przemoo83 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Mam kilka ogólnych problemów z RMN3 Pro Jeśli telefon jest przez dłuższy czas zablokowany to jest problem żeby go odblokować. Zaczyna działać dopiero po około minucie Czytnik linii papilarnych działa albo nie działa - zależy jak mu się chce Dotyk działa też rożnie, czasem jakby się zawieszał i nie reaguje przez kilka sekund. Myślicie że mam wadliwy telefon czy jest to raczej kwestia ROM-u? Wklejam screen z telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Niestety Twój telefon jest kolejnym przykładem, że romy global to demonami prędkości i stabilności nie są. Wgraj system aplikacją MiFlash z opcją "flash all" (formatuje dane użytkownika w telefonie), a jeśli problemy nie ustąpią, to odblokuj bootloader i wgraj miuipolska/xiaomi.eu - tam takich problemów nie ma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemoo83 Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 Proponujesz wgrać ponownie MIUI 8 Global? Czy jakiś starszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Możesz wgrać tą samą wersję, ale ważne, aby zrobić tzw instalacje "na czysto", czyli właśnie zaznaczając flash all. Jeśli MIUI8 instalowałeś, jako update do wcześniejszych wersji, mogły zostać jakieś śmieci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemoo83 Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 No dokładnie tak było. Telefon przyszedł z wersją 7 coś tam i robiłem update przez OTA. Jeszcze jedno pytanie czy do tej instalacji potrzebuję coś odblokowywać? Z telefonem nic nie było robione w kwestii bootloadera itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Instalując oprogramowanie MiFlashem nic więcej nie musisz robić. W dziale forum "tutoriale" znajdziesz wszystko, co i jak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemoo83 Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 Ok zrobię jak mówisz. Dzięki za radę:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts