, że telefon nie jest wyciszony a wcześniej wszystko działało poprawnie. Testowałem kilka razy nastawiając budzik na kilka minut do przodu i ciągle to samo. Proszę o jak najszybszą pomoc. Edited September 21, 2016 by Mazate
Poohacz79 Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 U mnie na najnowszym Romie problemów nie ma. Zadzwonił rano jak codzień.
GarryMoveOut Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 (edited) Mam ten sam problem. @szymam radzi Edited September 20, 2016 by GarryMoveOut
Mazate Posted September 21, 2016 Author Posted September 21, 2016 Dodam jeszcze, że próbowałem osobną aplikacje z budzikiem i także nie działa.
ZduneX25 Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
piotrk87 Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 Nie wiem co jest zbyt krótkie w tym wątku albo źle opisane - mam ten sam problem na note 3 pro international i rozważam sprzedaz telefonu, bo nigdy nie wiadomo, czy telefon akurat mnie obudzi, czy sam śpi dalej. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
daniel.wu Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 Ustawienia -> zainstalowane aplikacje -> zegar -> wyczyść dane. Spróbuj tego sposobu. Napisane z Xiaomi Mi5
piotrk87 Posted December 12, 2016 Posted December 12, 2016 Pomoglo, dzieki Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
latet Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 (edited) Nigdy nie mialem problemu z budzikiem (na żadnym z wielu tel. Xiaomi, na żadnym z licznych testowanych ROM-ów) i pisze to, nie aby się chwalić, ale zastanawiam się, dlaczego. Prawdopodobnie nie robię lub nie mam w tel. czegoś, co robią/mają osoby, u których ten problem się pojawia. Mam jedną hipotezę - zawsze używam tylko "jednorazowych" budzików, wszystkie inne (tygodniowe, powtarzalne) usuwam. Czyli co wieczór ręcznie ustawiam godzinę budzenia rano. Znaczy - jak na załączniku. Kto wie, może to dlatego nie mam tego problemu? Z innych pomysłów: nigdy nie używam innych motywów niż domyślny, nigdy nie używam żadnych opcji oszczędzania baterii. Za to zwykle na noc wyciszam całkowicie tel (tryb "Cichy"), więc to raczej nie to. Edited December 13, 2016 by latet
pablo19_1f Posted December 19, 2016 Posted December 19, 2016 U mnie w Redmi 3S Pro również problem istnieje.. :/ przez prawie 2 miesiące od zakupu było ok, aż nagle zaczęły się problemy. Korzystam z jednorazowych budzików włączanych zawsze wieczorem i nastawionych na godzinę ~6:00. Z początku dwa razy z rzędu nie zadzwonił, ale potem zaczął działać. Niestety później jak już przestał dzwonić tak nie zacznie sam z siebie. Po reboocie telefonu podziała może 2 dni i problem pojawia się od nowa :/
latet Posted December 19, 2016 Posted December 19, 2016 3 godziny temu, pablo19_1f napisał: U mnie w Redmi 3S Pro również problem istnieje.. :/ przez prawie 2 miesiące od zakupu było ok, aż nagle zaczęły się problemy. Korzystam z jednorazowych budzików włączanych zawsze wieczorem i nastawionych na godzinę ~6:00. Z początku dwa razy z rzędu nie zadzwonił, ale potem zaczął działać. Niestety później jak już przestał dzwonić tak nie zacznie sam z siebie. Po reboocie telefonu podziała może 2 dni i problem pojawia się od nowa :/ A jaki ROM?
galakty Posted December 19, 2016 Posted December 19, 2016 Dnia 13.12.2016 o 10:53, latet napisał: Mam jedną hipotezę - zawsze używam tylko "jednorazowych" budzików, wszystkie inne (tygodniowe, powtarzalne) usuwam. Czyli co wieczór ręcznie ustawiam godzinę budzenia rano. Znaczy - jak na załączniku. Kto wie, może to dlatego nie mam tego problemu? Na LG F60 jeśli codziennie wieczorem nie zapisałem od nowa alarmu, to było prawdopodobieństwo, iż nie zadzwoni. Od tej pory właśnie używam jednorazowych. Może tutaj też to ma znaczenie.
pablo19_1f Posted December 19, 2016 Posted December 19, 2016 52 minuty temu, latet napisał: A jaki ROM? ROM xiaomi.eu 6.10.13 rozwojowa
Recommended Posts