Mackoski Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 (edited) Jestem początkującym użytkownikiem w kwestiach flashowania, rootowania, itp. Zakupiłem telefon Xiaomi Mi Note Pro z wersją MIUI angielsko - chińską z zablokowanym bootloaderem. Po otrzymaniu od Chińczyków informacji, że mogę odblokować, ściągnąłem program do odblokowania, uczyniłem to i telefon miał już odblokowany bootloader. Chciałem zrootować androida, użyłem polecanego w internecie programu IRoot ( inne programy, takie jak KingoRoot, KingRoot z poziomu androida nie zrootowały mi androida ) i poziomu PC rozpocząłem tą operację, program dobrnął do 80 procent w między czasie wgrywając mi do telefonu chińskie recovery i poinformował mnie, że "root failed" i zakończył pracę. I Co w tym najciekawsze, telefon po ponownym uruchomieniu zawiesza się na logo "MI" i nic się dalej nie dzieje i tkwi na tym logo godzinę, dwie. Nadmieniam, że ładowanie telefonu z ładowarki działa, działa dotyk, działają 3 przyciski systemowe ( sprawdzałem na tym recovery ), również włącza się fastboot, włącza się to nieszczęsne chińskie recovery ( nie mam pojęcia jak tam cokolwiek zdziałać, żeby uruchomić z pliku zip aktualny ROM MIUI Polska i zaktualizować telefon). Sam nie daję już rady gdziekolwiek znaleźć rozwiązania, jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc w tym temacie, będę bardzo wdzięczny. Edited September 18, 2016 by Mackoski Link to comment Share on other sites More sharing options...
suad Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 https://miuipolska.pl/forum/forum/15-tutoriale/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mackoski Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 Sprawa rozwiązana według angielskiego tutorialu, telefon odżył. Temat nieaktualny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts