Ikss Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Witam Może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Mianowicie posiadam Mi5 oraz opaskę do pomiaru pulsu Sigma R1 Bluetooth Smart Comfortex+. Chciałem aby w Endomondo pokazywał puls podczas biegania. W czym jest problem. Zakładam opaskę, uruchamiam Endomondo - wchodzę w ustawienia (oczywiście bluetooth w tel. jest włączony - oraz aplikacja posiada dostęp do czujników na ciele jak również działanie w tle ) czujniki bluetooth smart, daję szukaj. Po chwili na liście pojawia się opaska Sigma HRM, daję połącz - pojawia się komunikat połączono. Połącznie trwa niestety nie więcej jak 10 sekund - za chwilę jest ponownie komunikat łączenie i za chwilę błąd połączenia. W Endomondo w miejscu gdzie ma pojawić się pul pokazuje się na chwilę wartość 0 i na tym koniec, za chwilę się rozłącza. Sprawdziłem działanie na Sony Xperia M2 i działa wszystko bez najmniejszego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Sprawdź jeszcze w oszczędzaniu baterii. Przypomniałeś mi o moim pulsometrze (Pulsar, więc zbliżone) Wysłano z Mi5 Pro Zephyr nie Pulsar Wysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Mam niestety ten sam problem ta sama opaska różne wersje ROMów i nic nie pomaga. Podejrzewam że to wina Endoomondo (z MI5 się nie lubią) ale nie jestem w 100% pewien ale na innych aplikacjach do testowania bluetooth opaska jest poprawnie wykrywana. Dziwne bo na innym telefonie stary android 4.2.1 "Edek" działa z Sigmą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikss Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 W oszczędzaniu baterii wszystko jest ustawione, to niestety nie to. Shadow2k3 - o jakich innych aplikacjach mówisz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikss Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 (edited) Dzięki, sprawdziłem kilka aplikacji i z Elite HRV też działa. Niestety z żadną przeznaczoną do biegania tak zeby później ew. przenieść trening np. do stravy. Edited September 19, 2016 by Ikss Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 A jak masz v samo Endomondo? GPS nie blokuje się Tobie przy wyłączeniu ekranu? Wysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikss Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 Nie blokuje, trzeba zezwolić endomondo na działanie w tle. Ustawienia / Bateria i wydajność / Zarządzaj użyciem baterii przez aplikacje / Wybierz aplikacje , wszukujesz Endomondo i dajesz dla Zachowanie aplikacji w tle - bez ograniczeń - a dla Lokalizacja w tle - Zezwól Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 I co ktoś ogarnął problem z Sigmą R1? Bo ja nadal nie. 🤔Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts